Boomer Space


Diskuse ke článku : MANOWAR - Kings Of Metal
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Valič
02.11.2018 10:13

A.N. je každopádně v rámci extrémního metalu relativně populární a uznávaná kapela. Vytknul bych jim snad jedině to, že jejich desky jsou tak nějak furt na jedno kopyto, ale nutno uznat, že se jedná o kopyto té nejvyšší jakosti. :-)

 

Fenris 13
02.11.2018 09:35

Imothep: Jj, zvláště první scéna, v níž Merlin toto zaklínadlo použije je nezapomenutelná :-)

 

Imothep
02.11.2018 09:30

a pritom se vubec nemusi jednat az o tak debilni nazev, jak pochopitlene skoro kazdeho po letmem precteni napadne ....

Anaal-Nathrakh: The name is taken from an ancient incantation, and can be heard in the film EXCALIBUR, spoken by Merlin. We saw its link with the summoning of the Great Dragon, which surrounds all of us, as in perfect complement with what we aim to achieve with this music.

Few phonetically similar versions of it I found from web:
Ahnal Nathrac/oothvas bethud/dochiel dienvay.
Anaal Nathra/Uthe vas Bethod/Doch yel Dienve.
Anahl naddraig/uthvas bethuud/dochiel dienvé.
Anahl nathrac/uthvoss bethard/dothiel dienvay!
Anahl Nathracth/Uthva Spesudt/Dochyel Tienvane.
Anall nathrach/oothvas bethud/doe-chiele dienvay.
Anall Nathrach/Uthvas Bethuud/Dothiel Tienve.
Annall nathrach/oothvas bethood/dochyell dienvay.

 

Valič
02.11.2018 06:50

Stray: Původně jsem se chtěl zeptat, jestli ty Anaaly vůbec znáš, ale myslím, že odpověď se dá lehce odhadnout: "V životě jsem je neslyšel, ale kapela s tak pitomým názvem prostě dobrá být nemůže." :-)

 

Stray
01.11.2018 22:32

Já ten Spark dneska taky zakoupil.:-) Když jsem si byl vyzvednout objednávku v Music Records (Phobos od VOIVOD), tak jsem neodolal. Přeci jen deMaiovi kožený slipy a tak dále a tak podobně, i když zas ANAAL NATHORNTHATH jako deska měsíce, to je prostě úpadek světa!!! :-))))

 

DarthArt
01.11.2018 21:26

Aha, tak to jsem netušil... nové album? Tak to se obávám, že deMaio si bude chtít vybudovat největší pomník v dějinách vesmíru, a výsledek bude ještě děsivější než Gods Of War. Chtělo by se říct, že to už nejde, ale deMaio má vždycky nějaké rezervy...

Jinak když už nějaký staronový kytarista u Manowar, raději bych viděl Rosse.

 

Imothep
01.11.2018 20:46

DarthArt: no nevím, Manowar se nechali slyšet ze nová deska(!!) a turné nebudou absenci Logana nijak ohroženy .... a krátce na to měl Shankle strašnou potřebu postnout příspěvek, ze kdyby ho bratři povolali, tak neváhá ..... ;)
Jinak ten Spark kup ..... proste i u me zadungovala nostalgie a hlas srdce a to už podobnou muziku moc nejposlouchám.

Zdenos: nevím jak tomu bylo u Alkehol, ale Blackie se pokud vím nikdy netajil používáním programovanych bicích. Proto bych rad “debatu” držel v určitých mantinelech = “jen ti, kteří buď mlzili a nebo rovnou lhali o použití automatu”

 

zdenos
01.11.2018 18:39

bicí automat, co jsem si vybavil - debut Alkehol, Cales (Blackie)

 

DarthArt
01.11.2018 16:14

Imothep: Tak to si asi Spark taky koupím. Přece jen Kings Of Metal patřil k vůbec prvním metalovým albům, co jsem slyšel, a jak říká Felix Teleke z Tölöke, nikoli Tölökö z Teleke - mateřské mléko není voda.

Stran Manowar bych to viděl asi takhle. Při předpokladu, že je to kolem Karla Logana pravda a není to zase nějaký falešný obvinění jako u Decapitated, bych to viděl na tichý konec Manowar. Oni před nedávném mám pocit ohlásili mamutí turné, a následně konec, takže to bude konec bez mamutího turné, protože bez Logana to nemá smysl. Nevím, jak jsou na tom Ross a David, minimálně ten druhý by asi uhrál Loganovy sólové exhibice (pokud mohu posuzovat), jenže oni jsou duchem přítomni a dělat v padesáti/šedesáti kašpárky s DeMaiem by jim už mohlo připadat nedůstojný...

