Boomer Space


Diskuse ke článku : VAIN - Rolling With The Punches
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

spajk
29.04.2017 00:12

Dobry popis věci, kdyby to náhodou někdo ještě nečetl. http://www.audiodrom.net/cs/jak-to-vidime/34-cesta-do-pekel

 

spajk
28.04.2017 23:42

Loudness war má přes tu všechnu hrůzu, kterou napáchala a že nebyla malá, jeden kladný bod. Boom vinylu. Spoustě lidem ta nepřehledná přeřvaná zvuková koule začala vadit nebo je z toho často rozbolela hlava. Kdysi jsem videl zajímavé video, nemůžu ho dohledat, kde se rozebiralo, jak je možné, že když vezmu stejny zdroj nahravky a vylisuji z ní cd a vinyl, tak vinyl má mnohem lepší dynamiku. Rozebiral to nějaký zkušený borec z nahravaciho studia a nemohl na to přijít. Jsou to zvláštní věci mezi nebem a zemí...

 

Bluejamie65
28.04.2017 14:58

To Imothep: však jsem napsal, že to chápu jako cynismus, já osobně myslím, že se to spíš odvíjí od toho, že major labels si nechali vygenerovat budoucnost a jednají podle toho, že jim při tom vyšlo, že nejvíce se bude prodávat skrz a pro mobily a jiný sračky a tím pádem taky nejvíce se bude přehrávat na mobilech, tabletech a dalších srágoráách, hi-fi a hi-end lidi jsou jako skupina do budoucna méně perspektivní především z hlediská svýho počtu, vlastně vymírají... takže hlasitost a ořez je směrován tak, aby to dobře hrálo z repráku u mobilu, tabletu nebo notebooku... (což je ale taky vlastně dost cynický přístup k budoucnosti)

 

Imothep
28.04.2017 09:41

Bluejamie65: diky za odkaz, nachazi se tam spousty uzitecnych informaci, nicmene to gro, kvuli cemu jsme tady na to narazili, ta veta, proc se nahravky prasi - tu proste od toho pana nechapu: "kvalitní záznam pro koncového uživatele není dobrá věc, protože on si ho pak může kopírovat a nakládat s ním podle své libosti. Třeba ho dávat na internet, takže ony pak prodají méně CD" ..... to je podle me blbost. Cela loudness war je dle meho nazoru prave o te hlasitosti, dle filozofie:"hraju hlasiteji = ziskam vic pozornosti". To je podobne smysleni, jako lidi, co mluvi zbytecne nahlas nebo krici = vetsinou to delaji proto aby zamaskovali, ze vlastne nemaji co rict a samozrejme hlavni ucel je upoutani pozornosti. Coz teda bohuzel neplati pro muziku .... jak snadno by se pak odfiltrovala ta dobra od spatne :o). Loudness war bohuzel podlehli skoro vsichni.

 

Bluejamie65
27.04.2017 22:27

http://www.vinyls.cz/3-gz-media-o-kvalitnim-zaznamu-pro-koncoveho-uzivatele/

 

Bluejamie65
27.04.2017 22:25

Pohledám to

 

spajk
27.04.2017 21:56

Odkaz? Přemýšlím, co to je za funkci. V Lodenicich preci se zvukem vubec nepracují. Tam jen zpracovávají hotový zvuk na nosič.

 

Bluejamie65
27.04.2017 19:00

Hlavní zvuková osoba v Loděnici, se divim, že z toho nemá průser a právníky na krku:-)

 

spajk
27.04.2017 15:50

Kdo to řekl?

 

Bluejamie65
22.04.2017 11:58

To Spajk: tohle je pro mě nejvíce cynický výrok poslední doby: Na otázku, proč to tak dopadlo, odpovídá: „O tom se můžeme bavit hodiny. Zda je na vině nešikovná obchodní politika, anebo to by záměr vydavatelství, která možná měla za to, že kvalitní záznam pro koncového uživatele není dobrá věc, protože on si ho pak může kopírovat a nakládat s ním podle své libosti. Třeba ho dávat na internet, takže ony pak prodají méně CD. Já docela jistě nechci nikoho z ničeho podezírat, natož usvědčovat, ale je možné, že i toto v tom sehrálo svou roli.“

 

Bluejamie65
21.04.2017 23:07

S tím souhlasím, ovšem patálie s vydáváním desek co prožili třeba právě Crazy Lick a tisícovky dalších skupin včetně Alice Cooper, Kansas.... na pořebišti americké muziky (American Music Cemetery) by se tomu pacholkovi neměla tak snadno odpouštět. No šak si taky nemusíš kupovat CD nebo DVD, kup si počítačovou hru, kde je tvoje oblíbená muzika jako podkres. Tam to hraje nejlíp. Ale máš pravdu, oba jsme stejně naivní idealisti.

 

Bluejamie65
21.04.2017 23:06

S tím souhlasím, ovšem patálie s vydáváním desek co prožili třeba právě Crazy Lick a tisícovky dalších skupin včetně Alice Cooper, Kansas.... na pořebišti americké muziky (American Music Cemetery) by se tomu pacholkovi neměla tak snadno odpouštět. No šak si taky nemusíš kupovat CD nebo DVD, kup si počítačovou hru, kde je tvoje oblíbená muzika jako podkres. Tam to hraje nejlíp. Ale máš pravdu, oba jsme stejně naivní idealisti.

 

spajk
21.04.2017 23:01

Jestli si můžu vybrat o čem debatovat, tak z dvojice Azerad x Zmrveny zvuk, tak vybiram zvuk. Je to strašný, kam až to dokazalo zajít. Ta zkušenost, kdy nainvestujete desitky tisic do stereo aparatury a pak zjistite, ze nejslabší článek sestavy je cédéčko, je k nezaplacení. Vyplaznout 4 kila za placku, která hraje nejlip v aute s funkci Loud na pozadi zvuku motoru, to taky potěší. Posledni roky se to lehce lepší, ale pořád jsme na polovicnich hodnotach z let 80 - 96. Treba posledni Sting se odehrava v šesti decibelech. Ten samý Sting jehož deska Ten Summoners Tale platí za vycizelovanou nahravku, ktera se pouští v hifi/highend studiích...

 

Bluejamie65
21.04.2017 22:39

To Spajk a To Stray: v tom byla i podstata toho, že mi nadávali kvůli spikleneckým teoriím. Podobně dobrých nahrávek je tuna a v podstatě ve vzduchu reálně poletují vždy, protože rock nikdy nezemře, jenže ne vždy páni s kravatama a plnou kešení dovolí aby vyšly. To že je to jinak, je jen narativ šířený za peníze major labels časopisy, aby si masa myslela, že má svobodu.

 

Bluejamie65
21.04.2017 22:30

Třeba nedojdem až do prdele https://www.youtube.com/watch?v=mDZcz-V29_M

 

Stray
21.04.2017 22:28

Členové každého fan clubu si nějak říkají a nebo jsou někým zvenčí nějak nazváni, ať už jde o Kiss Army nebo Devotees, a tak si zamýšlím, jak pojmenovat právě tohle, co se děje tady a napadlo mne - Insanities.:-)

 

spajk
21.04.2017 22:23

Já měl stejně radši dobu pred vypalovačkama. Mám radši CD než navštěvu koncertu, jednoznačně. Dnes se veškeré úsilí směřuje na podium a cd desky vypadají jak chudí příbuzní. Čest výjimkám! Samozřejmě to chápu, každý se chce uživit, to byl jen takový povzdech. Vlastně to i nepřímo nahralo k boomu vinylu. Krome snobů, kteří jdou s dobou, at to stoji, co to stojí, vinyl ma tu vyhodu, že je dnes v podstatě nezkopírovatelný, čím labelum nahrává v prodejích a hlavně pro mě největší výhoda - netrpí nizkou dynamikou.

 

Bluejamie65
21.04.2017 22:16

tady je to formulováno taky poměrně pregnantně: They can suck a dick, they can lick a sack Everybody shout, "Heavy metal is back!"

 

Bluejamie65
21.04.2017 22:11

a Schenker na svých živácích Coverdaleovy myšlenky jednoznačně potvrzuje..... třeba tím, že je tak pojmenovává:-)

 

Bluejamie65
21.04.2017 22:07

Odpověď je ve dvou věcech - v tom, co se Strayem říkáme léta, Azerad lhal, aby se prodalo víc grunge, myšlenka, že rock a metal zemřely byl pouze promosračkodebilní žvást, prože jak říká Coverdale Rock will never die - a pak v tom, že většina rockového a metalového lidu se i v nové postrealitě realizovala na koncertech natolik, aby se ti ve svém žánru bud´uživili nebo realizovali s dostatečnou dávkou nabuzující odezvy věrných rockových fandů... to fungovalo a snad ještě fungovat bude... dál a dál a dál...

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist