Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Johannes Urzidil
25.08.2019 13:40

Ze všeho nejdřív bych chtěl vyzdvihnout setlist, který hraničil s dokonalostí. Konečně začali hrát ty skryté poklady ze Stained Class a SWOD. Brutální Sanits in Hell? Stále současně znějící riffový poklad Tyrant? Balada pro uši. I když přišlo méně lidí, než by se slušelo na metalové legendy JP a MD, tak atmosféra byla vynikající. Lidi snad zpívali a tleskali také při Saints in Hell, což mi přijde neuvěřitelné vezmeme-li v potaz fakt, že nikdy nebyla tato pisen hraná živě. Je tomu již mnoho let, kdy jsem se těšil na okamžik, kdy kapela zahraje něco ze svého nového repertoÁru a tak tomu bylo zrovinka v Plzni u JP. Rising from Ruins je epická a až téměř epochální monumentální skladba. Celkově výborná atmosféra včetně týpka s bílou vlajkou No Surrender. Tak vypadá fanoušek. A ten vzduch byl opravdu neuvěřitelně těžký. Pán v davu vedle mé asi 5x zkolaboval, než ho odvedli k tribuně od pódia.I když mi na pódiu velmi chyběli pánové K.K(snad přestane neuváženě komentovat svůj odchod ze skupiny a Rob s Ianem jej opět vezmou zpět) a Tipton,tak ZA MĚ 85% a velmi jsem si to užil i s přítelkyní, která,ač JP nemá ráda,tak ukořistila Richieho trsátko a našla si nový oblibeny song, ale nechce mi prozradit, který by to měl být. Saints in Hell to asi nebude haha.

 

Petr Hobza
14.12.2018 21:02

Překvapilo mě, jak bylo publikum relativně živé ve srovnání s fanoušky na běžných metalových koncertech starejch dědků. I když mi trochu vadil týpek s vlajkou No Surrender v mém zorném poli, ale budiž, fanoušek. Super Rising from Ruins, Saints in Hell a především Tyrant!

 

Karel Klafundaoewobu
17.06.2018 14:47

mám stejný názor ke kvalitě zvuku Mustainovců. Megadeth jsem viděl asi 6x, bylo to na festivalech, v klubu či na stadionu, a pouze 1x byl zvuk OK. Jinak pokaždé buď průser, nebo minimálně velmi kolísavá kvalita. To už snad nemůže být náhoda. Absolutně nejhorší byl Metalfest, kde jsme si ve 3. řadě mohli vykládat polohlasem a bylo by nás slyšet lépe než kapelu.

 

Meres
15.06.2018 15:28

Ja Mustaineovi neodpustím, že pred dvoma rokmi mňa a ďalších tisícov ľudí pripravil o možnosť ich vidieť na Masters of Rock, a to len kvôli zlomenej nohe Ellefsona, ktorý na videách z facebooku vyzeral v pohode a koncert mohol odohrať na stoličke. Momentálne je u mňa šanca ich konečne vidieť zase na nule :((

 

zdenos
14.06.2018 21:12

Insania má stejný setlist, ale aspon tvořený novějšími songy :) To ten Megadeth bejval víc zaprděnej. Tolik novinkových věcí mě překvapilo, asi Mustainovi trklo, že Dystopia je po dlouhý době opravdu solidní album (řekněme první od System has failed, případně od Endgame).

 

DarthArt
14.06.2018 20:49

Já jsem Megadeth viděl dvakrát, a když si představím, že bych šel na třetí koncert a opět by tam hráli "Holy Wars", "Sweating Bullets" a "Symphony Of Destruction" apod., ztrácím jakýkoli důvod na ten koncert jít. Jakkoli jsou to dobré skladby. Jasně, že bych taky radši slyšel věci z nejlepších alb než nějakou naředěnost po roce 2000, ale potěšily by mě ne moc hrané věci ze starých dob - "Architecture Of Aggression", "Foreclosure Of A Dream", "Hook In Mouth" nebo co já vím "Rust In Peace...Polaris". Takhle je to předem dané schéma, stejné, jako když se po padesáté podívám na Švejka. Je to dobrý, ale nic, na co bych se měl těšit. A ten Švejk v TV je narozdíl od koncertu a dopravy grátis, tak to můžu odzívat celkem v klidu.

Stejný problém vidím třeba u naší Insanie. Na koncertě je pár věcí z novinky, a zbytek je po sto padesátý sedmý to samý. Tak už na jejich koncerty nechodím, protože se nemám na co těšit.

 

Stray
14.06.2018 15:50

To bych neřekl. Nejde o konzervativnost. Mě třeba první čtyři alba MEGADETH přijdou mnohem dobrodružnější a progresivnější než jejich současná tvorba, ať je jakákoliv. Stejně tak u IRON MAIDEN mě přijde daleko větší odvaz, když budou hrát Hallowed By Thy Name než nějakou skurvenou desetiminutovou nudu z Dance of Death. Konzervativec bych byl, kdybych vyžadoval Symphony of Destruction od MEGADETH a Run To The Hills od IRON MAIDEN, jenže já bazíruji na In My Darknest ... a Alexander the Great, tedy konzervativec nejsem. :-)

 

zdenos
14.06.2018 15:24

myslel jsem to pro lidi, kteří na Megadědka chodí často :) třeba ty :)) Takže jsi co se týče setlistů konzervativec

 

Stray
14.06.2018 14:37

V pohodě, jen nemám pocit, že zrovna věci z Dystopie jsou pro fajnšmekry. Krom úvodního razantního nástupu do The Treat Is Real a titulní písně jsem proklínal všechny. Mnohem radši bych bral přehrát celé Peace Sells nebo jakékoliv jejich album z osmdesátek.:-)

 

zdenos
14.06.2018 14:26

Peace sells byla, omlouváme se :)

 

zdenos
14.06.2018 13:51

Halforda v tom věku fakt obdivuju. Je neskutečný co ze sebe pořád dokáže vydat (při tak náročným zpěvu). Hezký report. U Megadeth mě překvapil velký počet skladeb z novinky (na úkor třeba Peace sells, In my darkest hour). Ale pro fajnšmekra je to vlastně dobře.

 


 

 

 

 

TOPlist