 

Imothep
01.11.2018 12:19

zdenos: no to jo, ale bubenik Rhapsody na prvnich dvou deskach byl zrovna priklad "kulhaveho valecneho veterana" a byl to vlastne i duvod jeho vymeny.

 

zdenos
01.11.2018 11:41

díky moc za výběr.

U FF je to jasné, podobně i Messuggah. O Bathory vím, trochu to zamrzelo u Rhapsody. Power metal a bicí automat? to přeci mají být rychlonožky ala Gamma ray :)

 

Imothep
01.11.2018 11:26

Valič: jasne, u tech Type O Negative je to celkem znama vec, rekl bych ze problem stejne jako u Manowar(v pripadech FtW a KoM) nebyly (ne)schopnosti bubenika, ale proste nemoznost dosahnout vytouzeneho zvuku. Proste studiove schopnosti a hlavne moznosti v te dobe nebyly na takove urovni jako dnes(a jakoze i dnes neni uplne malina a lalac kvalitne sejmout zive bici).

zdenos: tech desek s automatem(a bavme se jen o tech, kde to je tajeno, nebo proste jen oficialne neuvadeno) je dost a jeste mnohem vice, o kterych to(zatim) nevim .... mj:

U.D.O. - Faceless World
Rhapsody - Legendary Tales + Symphony of Enchanted Lands
Shotgun Messiah - Second Coming
Judas Priest - Ram It Down
King Diamond - The Eye(tady se nazory trochu ruzni, s tim jestli je to opravdu cisty programming nebo nahrano na pady a pretriggerovano)
Devin Townsend - Ziltoid
Fear Factory - rekl bych ze hojne na deskach uzivaji automat
Meshuggah - Catch 33(tady si ale prihral polivcicku sam T. Haake, ktery se podilele na vyvoji programu "Drumkit From Hell", cili slo o marketing, neni pochyb o tom, ze by to zahral a zvukove by to take bylo na urovni, viz dalsi desku Meshu)
Bathory - zrejme a dost pravdepodobne cela tvorba
Pink Floyd - Momentary Laps of Reason(album obsahuje i tracky zivych bubeniku, ale neni celkem tezke odhadnout co je automat)
Ozzy Osbourne - Scream(ano, buhuzel i Ozzy, neprimo to nakousl T. Clufetos, ktery je za bici kreditovan, ale dle nej je za ne zodpovedny producent K. Churko, doslova pry "nevi jak to udelal, ale udelal skvelou praci"... mno, ehm)

u nas m.j.:
Kern - On Narozeni

Nebudu se tu rozepisovat o popu(a samozrejme uplne vynechavam elektroniku jako Depeche Mode a spol, kde se to jaksi ocekava a je to plnohodnotnou soucasti), protoze tam je to(zvlast dnes) vsechno jeden velkej automat, dle meho nazoru taky kvuli zvuku, proste automat se lip kroti, cinely tak nesusti, lip se nahravka micha pro rotaci v radiich a TV, atd. Zarnym prikladem, ktery muzu uvest z vlastni zkusenosti je Alicia Keys .... na deskach evidentne automat. Byl jsem ale pred lety v Cajzlu na jejim koncerte, kde byla ziva kapela(a vyborna), vcetne bubenika, a ta muzika mela najednou UPLNE jinej rozmer a koule .... toz tak ..... kdo mate dalsi tipy, sem s nimi, ja napsal jen par, co mi utkvely zrovna v hlave ... urco jich znam i vic.

 

Valič
01.11.2018 10:54

Mě to zase až tak nepřekvapilo. Vždycky se mi zdálo, že bicí v rychlejších skladbách z těch uvedených alb znějí dost nepřirozeně. Ze známějších kapel automat několikrát použili třeba Type O Negative (na albech October Rust, World Coming Down a Life Is Killing Me). Celkem by mě zajímalo proč. V té době měli přece stálého bubeníka a jejich hudba nebyla ani příliš rychlá, ani příliš komplikovaná na to, aby to měl problém ve studiu nahrát.

 

zdenos
01.11.2018 10:33

achjo, imothep, ty toho ohledně těch bicích automatů víš hodně, ušetři mě dalších šokujících zjištění v budoucnu a rovnou vyklop, které další slavné desky jsou takto nahrány, s automatem?

