Boomer Space


Diskuse ke článku : MANOWAR - Louder Than Hell
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Valič
15.05.2017 18:40

Donald: A už jsi ty Voivod slyšel? Já mám trochu obavy z toho remasterovaného zvuku. Vím, že na přípravě chystaných reedicí Kreator a Celtic Frost se podíleli i někteří členové těch kapel, ale třeba Tom Fischer s tou spoluprací s BMG moc spokojen nebyl a dokonce se s nimi nakonec pohádal kvůli cenzurování jeho komentářů, které měly být obsaženy v bookletech (dost nelichotivě se v nich vyjadřoval o lidech z Noise Records). Teď dokonce vyzývá své fanoušky, aby si ty nové verze nekupovali. Z jeho vyjádření mimo jiné vyplývá i to, že ti pánové z BMG vědí o metalu úplné hovno (dámy prominou). :-(

 

Valič
15.05.2017 18:27

DarthArt: Na detaily už si moc nevzpomínám a momentálně nemám možnost ty dvě verze porovnat. Liší se i počtem skladeb, ta oficiální verze s lepším zvukem, která vyšla na CD a LP, má o jednu víc (The Kingdom Of Steel).

 

DarthArt
15.05.2017 17:50

Valič: Takže oficiální verze má například lepší zvuk baskytary, než to co jsem slyšel já? Tam totiž připomínal nějaké divné bzučení, jako když se pokurví soubor při převádění do MP3...

 

Valič
15.05.2017 12:17

DarthArt: Ta Hammer Edition (někdy uváděná i jako Steel Edition) vyšla jako příloha britského Metal Hammeru a jednalo se o „pre-released rough mix“. Kapela pravděpodobně chtěla zjistit, jaké budou reakce fanoušků na nový materiál, a jejich případné připomínky zohlednit při finalizaci oficiální „retail“ verze, která vyšla až o půl roku později.

 

DarthArt
15.05.2017 10:52

Valič: Poslední řadovka je docela dobrá, i když jí asi přidává body, že je to po těch dvou předchozích paskvilech zase normální deska. Ovšem, jestli vypustili záměrně jednu verzi se špatným zvukem, tak si tu větev sami podřízli zase o něco víc. Ale rozhodně je dobře, že poslední studiové album Manowaru není Gods of War.

 

Valič
14.05.2017 21:41

80% Pořád ještě hodně slušné album. Zatímco na starších deskách Manowar se většinou nacházely dvě nebo tři skladby, které mě moc nebavily, na těch novějších se ten poměr v podstatě obrátil. Na Warriors Of The World je celkem poslouchatelný začátek a konec alba, ale ta střední část je úplně o ničem (zejména ty dvě převzaté věci). Gods Of War sice místy nezní úplně špatně, ale jako celek je to naprostá katastrofa (kapela v té době evidentně ztratila poslední zbytky soudnosti). Poslední řadovka Manowar mi naopak nepřijde až tak hrozná, jak by se dalo očekávat podle těch extrémně negativních reakcí v době jejího vydání, které byly možná dost ovlivněny tím, že si velká část lidí stáhla z internetu tu Hammer Edition, což byla v podstatě pouze demoverze (navíc s naprosto příšerným zvukem).

 

Bluejamie65
13.05.2017 09:40

To DarthArt: na vlastní riziko:-) aneb jak propadnout skladbě, která je spíš vlastně podkres či výplň:-)

 

donald12.05.2017 20:41

tak jsem si to vyhodnotil a k aktualnim reedicim kreator a voivod jsem do sbirky prihodil fighting a kings. Uplne zacatky Manowar jsem v dobe vzniku neznal a nyni mi to pripada jiz moc prastare a na tomhle place mi staci ironi. No a vsechno po kings je stejne strasidelne jako vzdy bylo. Podtrzeno a secteno diky teto recenzni retrospektive jsem znovuobjevil dve, v dobe vzniku pro mne vyznamne pote zavrzene, nahravky.

 

DarthArt
12.05.2017 20:30

Bluejamie: No, oba tituly mám rád, tak to zkusím... :)

 

Bluejamie65
12.05.2017 17:30

Přestože se to během času nestalo mou nějak příliš oblíbenou skladbou neb u podobně rozmáchle vláčných věcí se mi to nestává, tak se mi souvislost s Today a Starship trooper objevila ještě jednou, tentokrát textová - ve třetím díle Starship Trooper III: Maradeur, kde se objevuje obdobná textová fráze i ironická satirická píseň.

