Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Zvědavec
25.11.2018 13:03

Super kopírka metalopolis:-)

 

carcass
25.11.2018 12:27

super nápad s tím subjektivním žebříčkem :-), pro mně třeba zase Lucie neznamená vůbec nic, jejich hudba kolem mně jen tak prošla....stejně jako hudba mnohých kapel z toho strayova žebřiku a zároveň mně ovlivnila úplně jiná :-), třeba starý dobrý Visací Zámek, ten jsem měl fakt rád :-), nebo první desky Tiché Dohody, tvorba Vlasty Redla, první desky Prouzy, Priessnitz, první 2 desky Garáže, pár desek Mejly Hlavsy, no a mimo to všechno stojí Jarek Nohavica, který je totální fenomén, atd. atd......první deska Teamu byla fajn a první 2 Tublatanky jsem též dlouho točil furt dokola....:-), každopádně super oživení tenhle žebřík

 

Imothep
25.11.2018 11:42

Stray: Divej, kazdej mame nejakou 13tou komnatu, co se hudebnich uchylek tyce. Takze nehlede na to, jak jsem nektere state pojal tvrde, uzvanam pravo kazdeho na svobodny poslech cehokoliv. Ovsem kdyz to pak formulujes v ramci neceho, co se jmenuje neco jako "TOP 50", tak se proste nemuzu neozvat :oD
Vtipne ....? Mozna. Ja jsem opravdu asi ten posledni, ktery by tomu narodu chtel pripsat jakekoliv zasluhy o cokoliv, ale zas na druhou stranu nejsem sovinisticky zaslepenec a myslim, ze kde je kvalita, tam ji umim videt a ocenit.

 

Stray
25.11.2018 11:36

Díky za názor Ímo. :-) Ohledně toho největšího odpadu, to mluvíš asi o Mňáze, že jo? :-) Tak debut považuju za krásnou existencionální výpověď mládeže fungující v kleci tuzemských osmdesátých let, nadčasová záležitost! :-) Zrovna poslouchám WOHNOUT (Zlý noty) a je to parádní, hlavně Šaman je geniální song. S těma Slovákama, věřím, ale neznám, takže ti ta jejich absence nepřijde vtipná? Speciálně tobě by mohla. :-)

 

Imothep
25.11.2018 11:28

Pomerne slusny vyber, i kdyz mel bych zde par ale. Je zajimave sledovat, jak se ve vyberu spolence misi klenoty a nadcasove zalezitosti(mnohdy nepochopene ci nedocenene) spolu s nejvetsim odpadem, za ktery bysme se meli minimalne pred celou Evropou stydet a ktery na zacatku 90tych let(a dal) pokurvil uz tak zvraceny vkus tohoto naroda.
Ovsem jako nejvetsi nedostatek beru, ze clanek nazvany "Top padesát československých nahrávek" neobsahuje zadnou slovenskou polozku s tim, ze "Slováci se neprobojovali!"
Slovaci se teda na nekterych frontach tezce probojovali a ve sve dobe nas nechali peknych par svetelnych let vzadu. Namatkou mj. prvnich 5 alb(ale v podstate cela tvorba) Team, v mensi mire to plati treba i o Elan, urcite bych nezapomnel na prvni album(nebo chcete li prvni dve alba) Metalindy nebo prvni alba(zvlaste Zerave Znamenie Osudu) Tublatanky. No a v "serioznejsi" muzice by se taky lecos naslo(Fermata, Colegium Musicum, atd).
Zvlast ten mainstream(pop, poprock) meli v 80tych a 90tych letech zmaknuty o dost lip nez my, kde nam tu krom tovarny Franty Janecka kralovaly pokusy s nadechem zabavizmu jako napr Turbo, Katapult a spol., kteri ke zvednuti urovne opravdu neprispeli.

 

Stray
25.11.2018 09:50

Předěláno na padesát.

 

Stray
25.11.2018 09:07

Já to budu muset zítra ještě trochu překopat (dám pak vědět) :-), asi z toho nakonec udělám padesátku, protože jsem zjistil pár opomenutí, z nichž město eR od Framus 5 považuji za největší, to je skvělá nahrávka.

