Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

DarthArt
01.08.2018 21:28

Stray: Jo, kdyby to takhle šlo :) Naopak se vždycky brodím pár hodin po webech a knížkách, než něco nadatluju. U piva, to se to kecá, ale recenze, to už holt chce fištróna...

 

DarthArt
01.08.2018 21:26

Fotky jsou z roku 2006. Pak mám ještě novější, jenže bylo tak zataženo, že bys nepoznal, co je obloha a co je hradní zeď :)

Jinak naposledy jsem tam bylo v roce 2011 a podle fotek z velké věže to pod střechou bylo už tehdy - paláce směrem ke kapli i budova směrem k Čertově věži.

Vlastně podobně neaktuální mám fotky z Jestřebí - tehdy ještě mělo siluetu se zbytkama cimbuří, které pak spadlo - asi 2010 :(

Housku naštěstí nemám vyfocenou vůbec, aspoň mě neodnese čert z tamější Jámy pekel :)

 

Lord VILE
01.08.2018 17:41

https://www.hrad-bezdez.eu/cs/o-hradu/Templarsky-palac

 

Stray
01.08.2018 16:28

To by mohlo znamenat, ze tam Darth minimálně tři roky nebyl. :-) Mám rád pisalky co tvoří a mediálně fantaziruji po paměti. :-))

 

Lord VILE
01.08.2018 15:14

Kde si vyhrabal ty retro fotky:-)Bezděz je už komplt zastřešený minimálně 3 roky!

 

DarthArt
01.08.2018 13:39

Jasně, já myslel, že když by chtěli vidět obojí, tak že se to dá zvládnout. Já bych s Bezdězem dal dohromady Jestřebí, to je na chvilku a je to úplně jinej typ památky, a Mácháč se samozřejmě nabízí, ale tam budou teď šílený davy. Třeba procházka ve Starých Splavech kolem Jarmiliny skály je hezká a výhled na Bezděz vlastně nejklasičtější, ale ty davy. To už bych já osobně radši vylezl na vrch Šroubený, tam nebude nikdo a výhled na Splavy je odtamtud super. Ale je to dost kopec na tyhle vedra. No a super jsou cyklostezky hlubokejma lesama v oblasti Ralsko, tam je božskej klid.

S tím stánkem nahoře na hradě jsem to nevěděl, myslel jsem, že jenom prodávaj něco v budce se suvenýrama. Každopádně dole v obci Bezděz je taková pěkná hospůdka s terasou, tam se sedí moc dobře :)

 

Pekárek
01.08.2018 13:10

Nespojoval bych to, dejte Bezděz a pak třeba toulku kolem Máchova jezera. Osobně bych jel vlakem do Doks (trať Nymburk Rumburk přes Ml. Boleslav, pozor ne osobákem, vlastně je tam teď asi výluka) a odtud pěšky. Před cca pěti roky byl nahoře kiosek s čepovaným pivem:).

 

DarthArt
01.08.2018 11:28

Norr: Tak to je nejvíc, co jako autor článku můžu dosáhnout, vzbudit čtenářův zájem jet tam. Perfektní. Jinak s Ještědem se to dá spojit velmi lehce - jen to jen pár desítek kilometrů od sebe. Autem tak hodinka a něco, vlakem je to horší, ale přes Českou Lípu a Liberec se to taky dá. A když znáš přestupy autobusů, je to ještě jednodušší. Kdybys potřeboval, můžu dát info.

 

Norr
01.08.2018 10:06

Manželka chce o víkendu na nějaký výlet po čechách a prý že Ještěd by byl fajn. Po přečtení tohoto článku, bych to viděl na úplně jiný cíl výletu. Netvrdím, že je to napsané geniálním způsobem, že fotky jsou omračující a proto mě to tak vzalo, byť i to je možné, nevím kde se to vzalo, ale přečtení si o Bezdězu mě prostě nějak vzalo a chci tam ;o)

 


 

 

 

 

TOPlist