 

Bluejamie65
12.05.2017 17:18

Já byl albem nadšený a ta hudebně jednodušší jednolitost mi vlastně vyhovovala. U good day to die jsem měl takřka pateticky filmové pocity, které jsem si ještě mnohokrát zopakoval, když jsem se díval na Starship Troopers I, a říkal tak sem by přesně sedla Today... (konkrétně zde, maniakálně jsem to i zkoušel a pustil si k obrazu místo původní zvukové stopy a pocitově to pásne jak ulité:-))) pokud jste dostatečně šílení, můžete si taky zkusit:-)))) https://www.youtube.com/watch?v=0ts1DB6hFcQ - - - https://www.youtube.com/watch?v=oqv6iGo19es

 

Imothep
12.05.2017 13:41

Takze v prvni vete mi tam vniklo "Number 1", melo tam byt "King". A zminene zivaky jsou samozrejme "Hell on Wheels" a "Hell on Stage". Mam uz asi hlavu domotanou Manowari verzi serialu "Na Moravske Svatbe" aka "Hell on Earth part????" :o)

 

Kolík
12.05.2017 13:24

Koncert ve Zlíně byl naprosto famózní. Nikdy předtím ani potom jsem nic podobného neslyšel od žádné jiné kapely, ať už mám na mysli IM, JP, DP, Ozzyho, které mám všechny rád. Antologicky pojatý, takřka tříhodinový koncert Manowar je strčil všechny do kapsy. Tehdy to byli opravdoví králové metalu.

 

Imothep
12.05.2017 09:28

Jojo, byla to fajn doba ta pulka 90tek. Album jsme vsichni celkem zrali, valy jako "Return of the Warlord", "Number 1", "Outlaw", The Power" proste krasne slapou, jako za starych casu. Kdo by tenkrat predpovedel, ze to bude naposledy, ach jo. “Today is Good Day to Die” je dobrej podkres, ale jako instrumentalka neobstoji. Nic moc se tam nedeje a stopaz je dlouha = jasna vata. My Spirit Lives On je sice onanie, ale aspon nekdo po letech vystridal DeMaia a myslim, ze vic nez dobre. JInak Karl Logan je bezkonkurencne nejlepsi kytarista Manowar a jeho vklad a sola jsou prave na tehle – i kdyz ne jejich nejlepsi - desce ozdobou Zajimavosti: songy Brothers of Metal", "Courage" a "Number One" byly napsany a dokonce I hrany zive uz v roce 1986. Nevim jak a jestli je od te doby pozmenili/prearanzovali, ale osobne je povazuji za slabsi polozky desky. Protoze serial zde nejspis konci, rad bych se v kratkosti zastavil u dvojice naslednych zivaku “Hell on Earth” a “Hell on Stage”. Myslim, ze se na oba dokonale podarilo prenest koncertni atmosferu s minimem uprav(ja osobne bych rekl, ze s zadnymi). Ve sve dobe jsem hudroval nad utopenym vokalem na disku prvnim(s odstupem mi to uz tak neprijde – mozna mouchy na moji dobove aparature). Sympaticke je i uvedeni mist, kde byly konkretni skladby porizeny na zivaku druhem. Akorat teda, ze si osobne pamatuji, ze ve Zline daval Eric posledni refren v Blood of the Kings v puvodni vysce jako na desce(na koncertech si to hodil o oktavu niz). Mno ….. tak bud popletli popisky pasku a nebo prece jen k nejakym upravam doslo, xe xe :o). Koncert ve Zline 1998 byl jinak naprosta parada se vsim vsudy. O dost horsi to bylo na stejnem miste v roce 2002 a byla to vlastne predzvest vsech jejich nepodaru budoucnosti.

 

DarthArt
11.05.2017 22:24

Do třetice... na koncertě v Malé sportovce v Praze jsem tehdy byl taky a byl jsem mírně zklamán, od Manowar jsem čekal neskutečný zážitek a byl to... normální koncert. Co si pamatuju nejvíc je, jak tam Joey DeMaio ošmatával dceru Karla Gotta, která tehdy byla takovou "metalovou lady-celebritou" a když jí chtěl strkat jazyk do pusy, tvářila se hodně zhnuseně :) A pak si pamatuju závěrečné outro v podobě Lament of the Kings a vedle stojícího zpěváka Pípu z Kryptoru, který to hodně prožíval a zpíval na plné kolo s očima zavřenýma a rukama v pěst. Staré dobré devadesátky :)

 

DarthArt
11.05.2017 22:20

Jinak Louder than Hell jsem měl ve své době dost rád, skladby Return of the Warlord, Gods Made Heavy Metal a The Power považuju za zlatý fond Manowar, zbytek je... slušný, Brothers of Metal dokonce velmi slušný. Instrumentálka Today is good day to die se mi vždycky líbila a nějak mi do celého konceptu sedí, možná jako zajímavé zpestření mezi ostatními, zhruba podobně laděnými songy. Sólo My Spirit Lives On je samozřejmě lehce postradatelná onanie, ale naštěstí je poměrně krátká a ústí do strhujícího finále The Power. Jako by se touhle skladbou Manowar loučili se svou pozicí na trůnu a odebírali se do komnat dvorního šaška, navíc ne moc nadaného. Jediné, co od nich později bylo skutečně královské, byla skladba Call to Arms, jinak už opravdu nic. Ještě zpět k Louder Than Hell - cajdák Courage mi přijde jako naprosto převařený kafe zkoušející ještě jednou podojit úspěch Heart of Steel.

 

DarthArt
11.05.2017 22:14

Jak to, že sis dovolil jít na koncert Manowar bez jejich trička? Jsi "traitor of true metal" :):):)

 


 

 

 

 

TOPlist