Tabulkou jsem vlastně nechtěl nic zásadního sdělit, snad kromě faktu, že to každej člověk má jinak, udělat to někdo jinej, bude to třeba z 90% úplně jinak. To je normál.

 

Stray
25.11.2018 08:35

OK, proč ne. Na obě kapely si někdy vyhradím více času. Díky za informace. U toho OLYMPICU jsem to měl vždy tak, že "Když ti svítí zelená" jsem bral jako jejich poslední věc, i když jsem věděl, že poslední zdaleka není. :-) No byla to prostě tehdy novinka, když jsem poprvé přičichl k něčemu jako poslouchání hudby.

 

Honza H.
25.11.2018 08:32

Stray:Team byli zvlášť na prvních třech deskách v neuvěřitelný formě.Je to hit za hitem (ale žádný vlezlý kolovrátky), nutno poukázat i nadstandardně kvalitní texty a především na debutu je i dnes skvěle znějící produkce.
Častou chybou u Olympicu je ignorování jejich porevoluční éry.Ti už léta tvořej z čistý radosti z hraní a na každej jejich novej výtvor se těším. Před pár týdny vydali cd/lp Trilobit,kterým více než potvrdili svoji skvělou formu z předchozí trilogie Souhvězdí šílenců/drsňáků/romantiků.Rozhodně doporučuju!

 

Stray
24.11.2018 23:29

Je to možné, ale já jejich scénu nikdy nesledoval, třeba LUNATIC GODS jsem nikdy neslyšel, a tak by se dalo pokračovat dál, nemám v sobě prostě tu zvědavost po tom, co se děje na východ od Hodonína. Je to jako když řada lidí odmítá třeba německé kapely.

 

Pekárek
24.11.2018 23:15

Jo, je toho strašně moc i bez Slováků:) Od nich také spousta, od Fermáty až po Algor:)

 

Stray
24.11.2018 23:04

Jasně že se najde spousta skvělejch věcí, který jsem opomenul... ale když já beru ten úvodník prostě jako takovej volnej článek, kterej se může a nemusí brát jako vtípek, nepochybuju o tom, že kdybych se víc snažil, že bych našel možná další čtyřicítku nahrávek, která by byla stejně silná jako ta umístěná alba.

 

Pekárek
24.11.2018 22:57

Die El. Elephant - ty bych tam nejspíš měl, dost nedoceněné album.

 

Stray
24.11.2018 22:46

1.Cóžé? :-) Jaký kurva "guilty pleasure", vždyť tu kapelu (dá se říct že) vede brácha. :-)

2.Nejlepší slovenská písnička pop-music je pro mne "Po schodoch" od Richarda Müllera.

3.Nikdy nebudu a ani jsem nebyl alternativec, co objevuje na koleně dělané klenoty ug archívů, což je asi tak z té soupisky patrné především, nemám k tomu prostě vztah.

4.Oproti debutu Only Our Death Is Welcome pro mne album Lies od KRABATHOR neznamená v životě vůbec nic, byl jsem už jinde, slyšel jsem to asi dvakrát za těch třiadvacet let.

5. Křižáci od KREYSON nesahají Zlatýmu chlapci ani po kotníky

6. Těch MANDRAGE bych tam dal klidně i víc, ale to by bylo už moc nápadné, :-)

7.Těsně se nevešli další ZUBY NEHTY - Dítkám 97´ a taky Salto mortale od ARAKAIN a ještě to a ještě tamto

 

spajk
24.11.2018 22:23

Dobrý výběr. Mandrage beru jako guilty pleasure.
Kouknul jsem rychle do poliček s deskama a vybral jsem taky 40 kusů.

