Boomer Space


Diskuse ke článku : PARADISE LOST - Draconian Times
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

sicky
07.06.2017 13:06

v té době pro měl byl vrcholem PL Gothic, Shades Of God se mi ještě líbilo velmi, páč bylo takové syrové, temné, s Icon už jsem měl ale docela problém kvůli měknutí a Draconian jsem už ze stejného důvodu nedal. A kupodivu ani po letech mě to stále moc nebaví, teď jsem to kvůli Strayovi :) dal po dlouhé době znovu a prostě pořád to tam nenacházím. přijde mi takový příliš easy, oproti začátkům komerce jako prase. (o One second pak ani nemluvě). K PL jsem se vrátil až pak kolem bezejmené desky a Tragic Idol, ty mi přišly pak už zase v pořádku :)

 

wuxia
07.06.2017 08:30

Stefanos: Jo a Honza Šída psal v recenzi něco v tom smyslu, že album člověka pozvedá až k aristokratické hrdosti.

 

stefanos06.06.2017 20:58

Tohle album si pamatuju, protože bylo vysoko v žebříčku časopisu BANG! a taky tam bylo Ozmosis, Demanufacture, Ballbreaker... Dodneška jsem to neslyšel a taky spoustu dalších chválených věcí a je to hezký pocit, že někde možná čekají poklady...

 

wuxia
06.06.2017 20:13

Jedna z desek, jejichž půvaby a kvality jsou mi dodneška utajeny. Zkoušel jsem to mockrát, ale nic to se mnou nedělá. Tak že bych tomu dal ještě další šanci?

 

Fenris 13
06.06.2017 10:41

Jo jo, Once Solemn, Shadow Kings...fasconovalo mně, jak tato založením melancholická kapela může znít optimisticky. A grafické vyvedení taktéž skvělé.

 

Valič
06.06.2017 10:23

100% Ze začátku jsem si sice říkal, že to kapela s těmi líbivými melodiemi tentokrát trochu přehnala (to jsem samozřejmě ještě netušil, co přijde na následujících albech), ale nakonec jsem desce přišel na chuť a dnes už ji samozřejmě považuji za nadčasovou klasiku.

 

Stray
06.06.2017 10:20

Má oblíbená položka se jmenuje "Yearn For Change" a má číslo 8.

 

Imothep
06.06.2017 10:05

Kolika kapelam se podarilo natocit po milniku, ktery ovlivnil celou scenu a nastavil latku album jeste lepsi? No par jich mozna bude, ale myslim, ze pocitat budeme maximalne na prstech rukou. Co song, to hymna, dokonala produkce i zvuk(ve sluchatkach lahudka).

 

DarthArt
05.06.2017 20:52

Tak tahle deska mě svého času doslova uhranula! Pamatuju si, jak jsem asi půl roku neposlouchal nic jinýho, jen dokola ty neuvěřitelně silný pecky jako Hallowed Land (ta pasáž s kytarovým sólem je neuvěřitelná), The Last Time, Once Solemn, Shadowkings nebo tu předposlední s magickou kytarovou vyhrávkou. Neskutečná deska, dotažená k dokonalosti i graficky - sametově černý disk a "podzimní" booklet, páni, to byla paráda! Životní okamžik Gregora Mackintoshe, který tuhle kapelu nenápadně formoval jako sochař svoje skulptury. O to víc mě mrzelo, když jsem potom v době největší euforie na Paradise Lost jel do Prahy a Nick Holmes koncert zkurvil naprosto příšerným zpěvem - nevím, jak koncerty zvládal/zvládá jindy, jestli to byla smůla nebo jestli mu ve studiu pomáhají počítače. Ale to nic nemění, že Draconian Times je opravdu adeptem na jednu z nejlepších metalových nahrávek vůbec!

 

spajk
05.06.2017 18:40

Tomuhle nešlo tenkrát uniknout. Všude se o tom psalo v superlativech. Koupil jsem bazarovku a byl jsem spokojen. Musím si to pustit, jak mě článek re-navnadil. Nedavno vyšel koncert po 25 letech. Ten je jaky?Mám ještě One Second, to mi ze Ztraceného ráje k životu stačí. Přeci jen moje kořeny leží trochu někde jinde.

 

Fenris 13
05.06.2017 08:59

Opět parádní nahrávka, byť pro mně o chlup pod Icon. Klip na Last Time jsem viděl opravdu mockrát :-) A najednou byl všude "gotický" metal prolezlý melodiemi. Z téhož roku co Draconian Times pochází třeba také parádní Amok od Finů Sentenced, kteří také notně zahnuli od svého původně deathového směřování: https://www.youtube.com/watch?v=j55oEnYKhVM

 


 

 

 

 

TOPlist