Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

zdenos
02.09.2018 14:47

mě tvoje doplnující info zajímá, pokud jde o kapelu, ke které mám nadstandartní vztah :) Nemůžu sledovat ale všechno, některý informace u kapely, kterou ani neznám, nemá cenu řešit- na druhou stranu jsou ty informace nabídnuty všem čtenářům, takže kdo má zájem, tak si přečte

 

Valič
02.09.2018 14:43

Stray: Dřív mě to celkem bavilo, ale teď na to šmejdění po síti a hledání méně známých informací už nemám tolik času, takže je vlastně i lepší, že tady o ty moje komentáře není zájem. Nejlepší na tom bylo, že jsem často o svých oblíbených kapelách zjistil plno zajímavých věcí, o kterých jsem do té doby neměl tušení.

V poslední době jsem to ale dělal už spíš jen ze setrvačnosti a třeba k těm Monster Magnet jsem původně ani nic psát nechtěl. Mám je sice hodně rád a jejich desky poslouchám už víc než dvacet let, ale v podstatě o nich nevím nic jiného než to, že se ten dědek, co u nich zpívá, jmenuje Dave Wyndorf a ujíždí (kromě jiného) na starých komiksech. :-)

Zkoušel jsem si alespoň prostudovat jejich texty, ale ty většinou mluví samy za sebe a nemá smysl k nim něco dodávat:

"Budeš plavat v potu milionu orgií, budeš žít ve výhni nejsladšího pekla. Je čas vykouřit péro boha ohně!" (úryvek ze skladby Kiss Of The Scorpion) :-)

 

Stray
02.09.2018 11:42

"Vadí" je hrozně silné slovo, mě by spíš vadilo, kdyby si sem přestal chodit. Lehce mě dráždila ta potřeba furt jakoby článek v diskusi zdokonalovat, ale ne natolik, abych si kvůli tomu stěžoval. Je to něčím uvnitř mě, s čímž nic neudělám, jsem přesvědčen, žes to myslel dobře. Takže nevadí mě to, ale trochu mě to zaráželo, klidně v tom pokračuj, když tě to baví.

Včera jsem se o tom bavil s Darthem po telefonu, když jsem šel po devátej večer 3,5km jako spráskanej pes z centra města domu, dávali Viktorku na Slávii a já nemám doma O2TV, probírali jsme většinově hlavně jiné věci, ale můžu říct, že telefonát trval celou pěší cestu, takže asi 35 minut. Prostě se všichni shodneme, že to děláš v dobrém úmyslu, tedy bez potřeby poopravovávat.

Před třemi týdny jsem se pro změnu bavil na Brutal se čtenářem, který užívá nicku gotta, a ten mě řekl jednu zajímavou věc: "Jsem rád že C.D. si furt držuje charakter regulérního webu, kterej nepůsobí jakoby ho dělal jeden člověk, nepůsobí jako blogísek", to je samozřejmě skvělé, to není mým cílem, vždycky jsem chtěl aby tady psalo víc lidí a pokud se najdou nějací šikovní zájemci o přispívání, rád jim otevřu vrata. Ale na druhou stranu jsem asi člověk, kterej potřebuje okolíkovat území, že to a to je jeho, a to a to už ne, dělám to pro svojí potěchu, chci z toho mít radost, neberu to jako nějaký úkol či poslání, natož službu či dokonce servis příznivcům metalu, necítím absolutně potřebu zkvalitňovat a ulehčovat někomu odpoledne. :-)

 

Valič
02.09.2018 10:50

Stray: Jasně, chápu. Pokud Ti tady podobný typ příspěvků vadí, mohl jsi to ale říct už před několika lety, ušetřil bys mi tím relativně dost času. :-)

Ty moje komentáře byly většinou určené jako takové "poznámky pod čarou" pro čtenáře, které článek zaujal a chtěli by si přečíst pár dalších zajímavostí a přitom sami nemají čas šmejdit někde po internetových databázích. Většinu těch informací jsem si sice pamatoval z dřívějška, ale vždy jsem si je ještě ověřoval na stránkách typu Metal Archives, Discogs nebo třeba ta Wikipedia. Často jsem tam pak narazil i na nějaké další pikantérie, které jsem do té doby neznal, takže jsem je k tomu příspěvku ještě přihodil. Rozhodně netvrdím, že by ty věci měly být součástí recenzí (tedy až na pár výjmek) a v žádném případě ty komentáře nebyly myšlené jako nějaká kritika Tvé práce. Dával jsem to sem hlavně proto, že se mi ty články líbily a mrzelo mě, že velká část z nich u čtenářů vyvolávala mizivou nebo dokonce žadnou odezvu. Určitě to nebylo kvůli tomu, že bych se tu chtěl chlubit svými znalostmi. Ono ani moc není čím. Jak říkal profesor Matulka: "Nemám ještě všechno prostudováno!" :-)

To, že Ti vadí vkládání různých odkazů do diskusí, moc nechápu, všude jinde je to naprosto běžné. Jsou to ale Tvoje stránky a pokud si tady stanovíš podobná pravidla, nemám s jejich respektováním žádný problém.

 

Stray
30.08.2018 23:19

Pardon oprava: vzniklY stránky

Dodatek k Imothepovi: Nejsem si vědom, že by mě tu někdo klepal po ramenou, aspoň ne nijak výrazně, ale zkus se zamyslet, zdali bys chtěl pěstovat koníček, kde si lidé souhlasně poklepávají a nebo kde se napadají. na MP se prakticky nešlo skoro s nikým bavit do hloubky o hudbě, založit tam podobnou debatu, to sebou kolikrát neslo nějakou tu nevrlou reakci, pakliže vůbec nějakou... a přitom já se děsně rád bavím o metalovej hudbě a o všech jejích aspektech, ne nadarmo se mě a mému sousedovi v lavici na Střední smáli v lavici před námi a parodovali naší debatu, kterou jsme vyrušovali během hodin chemie (např: "...ty bicí tam ale nevyznívají moc výrazně...že jo?") :-)) Dva roky v kuse diskusí na podobné bázi, to když k nám padali desky z let 1990-92.

 

Stray
30.08.2018 22:42

Imothep: Dobře víš, že jseš jedinej skinhead, kterýho beru! :-) Interaktivita proč ne, ale aby se to zvrtlo do neustálého napomínání a exhibování se znalostma, tak to prrr, skvělé je, když se přihodí nějaká zajímavost k vyjádření vlastního názoru na album, ale čelit pořád, tohle a tamto chybí, tady by to chtělo více probrat, támhle zas zmínit spolupráci kapely s tím a tím hudebníkem, jo není to špatně, ale není to moc nabíjející. Co si budeme povídat. Navíc pořád ta trombóza, nevím co bude za týden, starost s nalezením nového zaměstnání, nebo že bych to táhnul do vánoc jen brigádně? Kdy na operaci? Rodiče zdravotně taky nic moc, každou chvíli v nemocnici. Chápu žýe seš příznivec pravice, ale prosím o trochu lidskosti. .-) Už sem chodil leckdo, kdo přestal, protože se prostě jeho představa interakce neslučovala s mým pohledem na typ webové komunikace, po které by mne to tady ještě bavilo, ty dva tři lidi museli prostě spíš odejít.:-) Člověk se občas dostane do střetu s elementy, které mu spíš tu radost z hudby hatí - postupem doby mezi ty elementy počítám jak Spark, tak Metalopolis, a proto vznikli tyhle stránky, chci si to dělat po svém, ne naplňovat něčí představy ...

 

Imothep
30.08.2018 22:24

Stray: vidíš a to me osobně tady třeba taky bavilo; dozvědět se o díle, kapele nebo různých souvislostech něco víc, co třeba sám nevim(a ze toho sám vím hodně ;) .... proste mám rad tu interaktivitu, kdy to čtenáři pomáhají spoludotvaret(celkem unikat myslím). Pohoda je jinak velmi důležitá věc, ale ve chvíli, kdy to klesne skoro až na úroveň poplacavani se po ramenech, jací ze o jsme pašáci holt potřebuješ nekompromisního skina, kterýmu na tom tady třeba taky trochu zalezi(minimálně mu to není lhostejné jako třeba modré metalove stránky - a ze bývaly svého času super třída!)

 

Stray
30.08.2018 21:49

Imothep: Přesně řečeno - mě velmi zajímá názor čtenáře na dílo, ale docela mě nezajímá, co ten čtenář dalšího o díle ví. No tak těch kritických příspěvků tu, po pravdě, moc není. A je to tak skvělé! :-) Poslední dobou si připadám úplně nejvyklidněnější. Takže buď máš zájem podělit se s dalšími čtenáři ohledně svého pohledu na album a nebo potřebu kritizovat co všechno v článku chybí? A protože ty stránky toužím udržet ve sféře mé osobní zábavy, pak nemám potřebu, aby mě po hlavě skákala banda brněnských angažovaných skinheadů v těžkejch botách a buzerovala mne za nedostatky, já sem chodím jako na pláž, ne jako do boxerskýho ringu.:-)))

 

Imothep
30.08.2018 21:29

Stray: no ten 4. Bod bys měl trochu upřesnit. Aneb chodíme sem do divadla, kde je pozitivně příjiman pouze kladný názor, v opačném případě dotyčný čelí vcelku slušné aroganci(ano, tak mi to tu poslední dobou připadá. Takhle to nema šanci tenhle web jakkoli posunout .... otázka je, jestli je k tomu vůbec ze strany vedení vůle, ze ;)

 

Stray
30.08.2018 21:03

Chci hlavně říct, že mě hodně zajímají názory čtenářů, jak to osobně každý jiný člověk cítí a slyší, ale snahy o co nejkomplexnější paklík informací k danému tématu je mě vlastně u prdele.

 

Stray
30.08.2018 20:46

Nemám nic proti doplňujícím příspěvkům a už vůbec ne od Tebe. Kolikrát si článek v diskusi ještě posunul, beru to naprosto v pohodě. Ale pokud jde o 1.potřebu nashromáždit všechny informace okolo článku a udělat z toho, i za cenu pastování různých odkazů z různých databází, prostě větší paklík, tak OPRAVDU, tuto touhu k čelení mohutnějící kouli dalších informací NEMÁM! 2.překopírovávání odkazů beru spíše záporně. 3. Když bych se vožral, tak bych tu možná napsal - udělat z C.D. web na způsob jakési diskusní křižovatky kde není dokonce ani autorův názor nadřazen nováčkovi mezi návštěvníky, tedy stránky po vzoru Progboard, tak to bych radši spáchal SEBEVRAŽDU!!! :-))))
4. Ber to tak, že sem prostě chodíš jako do divadla, do takového divadla, kde je i názor diváka přijímán pozitivně a tento vlastně může zasahovat do dění a užívat si představení, ale ROLE JSOU DANÉ, někdo hraje a někdo kouká, někdo píše a tohle celé platí a někdo zdarma čte.

 

Valič
30.08.2018 14:59

Stray: Čistě instrumentální ta skladba není. Opakuje se v ní věta „I talk to planets, baby!“, kterou jsem ostatně použil na začátku svého komentáře, který jsem asi neformuloval úplně přesně. Ten komiks není zmíněn v textu skladby, ale v jejím názvu. Já ty dvě uvedené postavy znám pouze z filmů Deadpool a Strážci Galaxie Vol. 2, odkazy na Wikipedii jsem připojil pro lidi, kteří by si chtěli udělat představu, o co se zhruba jedná. Článek jsem náhodou četl velmi pozorně a všechny tři recenzované desky Monster Magnet jsem během posledního týdne slyšel (dvě z nich dokonce opakovaně).

Ale máš pravdu, dávat sem do diskusí informace, které si můžou čtenáři najít sami někde na internetu, je asi fakt zbytečné. Ty nejzásadnější věci jsou stejně většinou obsažené už v samotné recenzi.

 

Stray
30.08.2018 12:56

Ego, The Living Planet je instrumentalka. Čti si aspoň ty recenze, když už si tu hudbu dlouho neslyšel.:-) To nechce jen přehazovat údaje z wiki.

 

Valič
30.08.2018 12:08

420% „I TALK TO PLANETS, BABY!!!“ :-)

Podle názvu skladby Negasonic Teenage Warhead byla pojmenována komiksová postava, která se později objevila v jiné podobě ve filmu Deadpool i v jeho pokračování. Dave Wyndorf je sice fanouškem klasických komiksů a odkazy na ně se často dají najít i v jeho textech (viz třeba Ego, The Living Planet z recenzovaného alba), ale text uvedené skladby s nimi paradoxně nemá nic společného. Údajně byl inspirován v té době populárními rockovými hvězdami, které i přes všechny své úspěchy vnímají okolní svět i samy sebe negativně a dávají svůj smutek, pesimismus a zoufalství najevo ve svých textech.

https://en.wikipedia.org/wiki/Negasonic_Teenage_Warhead
https://en.wikipedia.org/wiki/Ego_the_Living_Planet

 


 

 

 

 

TOPlist