Alice - Alice, Anna K - Nebe, Arakain - Thrash The Trash, Buty - Kapradí, Basiková Bára - Abpopa, B.S.P. - debut, Burma Jones - Evrybádys densink, Die El. Elephant - debut, Dusilová Lenka - Baromantika, Dragoun Roman - Otlučená srdce, Dorota B.B. - Santa Puelo, Easy Rider - Singlmánie, Dievision - Black Deep Drown, Habera Pavol - 1, Irglová Markéta - Anar, Jerusalem - V kruhu, Horký Roman a jeho hosté - 1993, Kamelot - Vyznavači ohňů, Krausberry - Nálada, Kreyson - Anděl na útěku, Křížek Ladislav - Zlatej Chlapec, Koller David - debut, Ledecký Janek - Na ptáky jsme krátký, My Dry Willow - debut, Muller Richard - 33, Nová Růže - debut, Plexis - Půlnoční rebel, Pražský Výběr - Výběr, Progres 2 - Dialog s vesmírem, R Force - debut, Red Baron Band - Reflections, Stromboli - debut, Satisfucktion - Penumbra, Tichá Dohoda - Unpluggag, T4 - Pár tonů a slov, Torr - Armageddon, Tublatanka - Žeravie znamenie osudu, Wanastowi Vjecy - Lži, sex a prachy, Wohnout - Zlý noty na večeři, Zikkurat - debut

P.S: tak zase za rok!

 

Stray
24.11.2018 22:07

Jo a s tím OLYMPICEM to mám tak, že mě to nijak nevadí, ale nikdy jsem do toho nebyl nikým tlačenej a samotnýmu mě to zas až tolik nelákalo zkoumat. Asi mě ten zpěv přišel moc socialisticky normalizovanej a předsazenej před instrumentací, tak jako to má třeba i LUCIE. Jako dítěti se mě kdysi líbil singl - Únos/ Gramofon z roku 1973, malé LP - po songu na každé straně, to jsem jednou jel pořád dokola, když jsem byl nemocnej během školní docházky asi tak v roce 1986, pamatuju, že byl na tom singlu v sestavě zrovna Jirka Korn. Za celou dobu jsem si na průzkum jejich diskografie vyhradil zatím jen jeden týden, kdy jsem sjel všechny alba do roku 89´asi tak dvakrát, spíš bych tu kapelu zhodnotil, že maj zajímavější jednotlivý skladby než přímo desky. Na první padesátku to u mě nebude, ale nemám s nimi problém. .-)

 

zdenos
24.11.2018 21:15

pochopitelně nepochopitelné a těžce uchopitelné :) asi takový, jako kdybych dělal žebříček já, akorát by to asi nebylo tak různorodé jako u Straye (co do počtu stylů i kapel). Nicméně sympatický, hlavně ten rozsah, od poprocku až po Root nebo Krabathor. Za mě největší hnus žebříčku Wohnout. Když tu kapelu slyším, tak dostávám závrať

 

Stray
24.11.2018 21:00

Honza H.: Ty bys vážně dal první desky TEAMU na úroveň věcí z toho žebříčku? Ptám se, nevím to. Já totiž ty alba od TEAMU nikdy neslyšel. TEAM a ELÁN jsem nikdy neposlouchal a nikdy jsem si nepustil ani jednu jejich desku. Jediná slovenská nahrávka co jsem měl kdy v oblibě byla TUBLATANKA - Žeravé znamenie osudu, ale po roce 1990 jsem jí také neslyšel, takže netuším, kam bych jí měl jako zařadit. Poslouchal jsem ještě GLADIATOR Designation (měl jsem MC originál), ale dle mého je to prostě plagiát. nepatřím k lidem, který by si ze svobodné vůle hned pouštěli nahrávku slovenské kapely, nepovažuju to za žádné lákadlo. nevím proč, ...prostě podvědomě to tak mám nastavené, je tam určitej emocionálně-charakterovej blok a nechuť.

 

Honza H.
24.11.2018 20:29

Chválím zařazení Dybbuku a Zubů Nehtů, taktéž moje srdcovky.
Ze Slovenska rozhodně stojí za zmínku alespoň první tři fošny Teamu.
A rozhodně bych přidal pár věcí od Olympicu....moje tuzemská jednička...

 

Stray
24.11.2018 17:01

Novinka od LUCIE je slabota.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist