Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Pekárek
08.11.2019 21:24

Jedu to teď takřka furt. Deska jako pro mě. Kytary, basa, bicí, zvuk, všechno parádní.

 

J.Rose29.09.2017 20:39

Jistě. S tímhle souhlasím. Je jasné že kapela ti nesedne z 1000 důvodů a ne nemusí být zpěv. Audioslave mě opravdu nebaví a Cornell za to opravdu nemůže. Tak se to hezky uzavřelo a teď co? Jdem spát?

 

carcass
29.09.2017 20:33

Dani Filth je skvělý zpěvák pro Cradle Of Filth, bez něj by to byla úplně jiná kapela, a třeba by ji dnes znali jen jejich kámoši v Suffolku..... Proč mi kapela nesedne, nad tím jsem nikdy nepřemýšlel, prostě mi nesedne z 1000 důvodů a nemám náladu se v těch důvodech babrat. Zpěvák mi buď sedí, anebo nesedí, a je úplně jedno jestli je "špatný" nebo "dobrý". Joe Ramone je zřejmě nejhorší zpěvák v dějinách populární hudby, ale v Ramones je nenahraditelný, bez něj by to nefungovalo, a takových týpků za mikrofonem jsou spousty :-). Takový Overkill, ten Blitzův ječák je v podstatě jejich poznávací znamení, v jiné kapele by to spojení nefungovalo, tedy kromě Nuclear Assault :-)), ale tam to skvěle sedlo. Buď to sedne, anebo to nesedne, dále bych se v tom nebabral, o kvalitě zpěváka to určitě není. Jasně, když bych šel na operu, tak tam chci slyšet krásné "hlasy", ale v rocku to funguje jinak :-)

 

J.Rose29.09.2017 20:18

carcass: "Kapela mi buď sedne nebo ne". Ano, ale proč ti nesedne. Jedním z důvodů může přeci být i zpěv, který se ti nelíbí.Celé to začalo tím že jsem prakticky napsal že Dani Filth je špatný zpěvák a proto hudbu jeho kapely nikdy nedocením tečka. A ta diskuze je náhodou krásná :-)

 

carcass
29.09.2017 20:04

ta vaše diskuse je tak těžce mimo, jak jen to je možné.....do různé hudby se hodí jiný zpěvák, asi by těžko fungoval Robert Plant u Sex Pistols, nebo Dio v Ramsteinech a platí to samozřejmě i naopak. Já kapelu přijímám taková jaká je a buď mi to sedne anebo ne, nemám žádný oblibený typ zpěváka, mám jen oblíbené kapely a v nich jsou zpěváci "každý pes, jiná ves", třeba Joe Ramone v Ramones by se v žádné jiné kapele určitě neuplatnil, ale v Ramones to s ním bezvadně fungovalo, a o tom to celé je.....no a to co předvedl Rob Halford na Painkillerovi, z toho mám husí kůži doteď, když tu desku znovu slyším, atd. atd. atd....

 

J.Rose29.09.2017 19:48

Tak kdo je špatný zpěvák ideálně nejhorší :-)

 

J.Rose29.09.2017 19:45

Stray: Já mám Ozzyho taky rád, ale jistě víš jak jsem to myslel. Jsou tací co ti řeknou že zpívat opravdu neumí. A ten Dio.... jedno slovo Stargazer. Úžasná skladba úžasný projev. Nicméně Black Sabbath to je zkrátka Ozzy ve své nejryzejší podobě.

 

Imothep
29.09.2017 19:43

"Ozzy lepší než Dio" ..... Jane, ty pijes? (TM Metalopolis) :DDDD

Myslim, ze bysme techto debat, kdo je lepsi(nedejboze nejlepsi) meli ZAVCAS nechat" :DDD

 

Stray
29.09.2017 19:30

Ozzy je každopádně výbornej zpěvák, ne možná, ale 100%. Ozzymu Blaze Bayley nesahá ani ke kotníkům. pro mě je Ozzy lepší než Dio, na rozsah kašlu! :-)

 

Stray
29.09.2017 19:28

Imothep: Dobře, bylo to z mé strany nepřesné, dřeváky z podprůměrných českých kapel sem netahejme, ty si splést můžeme.

J.Rose: Stejně tak Brian Johnson z AC/DC je vynikající zpěvák.

 

J.Rose29.09.2017 19:27

Imothep: Vím co tě vytáčí. Ozzyho si s nikým jiným nespleteš, ale je to tím pádem dobrý zpěvák.....? Jistě to Stray nemyslel doslovně, jenže ty jsi takovej čertík co hned vyskočí z krabičky :-)

 

Imothep
29.09.2017 19:17

Stray: aroganci za tim urcite nehledej. Me se jen po precteni te "definice dobryho zpevaka" zjezila kuze hruzou, protoze mi pred ocima(spis skrz usima) probehl ten zastup "zpevaku", kterych hlas si opravdu s nikym nespletu - a ne ze bych kdy stal o to je znovu slyset ... a neni jich opravdu malo :D
Je to dost nepresne takova definice. Kvalitniho zpevaka dela kombinace: rozsah, barva, technika, vyraz, image, charisma(nejen vizualni) .... proste celkova osobnost.
Podle toho jak jsi to popsal muze byt dobrej zpevak kazdej Tonda z regionalni zabavovky(no offense, znam par vynikajicich) ... coz vlastne definici ani neodporuje, protoze dobry = za tri. My tady ale prece nechceme probirat prumer, coz? :o)

 

J.Rose29.09.2017 19:10

Můj nick odkazuje také k výrazně vyprofilovanému hlasu :-) Podle mě má Axl též parádní hlas který si nespleteš a že znám hordy lidí, jenž ho nemůžou ani cítit. Rose, Kiske je to zvláštní že? Ječet umějí oba a přece tomu druhému nemůžu přijít na jméno.

 

Stray
29.09.2017 19:08

Imothep: Nepocházíš náhodou s diskusí Metalopole? Cítím odstín arogance. Ještě abys mě tu začal, na domácí půdě, začal vtiskávat typ image "Není zrovna myslitel, ale recenze má bezkonkurenčně nejlepší" :-)Na to jsem totiž vysazený, zvláště když mě tam kdosi nazval "polointeligentem" :-)

 

Stray
29.09.2017 19:00

Ale to jsou všechno zpěváci, které si vzájemně spleteš. :-)

 

Imothep
29.09.2017 18:52

"Dobrej zpěvák je ten, jehož hlas si nemůžeš s nikým jiným splést" ...... ufffffff, to myslis vazne ????!!!??? :oDDDD .... doufam, ze z tohoto se nestane pravidlo, nebo tady za chvili mame hromadu "dobrejch zpevaku" .... ne ze by jich v tom mainstream uz nebylo vic nez dost :D ... no a "ať už se to týká jakékoliv barvy hlasu" .... ufff, neeee, tady radsi koncim :oD

 

Stray
29.09.2017 18:42

Já se divím tvé averzi na hlas Kiskeho, vždyť je úplně parádní, uchu lahodící, a v těch nižších polohách (např. sloky v I Want Out) ještě lepší než v těch vypjatejch. Mě se prostě líbí výrazně vyprofilované hlasy, a právě takové ty zoptimalizované, normální a jakoby "pro všechny" mě vcelku serou. Dobrej zpěvák je ten, jehož hlas si nemůžeš s nikým jiným splést, ať už se to týká jakékoliv barvy hlasu. A proto mám mnohem radši třeba Schmiera než Toma Angelrippera, toho největšího nositele hlasové průměrnosti. :-)

 

J.Rose29.09.2017 18:17

Valič: Před lety jsme si s mladou otevřeli lahev vína a zavedli jsme hovor na téma - vhodný adept na přezpívání skladby Symphony of destruction. Padali seriózní návrhy tipu: Brian Johnson, James Hetfield či Chuck Billy. No pak proběhlo ehm...menší brčko a zvrhlo se to: Kocáb, Míša David nebo Franta Ringo Čech :-) Ano nedá se s tím nic dělat. Na druhou stranu jsou tu vokálisti se kterými nemá problém téměř nikdo. Tom Araya?

 

Valič
29.09.2017 17:54

Já mám taky plno oblíbených kapel, u kterých mi zpěv tak úplně nesedí (Megadeth, Overkill, Mekong Delta, Coroner, Atheist) nebo mi vyloženě vadí (Vio-lence, Living Death), ale s tím se prostě nedá nic dělat. V některých případech k tomu došlo tak, že kapela žádného vhodného vokalistu nesehnala, a tak začal zpívat buď basák nebo kytarista, jindy se jedná o skupiny, které vznikly v době, kdy byly různé ty ječáky, mečáky a vřešťáky celkem v kurzu, v dalších případech je ten vokalista zakládajícím členem a šéfem kapely, kterému se pravděpodobně nikdo neodvážil říct, že se to jeho kvákání nedá poslouchat (nebudu jmenovat, Dave Mustaine ví, o kom mluvím). :-)

 

J.Rose29.09.2017 17:29

Stray: Sere mě to především tehdy, pokud mi hudba dané kapely přijde zajímavá, propracovaná, neotřelá či legendární. Příklad 1 - Vortex. Hudba opravdu vymakaná, to přiškrcené chrchlání hrozné (paradox je že třeba Death dávám úplně v pohodě). Příklad 2 - Halloween. Starej Heavy metal mám rád, považuji se za fandu Iron Maiden, nic méně projev Michaela Kiskeho mi kroutí palce u nohou. Přitom je mi jasný že Keeper 1,2, patří mezi to nej, co se heavy metalu týče. Má drahá polovička je samozřejmě to samé co já. Takže když se mi v autě na plný kule prohání painkiller, tak nasadí ten svůj šibalský úsměv a začne kroutit hlavou :-) Abych to shrnul. Jak píšeš takových lidí je spousta, ale každý nad tím mávne rukou a jede dál. Vždyť jsou tu stovky jiných kapel. Mě to občas ale zkrátka zamrzí. Konkrétně u těch Vektor mě to fakt sere :-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist