Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Kelly
04.08.2019 08:46

Naprosto s Vámi souhlasím - čekám a zatím nic. Také si myslím, že tvůrčího ducha zabíjí dostupnost dokonalých technologií, aparatur, desku nahrajete doma v obýváku. Není tam ten zápal a nutnost pro to něco udělat. Každý teď může mít dokonale vybavenou kapelu se studiem doma. Takže chybí nedostatek a vládne lenost a netrpělivost. Jinak mě první rok po padesátce také chybí kapela, kterou bych týden nevyndal z přehrávače, jako tomu bylo kdysi. Ale nepláču a poslouchám staré kapely.

 

Avram
15.07.2019 13:49

Když bylo maximálně cool jezdit po vesnici na fichtlech a mašinách a každej kluk nějakou chtěl, tak všichni znali pionýra, Simsona, Mustanga, emzetu, kejvačku a tak dále. Dneska už kluci na vesnici tolik netouží prohánět se na motorkách, a tak, přestože výběr motorek je čím dál větší (od Číny přes Japonsko po USA), tak si drtivá většina lidí (a to včetně mladých) taky vybavuje akorát tak kejvačku, Simsona a pionýra.
V době, kdy bylo maximálně cool poslouchat a shánět muziku... ...a dál už to znáte.

 

DarthArt
15.07.2019 07:42

Dobře, dobře, dobře :):) Schovávám svou pomstychtivou důchodcovskou hůl :)

 

josef
13.07.2019 21:15

DarthArt: Hele neházej všechno na mladý o tom to není.Jasně hodně věcí je jinak,ale to už je chod dějin.

 

Stray
12.07.2019 23:51

Hodit dnešní "mladé" do jednoho pytle je blbost, stejně jako je spousta zevlů, je i hodně borečků, zabejčených, toužících po zdokonalení. I v hudbě jako v čemkoliv jiném, jsou hovada namakaný neskutečně, tak i lenoši. ostatně jako tomu bylo vždy. Já prostě toužím po vzniku nové vlny rocku, co ten sajrajt bez vývoje už konečně spláchne.:-)

 

DarthArt
12.07.2019 22:15

Hele a není ten úpadek hudby danej technologickou revolucí? Dřív, pokud jsi chtěl něco získat, musel jsi udělat aspoň pár pohybů, abys toho dosáhl - dojít do trafiky pro časopis, oběhnout známý, jestli nemaj nějakou nahrávku, vylýzt na Sněžku, abys zjistil, jakej je odtamtud výhled... dnes stačí na všechno zmáčknout tlačítko ... tak jestli ta nová generace prostě není zvyklá "nedělat nic" a absence nových kapel je toho součástí - VŽDYŤ TI MLADÍ UŽ DNESKA NECHTĚJ ANI ŠUKAT !!!

 

Sagi
12.07.2019 12:46

Myslím, že takový Between to buried and me či Obscura vydali kvalitní desky taky celkem mladí... A vydávají je stále, hold to ale není hudba pro stadionový dav...

 

Stray
05.07.2019 17:21

Hudba je buď dobrá nebo špatná. Buď je řemeslně pracně udělaná nebo jen působí na efekt a není za ní nic. Hair-metal je v mnoha případech kvalitně udělaná hudba, predvadecky pěveckých soutěžících podporované dramatickymi výrazy a gesty porotců ve mě naopak nenutí ke sledování, byť tam jsou také pod salvou světel a lesklých podiovych aranžmá.

 

josef
05.07.2019 16:51

Stray: A co glam metal? ten nebyl založen na povrchnosti a okazalosti ne.To jen tak mimochodem jinak taky pořád čekám na něco co hne opravdu scénou a pořád nic.

 

Stray
05.07.2019 13:15

Ještě spajkovi: Důvodem neposlouchani mladých kapel může být nenapaditost, jinakost vkusu, apod. Určitě však ne jejich věk, alespoň já to tak nemám. Až přijde něco nového a božího, budu to poslouchat. Těším se a během toho čekání vím, že zatuchle vody heavymetalu mne připomínají Hard Rock a art rock v roce 1976. Čekám na příchod něčeho co bude tak jiné jako tehdy Sex Pistols. Přeci jedinou jistotou v metalu roku 2029 nebude vůdčí postavení Sabaton a to, že stále vychází Spark, ne? :-)

 

Stray
05.07.2019 08:52

Přeci musí přijít někdo dvacetiletej a nahrát něco geniálního - jinak jsme mrtvej styl. Tu mrtvolnost dnes ještě umocňuje nejmocnější metalová instituce v zemi, která na té stadovite tuposti rejzuje. Všechny ty největší jimi pořádané koncerty obsáhnou komplet seznam kapel, které považuji za sračky - Sabaton, Powerwolf, Amon Amarth, Nightwish, Edguy, Avantasia, Within Temptation, Stratovarius...

 

Martin
04.07.2019 21:39

Líp než je to napsané v článku bych to neřekl ale sám používám takové skatulkovani o jakém se píše. Třeba Iron Maiden vydali své nejlepší desky až byli trochu starší ale třeba Kreator a Sepultura to co natočili když byli sotva plnoleti (možná ještě ani nebyli), to už se dnes nestává.

 

spajk
04.07.2019 21:26

V mládí jsem to měl jako Stray. Nejen v muzice. Klucí v hospodě starší o deset let mi připadali jako dědci nebo někdo s kým si nemám co říct.
Dnes mám opačný problém. Jak ve čtyřiačtyřiceti uposlouchat desky dvacetiletých floutků, jak jim to uvěřit, když jsem zažil zlatou éru osmdesátek a MTV.
Prozatím jsem to vyřešil tím, že jsem se úplně odstřihl od novinek v mém ranku. Beztak si stahnu 20 novinek a z toho jich 18 máznu protože to je o ničem. O koupi CD u mladé kapely už jsem dlouho neuvažoval. Naposledy mi v poličce přistáli Spidergawd a La Chinga. Všechno klucí hodně přes 30 let. Asi dědkovatím.

 

Prowler80
04.07.2019 12:28

Čas oponou trhnul — a změněn svět! Kam, kam padlo lidstvo staré?

 

sicky
04.07.2019 12:18

No to je taky fakt:) Jde taky o to, co je in. Dneska jsou mladý spíš šamponi ,nikdo z nich by si na sebe nevzal rozdrbanou džísku a nenosil dlouhý haro. Protože proč jako? a nevysvětlis jim to:)

 

Stray
04.07.2019 11:41

Bodejť by nebyli. Vidím to u nás, když brácha bere synovce cíleně na akce jako koncert Justina Biebera, Justina Timberlakea či Rihanny a ještě mu tvrdí, že je to to nejlepší, co kdy koncertě viděl. Přej absolutní show. Světla. Ohně. Zdvihací rampy. Choreografie. Tak já povídám : Jde snad o hudbu, ne? Prostě dneska už jim tu povrchnost cpou až před ksicht, tak se nedivme.

 

DarthArt
04.07.2019 11:24

No však jo, já se nijak nezlobím, to je prostě vývoj doby. Ale stejně jsou ty mladý hrozný !!! ;)

 

sicky
04.07.2019 09:15

To máš jako kdyby naši dedove, kteří poslouchali swing v šedesátých letech začali remcat, že ty mladý ten swing nedávaj a všechny dobrý kapely jsou z třicátých let. No nedavaj, protože už je to nezajímá. A stejně je to s metalem, metal to jsou 80-90 léta, dnešní mládež to většinou nezajímá

 

DarthArt
04.07.2019 08:38

Když na to mládež sere, holt se posunujou měřítka. Vyjmenujte mi deset výrazně dobrejch a určujících světovejch kapel v průměrným věku 25 let a hodím PURPLE do kontejneru. Jenže jestli nejsou... stejná situace jako u nás v 1990 podle mně bude třeba v hip-hopu. Generace Rytmus budou pro současný kšiltovkáře důchodci, protože je určitě k dispozici spousta všelijakejch "Hip-Hop X-Crew Bratislava" apod. Prostě náš styl vychcípává, starý legendy odcházej (ty soudnější - teď třeba Slayer, Kiss) a nikdo se nerve na jejich místo. Samozřejmě to nějak bude existovat dál, ale ve stylu "barokní hudba hraná na spinet" se toho za poslední dekádu taky nějak moc nestalo :):(

 

Avram
04.07.2019 07:58

Vždyť je to přece jasné. Kapely z 60. let (Rolling Stones a spol.) jsou pravěk, kapely ze 70. let (Párpli, Uriáši) jsou staré kapely, osmdesátkové kapely jsou prostě normální kapely pro mě a všechno ostatní (třeba Nirvana, Therion, Tiamat) jsou mladé kapely. A abych nezapomněl, je mi 40 let :-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist