Boomer Space


Diskuse ke článku : PARADISE LOST - Shades Of God
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Fenris 13
30.05.2017 14:17

Jo, taky jsem číhal u tlačítka REC :-)A před Gung-Ho byl ještě Větrník, nepletu se?

 

DarthArt
30.05.2017 14:05

Možná tady na CD bude spíš menšina lidí, která nevyrůstala na Gung-Ho:) Byly to posvátné časy - kazeťák připraven, obsah se vešel tak akorát na jednu stranu devadesátky (pokud se nenahrávaly i kecy), druhá kazeta připravená na album na pokračování (třeba Kreator - Coma of Souls) a další den ve škole a v hospodě se metalovej národ bavil o písničkách, který Petr Hanzlík pouštěl. Pak měl ještě chvíli pořad Demolice, kde pouštěl čs. demokazety - ta ale běžela jen chvíli, protože pak Čs. rozhlas oba jeho pořady zastavil. To bylo tehdy nadávek a rozčilenejch dopisů. Ale pány redaktory to pochopitelně nesralo.

 

Fenris 13
30.05.2017 13:23

Taky jsem byl díky Gung Ho zasvěcen do krás death metalu. Tenkrát pro mně byla nejtrdší Metallica a Anthrax. Jinak jsem točil Helloween, Kasparka, Manowar.. A najednou Hanzlík pouští nějaké, prý deathové, Edge Of Sanity, skladbu Black Tears z alba Purgatory Afterglow. Ta parádní melodie, ten příjemný zpěv! Hned jsem mazal do krámu a CD si bez poslechu koupil. Doma jsem to zapnul a modří už jistě vědí... Po třetím pokusu o poslech jsem tomu propadl. Omluva za offotpic :-)

 

Fenris 13
30.05.2017 13:20

Gung Ho jsem miloval. Pak jsem začal chodit do jeho krámku stejného jména v pasáži Rock Cafe a vždycky jsem tam tak hodinu seděl se sluchátky na uších a pracně vybíral z hromady CD, které mi Petr předhodil. Z kapesného od rodičů jsem to tehdy moc roztočit nemohl, ale vždycky jsem si alespoň jeden kousek odnesl. Strašně rád vzpomínám, jak tam pustil tehdejší novinku Theli od Therion a v té chvíli dorazil starší pár kolem 40 (-náctiletý cucák má na věk svůj názor) a ta paní byla úplně unešena a Petr musel pouštět To Megatherion někoikrát od začátku. Nebyl jsem ten den jediný, kdo si toto CD odnesl domů :-)

 

Stray
30.05.2017 12:16

Taky si ty díly Gung Ho pamatuju. Clouds od Tiamat, Shades od Bod od Paradise List, Legion od Deicide, atd. Kult pořad a bombovni doba.

 

Fenris 13
30.05.2017 09:21

Jako dnes si pamatuju, jak tenkrát Petr Hanzlík ve svém pořadu Gung Ho v rádiu pouštěl po třech skladbách z prvních tří desek PL. Pro mně ohromující zjištění, že i v opravdu tvrdé hudbě lze najít krásné melodie, byť už jsem byl nahlodán skvělou skladbou Sleeping Beauty od Tiamat :-) Ale Gothic, Pitty The Sadness nebo As I Die... obrovské hymny. Pro mně pak byla absolutním vrcholem následující deska Icon.

 

DarthArt
29.05.2017 19:13

Já miluju hned úvodní "Mortals Watch The Day", to je buldozer jako blázen. Jinak opravdu hůře vstřebatelné album, které chce trochu čas, ale kvalita excelentní. "As I Die" je prvotřídní hitovka, ale ještě radši mám fantastickou skladbu "Sweetness", která bohužel vyšla jen na pozdějším EP "Sealse the Sense" a jako bonus na jednom vydání "Icon". Ale je k ní pěkný live klip...

 

Meres
29.05.2017 16:25

Po Gothic trochu slabší album, ale len o kúsok. Inak ide stále o kvalitný album plný výborných skladieb. Neskutočne mi režú nádherné Aaronove melódie na akustickej gitare v dvoch pesničkách - to je paráda.

 

Dave7829.05.2017 11:56

Úžasná deska, ke které jsem se teď po hodně dlouhých letech vrátil, díky za připomenutí :-)! Při geniální "As I Die" znovu mrazení v zádech, bomba!!

 

Valič
29.05.2017 10:59

100% Vynikající deska, kterou jsem plně docenil až po delší době. V době vydání mě celkem zklamalo, že se kapela dost odchýlila od stylu, který si vytvořila na předchozím albu, a nové skladby už neobsahovaly ženský zpěv. S odstupem času vnímám jeho absenci spíš pozitivně, ostatně doom metalová scéna byla pak během následujících let různými „kráskami a zvířaty“ doslova zaplavená. :-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist