Boomer Space


Diskuse ke článku : PIXIES - Beneath The Eyrie
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 1

 

Stray
21.09.2019 08:19

Jo?

https://en.wikipedia.org/wiki/Paz_Lenchantin

Já ti dám pes, ty pse. :-)

 

Tomáš
20.09.2019 19:10

Tak už fakt nevím, jednou to vidím jako PAZ, jednou jako PEZ.... prostě kočka s basou

 

Tomáš
20.09.2019 19:08

Pardon, samozřejmě PEZ

 

Tomáš
20.09.2019 19:05

Tož jsem to dnes konečně dal taky. Bohužel ne na jeden zátah, kvůli práci jsem to měl rozkouskovaný, každopádně je to skutečně jiné než poslední 2 alba - odlehčený, melodičtější, pestřejší. Souhlasím s přirovnáním zvuku ke starým REM z osmdesátek. Hlas PAZ tam taky hezky zapadl. Za mně dobrý.

 

Jirka Čáp
20.09.2019 13:48

Stray: Přesně tak. To co se nazývá gothic nebo symphonic metal nesnáším a neposlouchám.
V případě Idle Hands jsem měl na mysli právě The Mission nebo Sisters of Mercy.
Konnie: Není zač. :-)

 

Michal Prosek
20.09.2019 10:10

Nový Pixies jsou naprostá pecka. Byl to pro mě šok. Poslední věc,kterou jsem od nich v devadesátkách v Globusu na Americkej v Plzni poslouchal byla Bossanova.Ale ten současnej optimistickej a veselej letní zvuk je vhodnej k mýmu současnýmu věku. Při cestě tramvají po Praze jsem byl unešenej co to ten Frank vymyslel.Asi to bude znít blbě,ale náladou to připomíná starý R.E.M. A skladatelsky je to vymyšlený fakt na první signální. Jo super. 90%.

 

Stray
20.09.2019 09:15

Gotika je nástupnickej styl k punku a dle mého ten žánr nejlíp charakterizují první dvě alba THE MISSION, první dvě alba SISTERS OF MERCY a první tři alba FIELDS OF THE NEPHILIM. V rámci metalu existuje od devadesátých let snaha to do žánru nějak implantovat, viz. kdysi PARADISE LOST, TIAMAT, CEMETARY, LAKE OF TEARS apod., pak přišel na řadu ten paskvil se zpěvulema NIGHTWISH, EVANESCENCE, WITHIN TEMPTATION, a byť jde o hudbu veleúspěšnou, nemá to s gotikou nic společnýho,...

 

Konnie
20.09.2019 08:59

Jirka Čáp: Tak sem poslechla LP Mana a docela dobrý :) Ze začátku mi trochu nesedl projev jejich zpěváka, měla sem z něj pocit, že se u toho zpěvu trápí, ale když na to přestal tlačit (třeba song Jackie), tak to celkem šlo. Vypadá docela mladě, tak třeba ještě vyzraje .) EP Don,t Waste Your Time se mi líbilo asi ještě víc, je to čistší, přirozenější, ne tak nucené. Vlastně mi to ani nepřijde jako gotika, možná o tom žánru mám zkreslený představy, vždycky mi naskočí v hlavě takové ty party typu Evanescence nebo Nightwish, což fakt nemusím. Na mě je to hrozně teatrální až kýčovitý. Ale mužským se na to třeba aspoň dobře kouká :)))
Ještě 1x díky za tip.

 

Jirka Čáp
19.09.2019 14:44

Konnie: Já na gotiku taky nejsem, ale tahle kapela mě baví.

 

Konnie
19.09.2019 09:05

Jirka Čáp: Já na gotiku moc nejsem, to byla spíš taková vzpomínka na ta "stará" léta, čím si člověk prošel a co absolvoval, než si našel to své "pravé ořechové" (i když se "hledám" vlastně furt a i cesta tímhle webem je takový hledání :))
Ale děkuju za tip. Nebráním se ničemu :)))

 

Alda
18.09.2019 19:46

Na základě pěkně napsané recenze jsem album poslechl - a líbí! Je to pohodová hudba, dobře se poslouchá, což jsem moc nečekal, neb od PIXIES mám naposloucháno pouze Surfer Rosa and Come on Pilgrim.
Z mého "experimentálního" období můžu snad doporučit k poslechu:
Mr.Bungle - California 1999
Butthole Surfers - Electriclarryland 1996
Ned´s Atomic Dustbin - Brainbloodvolume 1995
a
Naked City - Radio 1993 - ale to je fakt "psycho" - zřejmě hrají experimentální jazzcore :-)
A PIXIES - Beneath the Eyrie - si rád poslechnu vícekrát... i když název mi evokuje kultovní? desku Beneath the Remains!!!

 

J.Rose
18.09.2019 18:02

N.I.N. To je hezká vzpomínka. Díky nim jsem ve druháku začal poslouchat daleko širší spektrum hudby. Před nimi to musela být jen basa, kytary a bicí. Po N.I.N. už prakticky vše. Od Depeche Mode, přez Lady Tron až po Daft Punk :-) Díky Trente. Navíc jsem je měl možnost vidět 3x a byl to vždy zážitek.

 

Jirka Čáp
18.09.2019 16:27

Konnie: Pokud jsi na tu gotiku, tak zkus kapelu Idle Hands

 

Konnie
17.09.2019 13:17

Stray: Sem to psala v závěru komentu v 10.44, ale aby to nebylo tak do očí bijící, což asi nevyšlo :) ...naladěná...
Je to zábavný, jak to máme každej jinak. Baví mě si tady číst v diskusích, jak se kdo k té své muzice časem prokousával... Já tenkrát o metalu neměla vůbec ponětí (to až teď tomu začínám přicházet na chuť). To sem pařila v Rock kafé nebo Akropoli ap. Dokonce sem byla na koncertě Oceánu v Pakulu .) Ale už tenkrát mě bavily spíš zahraniční kapely (Mision, Sisters of Mercy), v Roxy na nějakým tématickým večeru jsem objevila N.I.N. nebo M.Mensona. Ale celá v černý sem teda nechodila :)

 

Stray
17.09.2019 12:05

Já asi nevím jaký Z. :-)

Staré (dobré) mladé časy - mám pár útržkovitých vzpomínek - 1991/92 - Divadlo Pod Lampou - Večer THE DOORS, koncert TOYEN, koncert BURMA JONES, o rok později KURTIZÁNY Z 25.AVENUE, co mě fascinovalo, že tam nikdo nebyl metalista a ty plakáty na stěnách, na baru atd. obsahovaly samé mě neznámé kapely - věci jako LEVELLERS, SONIC YOUTH, KILLING JOKE, PSÍ VOJÁCI, POŽÁR MLÝNA, mělo to něco do sebe, ale tehdy mě to jako metalistovi přišlo divný, podobně divný holky a lidi v mikádách už jsem tehdy reflektoval i na ulici (batůžky, batikovaný košile, červeno-hnědý kamaše), třeba tady chodila jedna typka a ta měla namalovanou pusu sytě rudou rtěnkou, což mě taky přišlo mimo rámec. Bylo to všechno tak nějak nový a divný. :-) Abych se přiznal, to porevoluční alternativní klubový prostředí jsem nějak nevyhledával.

 

Konnie
17.09.2019 11:47

Stray: Ani já nemám zas tak silný vazby zrovna na P. Spíš mi to připomnělo ty staré (mladé) dobré časy :) A oprav si to z na d .)

 

Stray
17.09.2019 11:37

Novinka je hodně příjemná deska, asi se stane mou vůbec nejoblíbenější od nich, já tam ty vazby k jejich hudbě minulosti prostě zas tak silný nemám.

 

Konnie
17.09.2019 10:44

Dobře Ty!! Díky, krása, pohlazení, prostě FLOW... díky za připomenutí...
Dokážu si představit, že jestli jsi měl tohle v uších při pravidelné procházce, tak to byl spíš tanec než chůze :) Za mě nejlepší asi Catfish Kate, St. Nazaire i ta bojovně nalaDěná Silver Bullet...

 

Vatutin
17.09.2019 09:44

Po převratu jsem byl z desek doolittle, bossanova, trompe naprosto unešen ... já v tý době dost neposlouchal metal, bylo to období disintegration, kytarovek, gothic rocku atd. Většinu z tehdejších oblíbenců (Cure, DM, Joy Division, New Order, Sisters, Sonic Youth, The Mission, Jesus and Mary Chain, Slowdive, Fields atd...) jsem udržel, zkompletoval a kontinuálně je považuji za nenahraditelné. Na Pixies jsem naopak absolutně zapomenul, nejspíše za to mohl jejich rozpad. Ani jsem nevěděl, že letos chystají desku, a nějak na ně na jaře narazil na jutubu a dost mne to zase chytlo. A novinka je opravdu fajn :) ... určitě lepší, než předchozí dvě, krásně se to poslouchá :)

 

Tomáš
16.09.2019 20:31

Už jí mám taky připravenou a snad do konce týdne se k ní dostanu.

Měl jsem to s Pixies podobně, akorát jsem začínal s Doolitle. Ale po prvním poslechu mi to přišlo hodně divný... ale zlomilo se to a teď je miluju.

Obě (novinku zatím nepočítám) comebackové desky se mi líbili. Vyčistil se na nich zvuk, zklidnilo tempo, ale zůstalo kouzlo nezávislého/alternativního rocku. Nechápal jsem ty negativní recenze, to vážně někdo čekal od party co má + 20 let na hrbu divočinu jako za mlada?

Jinak loni vyšlo comebackové album Breeders, které je u mně jedno z top alb za 2018. Takže i Kim se celkem činí.

 

1 1

 

 

 

 

TOPlist