Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 1

 

DarthArt
17.08.2019 21:46

DREAMS OF SANITY se jmenovala její kapela před THERION ... byla to ve svý době docela známá věc, i když žádná první liga, spíš na úrovni CREMATORY (když ještě nebyli tak tlustý, ale to já taky ne), CEMETARY, prostě to co bylo často v Metal Hammeru, protože to byli skopčáci.

 

DarthArt
17.08.2019 21:44

Dokonce moc hezká. Potom dělala nějakou dýdžejku nebo co. A nebo ji fotřík přitáhl za vlasy do rodinnýho podniku a teď dělá manažerku Hornbachu ve Stockholmu ..... to je samozřejmě jen nadsázka.

 

Stray
17.08.2019 21:06

Martinu Hornbacher pamatuju, trochu punky style holka, Rakušanka, byl jsem 1998 v Praze v Roxy na Moonspell / Therion, kvůli Sin Pecado, a jí jsem si zapamatovat. Hezká. :-)

 

DarthArt
17.08.2019 20:43

Smolík: Když já mám právě THERION jako srdcovku. Pláču za časama, kdy u nich zpívala Martina Hornbacher (jmenovala se tak?) a hráli koncerty k Vovin.

Jinak je pravda, že spousta kapel, které se staly výrazně úspěšnými až třeba při pátým-šestým albu, si tak nějak nemůže dovolit postavit set list na starých skladbách, protože by na tom vyhořeli. Příkladem budiž třeba naše INSANIA, která když na posledních dvou-třech šňůrách do set listu zařadila něco staršího, třeba "Máj" nebo "Pro rybí oko", lidi dole stáli jako tvrdý Y a nelíbilo se jim to. Tak radši přehrávaj ty nový úspěšnější alba, i když sami říkaj, že už je to starý moc nebaví. Těžko říct, každopádně já jako staromilec už na "sladké I" ani nechodím.

 

Smolik
17.08.2019 10:35

2DarthArt - Theli jsem v době vydání točil hodně, ten rok jsem také hodně sjížděl třeba Moonspell - Irreligious. A na BA to bylo více než důstojně přehráno, i když ten zpěvák mě minimálně svým vizuálem dost iritoval. Že to není příliš současná muzika je jasný a chápu i fakt, že se to třeba někomu nemuselo líbit. On kdyby právě třeba Moonspell na BA pouze přehrál v kuse Irreligious, také z toho nejsou odvaření lidé, kteří tu dobu nepamatují. Oni ta stará CD málokdy obstojí proti času. Není holt každé CD Ride the Lightning apod.

 

Saha
16.08.2019 22:22

Stray: To chápu, sám mam taky "blog" a často to publikování uspěchám... Ale v reportu z BA jsem zatím u Therion/Prong/Hypocrisy...

 

Pekárek
16.08.2019 20:20

Je to pěkný Strayi, poctivý. Četl jsem jedním dechem a těším se na další.

 

Stray
16.08.2019 19:20

Saha: Já ten text prvního dne ještě nějak začísnu (nemyslím názorově, ale slovosled - slovní kosmetika), chybí tomu přesně ty dva dny zrání, který jsou potřeba k tomu, aby autor viděl, to co v psací horečce nevidí, když to člověk nechá na čas být a pak se k tomu s čistou hlavou a z odstupu vrátí a ještě něco kosmeticky vyšteluje, vždy je to znát, to je to co mě přesně chybí. Teď jdu doladit druhý den, chci ho zveřejnit ještě dneska večer. Třetí den mám tak z 50% a čtvrtej vůbec.

 

DarthArt
16.08.2019 16:11

Jo, obal je na piču, samozřejmě. Včetně tý mouchy na potisku cédéčka, což má bejt nějakej Leviathan nebo co, ale je to jak plakát z Mateřídoušky :) Stejně jako obal Arab Zaraq he píčovina, to už radši ty runy a trojúhelníky...

 

Stray
16.08.2019 14:19

Na mě právě Theli nikdy nepůsobilo temně a mysticky, vždyť už ta animácká ještěrka na obale je k smíchu, co to jako má být? :-) Tobě obal Theli nikdy nevadil? mě hrozně, kvůli tomu jsem chytil k té kapele těžkej despekt hned jak se to zjevilo. :-)

 

DarthArt
16.08.2019 14:07

A ještě jedna věc - přehrávat temný mystický album a dát si k tomu na hlavu policajtskou čepici jak z Modrý ústřice, to je skutečně na psychiatra... to kurva nemaj nějakýho kámoše, co by jim řekl "chlapi neblbněte, úplně to poserete"?

 

DarthArt
16.08.2019 14:04

Tak jo, našel jsem na YT nějaký záznam, jeden dost slušnej - a je to vážně příšerný !! Naživo to určitě vyznělo líp, ale takhle z obejváku je to hůř než k smíchu. Hlavně ten zpěvák, kterej do původně pochmutný "Invocation Of Naamah" cpe ty svoje debilní grimasy a ječáky, který nezvládá, zpěvule, který vypadaj jako pornoherečky před signálem "Akce!" - jo, Stray má pravdu. S výjimkou hodnocení Theli, ale to už jsme si vysvětlili.

 

Stray
16.08.2019 14:00

THERION na BA byli prej extrémně dobrý, já tomu ale vůbec nerozumím a tak tvrdím, že mě to vůbec nechutnalo.

 

DarthArt
16.08.2019 13:55

A i když mám na THERION naprosto odlišnej pohled od Straye, věřím, že i tenhle koncert na Brutalu mohl bejt naprostý hovno. V opačným případě by se totiž od toho, co jsem viděl různě na YT, museli strašně zlepšit... ale jak říkám, neviděl jsem to, takže ve finále vím hovno :)

 

DarthArt
16.08.2019 13:52

Stopro souhlasím s Aldou, "Theli" je naprostá pecka, i když časem trochu zestárla. Ale jen trochu.

Naprosto jiná věc je ale současnost - ta předloňská opera mě sice celkem dost chytla, jinak se ale THERION proměnili v politováníhodnej soubor, kterej ztratil veškerou soudnost. Ty komický kostýmy a malovátka po ksichtech (to je ale i případ DIMMU, CRADLE, FUNERAL a mnoha dalších), to totální nesladění vizuálu, to přehnaný kvílení zpěvaček na koncertech - mně to přijde jako by "Theli" natočili vyspělí muzikanti a čím dál k dnešku, tím víc mi přijdou jako dvanáctiletý děti, co si hrajou na středověk. Ta pódiovka je jak z pomocný školy a odráží se to i do hudby - "To Mega Therion" se s těch různejch novějších záznamů takřka nedá poslouchat.

Za mě mají THERION čtyři alba, která má smysl pouštět: Lepaca Kliffoth, Theli, Vovin a Gothic Kaballah. Jinak je to k smíchu (vyjma těch nejstarších, jenže to je úplně jiná kapela).

 

Alda
16.08.2019 12:14

THERION - Theli = 100%!
Nevím, jak naživo, ale z CD absolutorium!!
Tu desku jsem v době vydání točil pořád a ani po letech neztratila své kouzlo.

 

Saha
16.08.2019 11:00

Mě se ten report líbí i to, že nesdílíš všeobecný nadšení na BA. Na Therion se neshodneme, ale to je tím, že já Theli v té době poslouchal... Každopádně vrcholy středy byly Forgotten Silence (kvůli tomu, že zahrají Thots jsem tam jel) a běloruský (funeral) doom Woe Unto Me na Octagonu.

 

Stray
16.08.2019 04:50

Když svůj report čtu takhle s odstupem několika hodin, tak se mě jeví docela negativistickej (daň za to, že jedu stylem sepsáno bez odležení a zrání/ihned zveřejněno), což nemám moc ve zvyku, ale středa byla vážně bez výrazných vrcholů - SOILWORK, PRONG, CULT OF LUNA byli dejme tomu ok, THERION formálně také dobrý zvuk a show, ale na rozdíl od nich je to prostě hrůzostrašná hudba, vše ostatní spíš zklamalo, další dny už měly své vrcholy a byly pozitivnější.

 

Smolik
15.08.2019 22:35

A já si zase myslím, že Therion velmi pozitivní překvapení. Bál jsem se průseru Made in Tiamat a místo toho hodně solidní přehrání legendárního Theli.

 

Zdenos
15.08.2019 21:50

Na festu jsem nebyl. Za reporty jsem moc rád, bravo!

 

1 1

 

 

 

 

TOPlist