Boomer Space


Diskuse ke článku : SEBASTIAN - Snÿ o Marii
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Jirka
21.11.2023 22:41

Tak jsem si po delší době poslechl Marii i Koně a musím říct, že i po těch 30 letech jsou obě ty desky neskutečně dobrý. Klobouk dolů.

 

DarthArt
18.02.2019 17:15

Ten pořad na Rádio Orlicko je naprosto skvělý, dozvíte se všechno, co jste o Sebastian chtěli vědět a nebylo se kde zeptat. VALIČ TO MUSÍ SLYŠET POVINNĚ !!! Najdete to v archivu a stojí to za to:

https://www.mixcloud.com/RadioOrlicko/120-minut-independent-1322019-sebastian-hcalternative-band-letohrad/

Jinak díky M.C.M. za pochvalu, bylo mi ctí!

 

M.C.M.
12.02.2019 14:59

Zdravím všechny a speciálně diskutující níže. Na úvod chci jen vyseknout poklonu DarthArtovi za tento precizní a krásný článek o nás. Takto pěkně a se zaujetím, o nás psával svého času snad jen Petr Korál. Díky za to. Kdybyste se chtěli na 2 hodiny ponořit do našeho světa SEBASTIAN, poslechnout naše blábolení, vzpomínání nalaďte si zítra tj. 13.2. Radio Orlicko na 95,5FM/net, od 21hod... Zdraví M.C.M. zachovejte nám přízeň, třeba není všem dnům konec...

 

Kelly
09.02.2019 23:42

Pro všechny milovníky SEBASTIAN mohu doporučit jejich profil na bandcamp, kde mají všechny nahrávky i dema - a to je lahůdka :-) za pár euráčů ke stažení.

https://sebastian9.bandcamp.com/

 

DarthArt
04.02.2018 20:31

Valič: Nenašel jsem tam žádnou takovou informaci. Jenom se někde píše, že na úplným začátku hráli i Kladivo na čarodějnice, ale třikrát rychleji, aby to nebyla nuda :)

 

Valič
04.02.2018 17:12

DarthArt: Pokud bych to měl posuzovat objektivně, tak Koně jsou opravdu lepší album než debut, ale ten je mi zase žánrově bližší (sice je dost výrazně ovlivněn i jinými styly, ale v podstatě se stále jedná o metalové album). Ty dvě zmíněné skladby se mi taky hodně líbí, ale tu desku jsem vnímal vždy jako celek. Pokud bych z ní měl vybrat nějakou slabší položku, tak by to byla hned první For You (ta ale původně album otvírat neměla, kapela ji na začátek zařadila pod tlakem firmy, která asi očekávala, že text ve stylu „Tak chlastej, drogy a hypnóza jsou cestou k podvědomí…“ by ke kapele mohl přilákat další posluchače. :-)

Když už procházíš ty dobové materiály, nemáš k dispozici i nějaké rozhovory, kde by kapela uváděla svoje vzory? Pokud ano, mohl bys sem jména těch kapel hodit? Předem díky.

 

DarthArt
04.02.2018 14:43

S tou ideou ohledně marihuany mě to napadlo taky :)

 

DarthArt
04.02.2018 14:42

Za mě by Sny měly 100 %, kdyby všechny (nebo většina) písničky byly stejně silné jako Věnováno Lemniskátě nebo Sebastian II. Ale nejsou. Samozřejmě jen to můj subjektivní pohled, tohle určitě každý vidí (slyší) trošku jinak. Koně jsou podle mě silnější, tam bych absolutorium dal taky.

 

Valič
04.02.2018 12:50

Pěkná recenze, ale co to hodnocení? :-)

U mě mají obě alba Sebastian 100% jistých. Nějaké vlivy zahraničních kapel se v jejich tvorbě samozřejmě vystopovat dají (ti zmínění Voivod jsou opravdu nepřeslechnutelní), ale i tak se v rámci tehdejší metalové scény jednalo o naprostý unikát. Mě osobně debut příliš chaotický nepřipadá. Naopak mám pocit, že ty různorodé prvky jsou na něm hodně dobře sladěné a ve výsledku album kupodivu i celkem drží pohromadě. Samozřejmě se nejedná o hudbu pro každého a k jejímu vstřebání je potřeba si ji poslechnout víckrát.

Jen bych doplnil, že kapela nebyla zrovna nadšená z toho, jak dopadly CD a LP verze alba, které navíc vyšly s dost velkým zpožděním. To, že grafická stránka obalů neodpovídala tak úplně jejich představám, by snad zase až tak nevadilo. Hlavní problém představoval zvuk, který byl ve srovnání s dříve vydanou kazetou výrazně horší. Originální MC jsem kdysi vlastnil a můžu potvrdit, že z něj album znělo daleko líp než z CD. Nějaký přehnaně aktivní trouba navíc ustřihl závěr skladby Krysa, ve kterém se v původní verzi po závěrečném výkřiku „Já jsem světlo! Smrt!“ za chvíli ozvalo ještě tiché konstatování „zmrd“. :-)

 

Petr
03.02.2018 00:30

V textu je to i zmineno - tahle deska /mimochodem vynikajici material/ privedla spoustu lidi k tomu zajimat se co je to ta MARIHUANA :-)

 

DarthArt
02.02.2018 23:19

Já na tom byl dost podobně, taky mi dost dlouho přišli divní, hlavně v době, kdy jsem byl ortodoxní thrasher :) Zvlášť Koně ale fakt považuju za naprosto excelentní záležitost. Jen to chtělo trochu dospět :)

 

Kelly02.02.2018 21:53

To je kapela, kterou znám od začátku a u které jsem se vždycky kroutil a nemohl tomu přijít na chuť. A až s lety poslouchání hudby je mohu nyní ocenit jako vynikající, nenapodobitelnou a originální kapelu. Koně mám na CD a Sny nejdou sehnat za rozumný peníz. Super práce DA.

 


 

 

 

 

TOPlist