No u těch M. je to trapný, fakt true přístup :(

 

Imothep
01.11.2018 09:14

Vcera jsem sel do trafiky koupit si cigara a ze stojanu s casakama na me uplne zaril novej Spark a na titulce obal Kings of Metal s poznamkou 30 let vyroci. Nevahal jsem ani vterinu a koupil to, aniz bych tusil, ze se uvnitr nachazi plakat, taktez s motivem obalu a 14(!!!) stranek povidani a rozhovoru se zucastnenymi lidmi(byvali clenove, Ken Kelly, atd). Klide me opravte(Spark uz hooodne dlouho nekupuju), ale nevybavuju si, ze by nejaka kaperla dostala kdy tolik prostoru(coz je ironie, vzhledem k tomu, co se ted kolem Manowar deje) a to vcetne fotek(pravda hodne jich je tech znamych v kozenych slipech, atd :o).
Cteni je to vcelku vyzivne, clovek se i neco vic dozvi, o cem se treba jen suskalo. Tusili jste napriklad, ze jak na Kings of Metal, tak na Fighting the World je pouzit bici automat misto Scotta Columbuse? Ja teda ani nahodou, zkusim to poslechnout pozorneji(vzdycky je moznost, ze Ross byl u rozhovoru logicky vuci Manowar zaujaty) a srovnat se starsimi deskami, kde automat urcite nebyl.
Ja osobne mam podezreni na automat(nebo minimalne na rozsahle upravy a triggerovani bicich) na Triumph of Steel: zde se traduje(nemam potvrzeno osobni zkusenosti nebo poslechem), ze na koncertech se kopaky pri skladbach z ToS poustely z playbacku(no rychlost a konzistence bicich na ToS myslim opravdu predcila jak bubenicke schopnosti v roce 1992, tak predevsim zvukove moznosti).
No a kdyz uz jsem nakousnul tu situaci kolem Karla Logana, co myslite ..... ? ..... kdo bude nahrada? Ross, Shankle nebo uplne nekdo jiny ???? Osobne tipuju Shankla .....

 

DarthArt
10.05.2017 23:06

Valič: Ano, Törr si pamatuju - Masturbace mozku - ta deska byla vůbec plná nesmrtelných okamžiků, např. "to je hovno, znova" :):)

 

DarthArt
10.05.2017 23:04

Imothep: Vzpomínám si, že po poslechu Gods of War jsem měl úplně stejné reakce jako v tvém komentáři :):) S tím, že Die for Metal jsem už ani nebyl schopen zaznamenat, protože jsem měl hlavu jako pátrací balón. Je to fakt STRAŠNÁ deska...

 

Valič
10.05.2017 21:19

100% Teď tu budu asi za černou ovci, ale já to všeobecné nadšení tak úplně nesdílím. Tahle poloha kapely mi už tak úplně nesedí a toho „bombastického pompézního patosu“ už je tady na mě asi moc (což je samozřejmě pouze můj problém). Objektivně ale musím uznat, že se v rámci metalu 80. let jedná o jedno z nejvýznamnějších alb a taky chápu, proč patří mezi fanoušky kapely k těm nejoblíbenějším. Tím ale nechci říct, že by se mi deska nelíbila, je na ní plno skvělých skladeb a dokonce i ta instrumentálka je tentokrát celkem snesitelná. Bonusovku Pleasure Slave rozhodně nepovažuji za nějak výrazně slabší, naopak patří na albu k mým nejoblíbenějším. Text se mi taky nelíbí (ani ne tak kvůli tomu, že je otevřeně sexistický, ale spíš proto, že působí dost trapně a to i s ohledem na dobu vydání alba). Tu úvodní část tenkrát asi z pochopitelných důvodů zeslabovala většina posluchačů. Vzpomínám si, že se podobné „kulturní vložky“ tenkrát nacházely i na některých deskách Carnivore, S.D.I., Sarcófago, Plasmatics nebo Törr. Proti pohádkám nic nemám a Warrior´s Prayer mi ze začátku nevadila, ale s každým dalším poslechem mě štvala čím dál víc a často jsem měl při jejím začátku chuť zařvat: „Ty vole, Štěpánko, tuhle už známe, dej tam ňákou jinou!“ :-)

 

Imothep
10.05.2017 08:56

No ... ufff .... dal jsem to, ale Gods of War uz teda mozna nikdy znovu poslouchat nebudu. Je to opravdu strasne, dokonce ani Karl Logan to nemuze zachranit. Nicmene musim jim priciest k dobru, ze na samotnem konci alba se nachazi rekl bych velmi slusna pecka "Die for Metal", ktera by se urcite neztratila mj. na Fighting The World, apod. Dluzno teda podotknout, ze je to bonus, neni soucasti onoho komickeho eposu. Pockate si na ni ovsem bezmala 70 minut .... ufffffffffffffff :o(

 

Bluejamie65
09.05.2017 19:05

To Stray: navíc jsem mysticko-telepaticky předvídal, kde skončíš s články už před letey a nákup jsem skončil u Louder than Hell, proč bych tenkrát kupoval další, když ty o těch dalších stejně psát nebudeš:-))))To Donald: je zajímavý, že nový Manowar jsem nezkousnul, ale Helloweenu jsem sežral skoro všechno.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist