Boomer Space


Diskuse ke článku : INSANIA - Na počátku byl spam
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

DarthArt
27.07.2017 16:08

Tak to tam rozeberte i za mě, já už se svou pohodlností asi žádný festival nikdy neabsolvuju :)

 

sicky
27.07.2017 15:34

Stray : jasný, rozeberem to U Kulatý Báby, čtvrteční oběd je tam podle mě úplně tutovej:) už se nemohu dočkat

 

sicky
27.07.2017 15:32

DarthArt : no, částečně máš pravdu, metal celkově je negativní. Ale podle mě je trochu rozdíl v textu typu: " v mojom krvi som sa brodil, z okov som sa osvobodil" (ČAD) anebo sepultura " obliteration of mankind.. we shall arise" anebo ten Hetfield " back to the front, you will die, when i say .." , cítíš v tom prostě jiný cíl než když někdo naříká nad tím" že si nepohlídal záda a kamarád ho zradil" nebo že je třeba hodně hejtovat na webu, ať kypí žluč".

 

Stray
27.07.2017 15:02

Ale vždyť Sicky poslední roky poslouchá hlavně Wohnouty, Sickofky, Offspring a Ugly Kid Joe, tak co k tomu dodávat? Za dva týdny v jedenáct dopoledne sraz u Kulatý báby ty Wohnoute.:-)

 

DarthArt
27.07.2017 14:20

Tím "seriózní" myslím jako že v textech řešej nějaký závažnější věci... aby od Radbuzy nepřiletěla jedna vzduchem chlazená :):):)

 

DarthArt
27.07.2017 14:19

No jo, a není vlastně celý ten náš styl přísně negativní? Vezměte si například stylotvorná metalová alba, a nemusí to být nějakej death metal, a najděte na něm pozitivně laděnou skladbu.... Master of Puppets? Žádná. Justice? Žádná. Cokoli od Kreator, Slayer? Ani jedna. Iron Maiden? Tam by se možná něco málo našlo. Megadeth? Jenom špína, negace, válka. V češtině to pochopitelně vyleze víc na povrch. Jo, dobře, řekněme, že pozitivní texty jsou v různých těch street kapelách, jako že maj děvky a chlast a že je to jízda. Ale v "seriózní" tvrdé hudbě by člověk pohledal...

 

sicky
26.07.2017 10:07

Stray : chápu, jak to myslíš, ale takový pocit z toho nemám :)

 

Stray
26.07.2017 09:53

Sicky: Za jistý konstalace bys asi mohl mít pravdu a já bych s tebou i souhlasil, JENŽE ono je to, díky tomu děsivýmu přehánění negativ, vlastně všechno vtipné. :-)

 

sicky
26.07.2017 09:01

Insania mě dlouhodobě nebere. Nadšená recenze na novinku mě však opět dohnala k tomu to znovu zkusit, jestli to náhodou konečně neklapne, ale bohužel a opět nic :) Po hudební stránce takovej skoro Krucipusk, možná trochu ti Cocotte Minute, prostě tradiční česká festivalová skočná parta. S tím nemám problém, ale co mě vyloženě irituje, je to Polyho super veršotepectví. Nechápu, jak může být ten člověk tak strašně negativní a psát texty pouze o tom, jak je všechno nahovno, jak ho každej zradil, zklamal, a že všichni jsou svině. Působí to na mě, jako zahořklá zpověď nadávajícího důchodce a nechápu, jak tenhle jízlivej a žlučovitej pohled na svět může adorovat tolik lidí

 

Míla10.07.2017 21:52

Poutavě sepsané - díky za to! Přečetl jsem všechny recenze jedním dechem - Insania je pro mě momentálně asi top na CZ scéně. Asi mě to donutí pokusit se znovu více ponořit do "předfreudovské" éry, které jsem zatím moc na chuť nepřišel..

 

Subeer27.06.2017 14:39

HOUPACÍ KONĚ – vynikají rocková záležitost s nádherně melancholickými-dospělými příběhy, ze kterých přímo sálá atmosféra a nádhera severních Čech...vřele doporučuji celou diskografii včetně loňské novinky. Další ozdoba Česko-Moravské kotliny jsou Brňáci HEIDEN – jejich poslední 3 alba jsou naprosto exkluzivní ukázka rock-metalového atmosferična. Dost dobře tu nechápu srovnání s tra la la levelem VYPSANÉ FIXY a WOHNOUT, ještě mi tu chybí DIVOKEJ BILL a Andyho ANO Kryštof, ...., to téhle společnosti bych INSANII vůbec necpal. Např. Fixe jsem u několika (3) desek přišel na chuť a u WOHNOUT tolikrát snažil...moc jsem chtěl. bohužel,nevzala mě ani hudba a ani texty... asi nejsem dost do skejt spirit, ty ostatní 2 tělesa jsou utrpení rádiových vln.

 

DarthArt
26.06.2017 22:14

Stray: No, dyť říkám, dva naprosto odlišný pohledy...

 

Stray
26.06.2017 22:13

DarthArt: No to je otázka, zda-li je to ušima, spíš si myslím, že je to nastavením všeho, co utváří osobnost člověka/ jednotlivce. Já o Insanii samozřejmě vím už od první desky, ale nikdy jsem u té hudby nevydržel dýl než pár minut, šlo to kolem mě, ...jo jasně, běhal tam tenkrát nějakej vousáč v trenkách a když hráli v Lampě koncert s Root a měli na plakátě koncertní fotku, tak jsem na ten koncert nešel :-), prostě jsem zjistil, ne že tam nemusím, ale že tam přímo NESMÍM! :-)Vždycky jsem je tenkrát bral jako kapelu pro divnolidi a intoše, co se chtěj vymezovat z nejširšího proudu, pro lidi, co si o sobě myslí, že hledaj v hudbě něco víc, jenže co je to TO víc? podle mne je mnohem různorodější tvorba KISS, když jsme u Tebou nadhozených legend, KISS roku 1974 je úplně jiná hudba než KISS roku 1984, a stejně tak jiná hudba jsou KISS roku 1992. Nemyslím si, že je to tím, že je víc sleduju v posledních deseti letech, stejně jako DARK GAMBALLE nebudou nikdy úplně černý střed terče, ale oproti vyškovským se tedy lepší, nikdy tam nebude to - je to totálně super kapelka, žeru je od A do Z, na posledních albech je slyšet vývoj směrem který je mi bližší, protože to má konečně texty o věcech, který jsou všude kolem nás, a které se dějí! A toho si cením a proto jsem dal na poslední chvíli 90%, nikoliv třeba 70% nebo 80%. Z první silnější poloviny desky je nejhorší skladbou hned ta první Nebe a Nietzsche a taky Mezi námi přeskočila jiskra, takže to mám úplně opačně než ty, protože v mém vnímání toho, co je na nich dobré, stojí nejvýš skladby Ať kypí žluč, Joe si nepohlídal záda, Co je temné, musí ze mě a Celestýna...., ale je to jen můj malý skromný názor, nic tím nekážu, chtěl jsem tě jenom uvést do toho, odkud cílím, klávesák je samozřejmě vynikající, ale metalová hudba co bude dávat tak velký prostor právě tomuto nástroji mě holt vždycky bude připadat tak trochu pouťovej candrbál, jasně že se kapela to snaží zezásadit právě tou textovou hořkostí a přebíháním mezi styly, nikdy to nebude italské klávesové dno. :-)

 

Zetro
26.06.2017 20:59

Znovu vynikajúce ,pre mna jedna z mála vecí na našej scéne kde sa uprimne tesim vzdy na novy materiál.Poly a jeho texty ,netreba to snad ani rozoberat ,ale ked uz som u tej uprimnosti musim (zatial) priznať ,že minulý materiál ,ktorý som si neskutočne oblúbil ,bol pre mna predsa len o nieco ,o málinko lepší,tiež ten koniec druhej polovice mi príde krapánek ,ale ozaj len troška slabší.Stále však neuveriteľne vysoká laťka. 80%

 

DarthArt
26.06.2017 20:07

Stray: To je asi nastavením uší, mě ty harmonie I vyloženě lahoděj. A musím se přiznat, že anglický texty mě bavily snad i víc, přece jenom ty mystický témata mi byly vždycky bližší a Polyho angličtina byla fakt skvostná. Ale to je řečeno velmi všeobecně, spousta "ostřejších" textů se mi taky líbí... zajímavý na tvým pohledu je to, že tu kapelu vnímáš pohledem člověka, kterej ji sleduje pár let, kdežto mě to provází celej život, a taky tě zaujala v úplně jiný fázi než mě... takže ten pohled je fakt úplně jinej... tohle se ti u Maidenů nebo Kiss nestane, tam je první a dvacátý album pořád stejnej systém

 

Stray
26.06.2017 17:09

DarthArt: No mě můj pohled na Insanii nepřijde nějak zajímavý nebo snad zvláštní, prostě mě ta kapela, v případě že by vládla horšími nebo snad anglickými texty, nikdy nepřišla zdaleka tak zajímavá, jako když se určitým druhem lyriky (zdařilé) snaží zaujmout širší posluchačská pole. Na té instrumentální složce totiž neslyším nic epochálního, je to dobré jen jako součást skládačky, výsledkem které je chytlavý song s dobrým textem. Tedy, stará Insania cca do roku 2007 - absolutní nezájem, ta nová - furt se to tříbí, brousí a šlechtí. Ta kapela je pro mne vážně zajímavá jen v množině s Wohnouty, nikoliv s tou scénou, ze které vycházela při snaze být zpočátku co nejvíc bláznivá. Dnes díky té "komercializaci" vlastně utváří trojlístek toho nejzajímavějšího na české metalové scéně - protože je v závěsu za Master´s Hammer a Asmodeus, nic jiného z českého metalu dnes nemám na stejné úrovni, ale při setrvání na staré tvorbě by byli dávno zapomenuti. Toď pouze můj pohled.

 

DarthArt
26.06.2017 15:12

Donald: Lvmen mi vždycky nějak unikali, ale prý jsou hodně dobří. Musím to napravit. Houpací koně - od nich znám snad první nahrávky někdy z devadesátých let. To je ale už dneska odlehčenější kapela, není?

 

Donald26.06.2017 14:17

Taky patrim k tem co spise chvali prvni pulku .. ale nemam problem i se zaverem, vcetne remixu. Mam radost z kazde pozitivni recenze na tuto desku a bodovani vnimam podobne. Proste je to dost dobry a tvrdim, ze rozhodne lepsi nez predchozi Strom. K Insanii se nyni vracim v podstate kazdodenne, spolecne s novinkou Lvmen, diskografii dvojice Kieslowski, ktere me nedavno koncertne, doslova, oslnilo a Houpacimi Koniky, na ktere se chystam v nejblizsi budoucnosti, je to nyni u me rozhodna nadvlada nasi produkce.

 

DarthArt
26.06.2017 13:21

Stray: Zajímavý pohled, i když já osobně vidím nejlepší skladby v druhé polovině desky a vrchol úplně na konci - "Polibky nože" jsou prostě fenomenální. Jinak jsou mi na desce sympatický přiznávky ke crossoveru 90. let a přelomu století - FNM v "Co zní temně", "Joe si nepohlídal záda", nebo Rammstein někdy v období "Rosenrot" - u Ins. skladba "Bohové jdou k lidem". Jinak - řekl bych - logická deska následující po Hyeně a Domu, stromu, jen je LEPŠÍ a dal bych taky devadesátku. Ještě k určitému fenoménu - možná až většina dnešních fans vidí u Insanie na prvním místě texty, já naopak pořád hudbu - ty harmonie, na který mě Insania kdysi nalákala, se u nich pořád objevujou a letos mám pocit dokonce nejvíc někdy od Rock´n´Freud - z tohohle hlediska mám nejradši "Nebe a Nietsche", "Jiskru" a celou druhou půlku. Spokojenost, takhle hodně jsem ani nečekal!

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist