Boomer Space


Diskuse ke článku : DEEP PURPLE - Infinite
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Bluejamie65
30.04.2017 16:21

No já sběratel nejsem, nejdřív to musím být schopen s prožitkem poslouchat, pak teprve to koupím. Jediný, kdy jsem se trochu zabýval cenou a nějakým dalším jiným smyslem, nasalo v situaci, kdy jsem to koupil za pár korun v levné knize a pak jsem totéž viděl za nějaký šílený sumy na e-bay.

 

Stray
30.04.2017 15:10

No já nepotřebuji uklidňovat, protože ta céda kupuji, protože je chci, jsem sběratel, a ta možnost prodeje, že je budu moct v šedesáti letech (cca okolo roku 2035) prodat dál za víc než 50,-Kč, je jen bonus. Uvedu příklad, tuhle jsem narazil na původní verzi debutu TIGERTAILZ "Young And Crazy" skotská glam-metalová kometa z konce 80´s, a ačkoliv to neposlouchám, zpěvák má vcelku protivnou barvu hlasu, tak jsem si cédo označil jako "Nutné vlastnit!" a za těch 90,-Kč jsem to koupil, poodbně nakoupených věcí mám pár stovek...debut NYMPHS, debut ELECTRIC BOYS, debut LIVING COLOUR, původní vydání prvních tří alb SADUS od Roadracer, starej XENTRIX, atd. a tak podobně, tyhle céda moc neposlouchám, ta hudba mne moc nenaplňuje, ale říkám si, do prdele, vždyť to už nemůže jít dolu a za těch 90,-Kč kus jsem to bral, ve fungl novém stavu, byť vše vydáno okolo roku 1990, otázka je, kdo se bude po roce 2030 pídit po starých albech SADUS, že jo? Haha :-)) Sm,ysl není s tím kšeftovat, je to pro mne sběratelskej artefakt, vlastním to rád, ale z poslechové účelnosti ty věci nemají pro mne moc význam.

 

Bluejamie65
30.04.2017 15:01

No já tě neuklidním. Především je tu totiž otázka, jestli to médium nadále bude existovat, zatím nás chrání to, že je určitý počet lidí, kteří Cd kupují, ale jak dlouho bude trvat než vymřeme, to je otázka. A druhá věc je, nakolik lhali ti, kteří cd prosadili jako věčné a bezporuchové médium, protože vesměs jde o stejné firmy a lidi, kteří stejným způsobem prosadili cdr jako věčné zálohovací médium.

 

Stray
30.04.2017 14:40

A jak vidíte vývoj cen a poptávku po starých CDčkách v horizontu řekněme budoucích dvaceti let? Dle mého ty ceny už prostě nemůžou jít dolu, dnes seženeš staré řadovky mnoha kapel okolo 150,-Kč za kus, což se promítlo v poslední dekádě do toho, že jsem začal strašně nakupovat, i když vím, že si každý jeden kus poslechnu max. tak dvakrát/ třikrát...zajímalo by mne, jestli považujete za vyloučený podobný boom old-school cds, stejně jako došlo před deseti lety k boomu LP, páč já v tom vpodstatě ukládám prachy...jestli za A) ten pád cedéček jako média půjde úplně do nuly, absolutně zmizí poptávka a ty kusy nebudou mít žádnou cenu, krom toho, že si je, ten co si je koupil bude pouštět, a nebo B) ta poptávka a tudíž i cena mírně vzroste a céda už klesat nebudou a vždy je za deset / dvacet let budu moc prodat za minimálně stejnou, možná mírně vyšší cenu (tedy 150-250,-Kč/ks) jako jsem je koupil? Jak tohle vidíte...? :-)

 

Bluejamie65
30.04.2017 13:08

Objevuje se tím pádem ale jiná filozofická otázka. Když si generovali tu budoucnost, byl to jen pokus o předpověď? Nebo ji opravdu tvořili a nasměrovali k předem definovanému cíli.

 

Bluejamie65
30.04.2017 13:07

Přesně tak, jenže jak jsem napsal níže, oni si vygenerovali budoucnost, kde už o kvalitu s LP nemusí soutěžit, protože prodají mnohem víc do buku, mobilu a do taBLEty..., ty pásky na druhou stranu, zase nejsou tak tragický, jak říkali v Rock+ majestátnosti otáčející se lp se může vyrovnat jen cívka osmnáctka v pohybu:-), akorát jsem si vždycky tisknul k páskům texty a svazoval je do knížek s deskama z kartonu. Pak jsem si dal pullitr kafe, pustil pásek, na kolena knihu s textama a zmizel v jiném světě. Ještě pamatuju na koleji, jak lidi prodávali okopírované texty ...

 

spajk
30.04.2017 12:47

Stacilo by, aby se cd vratilo ke standardům, na které jsme zvyklí. Vymýšlet v dnesni době poslech z mag pásku mi přijde zblblý.

 

Bluejamie65
30.04.2017 10:35

Tak budu provokovat znovu, muselo by se to udělat jako s Death magnetics, najít někoho, kdo má přístup před ořez:-) a říct si o nahrávání jemu. Někdo takový musí být, protože oni evidentně mají mixy nejméně dva jeden pro ty nahoře a jeden pro lidi, nechtěně se to provalilo právě u u Death Magnetics a i sami muzikanti z toho byli dost odvaření..., dnes už je to navíc naplno zřejmé právě z toho, když porovnáváš zvuk téhož na LP a na CD:-( Ne vážně, souhlasím s tebou, je to v prdeli, zhruba po silvestru 2000 jsem se po necelých třiceti letech rozhodl zakonzervovat své dva brilantní a spolehlivé (bez jakékoliv známky posměchu) přístroje Tesla B 115 a Cm 130 a třetí prodat. Nahrávání sdílené se slovenským kamarádem, který vlastnil Akai GX 620 (pásky na něm nahrané nějakým zázrakem fantasticky sedly i do mých mašin) a byl ze svého archivu ochoten nahrát pro mě cokoliv, co jsem si kdy řekl, skončilo, protože postupně mizely komerční magnetofonové pásky a zůstaly dostupné jen pásky Ampex, které při délce 560 m. stály přes tisíc Kč. Což při mé spotřebě a hladu nešlo sladit s rodinným rozpočtem. Takže jsem koupil počítač, jako mnozí jiní a.... dál to znáš. „Když přišlo CD, zbavil jsem se všech svých kazet a gramofonových desek. S nástupem MP3 jsem se pak málem ustahoval k smrti. Teď se cítím jako naprostý idiot.” Ano taky se cítím podveden, avšak ne tak tragicky jako autor citátu, Více než stovku cívek mám ve skříni, nikdy jsem nerezignoval na LP a gramec mám v provozu a v těch nejsvátečnějších chvílích poslouchám LP.

 

spajk
29.04.2017 22:49

Co kapely, ktere nevydavaj na lp? Kámoš taky jede civky, ale to je ještě dražší vstup a provoz než gramofon.

 

Bluejamie65
29.04.2017 21:44

Možná ti můj provokativní koment trochu hejbne žlučí, ale na druhou stranu je tahle metoda pořád lepší než hledat počítačový hry, kde je oblíbená nahrávka jako podkres:-))))

 

Bluejamie65
29.04.2017 21:42

Najít kámoše a od něj si to dát na cívku? Podle návštěvnosti mých dvou článků o cívkách a cívkáčích je lidí s gramcem a cívkáčem v provozu pořád ještě dost:-) http://kamil-tom.webnode.cz/news/kingdom-of-melancholy/ -- http://kamil-tom.webnode.cz/news/really-reel-to-reel-tapes-are-the-best-/

 

spajk
29.04.2017 20:09

Jako myslíš vyndat pár desetitisíců a postavit si analogové doupě. Co nahrávky, které na vinylu nevycházejí?

 

Bluejamie65
29.04.2017 19:47

Tak jsem z toho pochopil, že v tomhle případě je ale nahrávka zřejmě opravdu hodně dobrá, stačí si ji jen nehrát z cd...

 

spajk
29.04.2017 19:21

To asi jo :-) Já si to ve Foobaru v pc radši měřím sám a pak dlouho zvažuju, jestli vyndat 4 kila nebo se uspokojit s nelegální kopií. Třeba loňské skvělé Wolfmother jsem kupoval s vědomím, že maj dr5, ale ty songy za to stály. Jedno, dvě desky měsíčně se snažím kupovat, abych nevyšel ze cviku :-) A ano zvuk ma více faktorů, nejen malou dynamiku. Můžeme mít perfektně sejmuté, nazvučené a odseparované nástroje s malou dynamikou nebo naopak garažové, syrové White Stripes s velkou dynamikou. Pochopitelně nejlepší je mit vše na úrovni, ale to umí v současnosti málo lidí viz Steven Wilson například. Mně hodně vadí spatně nazvucene činely a hi-hat, které mají orezany signal a misto cinkání jen tupě syčí viz prvni song u poslednich Thunder.

 

Stray
29.04.2017 18:35

spajk: To je lepší si tam ty alba z posledních let vůbec nezadávat. :-) mildys: nemá cenu se vymlouvat na to, že jsem to myslel tak a tak, třeba jak jsou ty skladby namíchané, jakou zvukovou barvu atd., prostě holt nejsem hi-fista.

 

spajk
29.04.2017 18:24

http://dr.loudness-war.info/album/list?artist=Deep+purple&album=Infinite

 

mildys29.04.2017 17:19

"Nicméně i tento nový materiál je po zvukové stránce prvotřídně ošetřen..."Au, DR-6 je dobré zvukové ošetření? Proti tvorbě DP nemám nic, ale při poslechu takto nahrané hudby, trpím...

 

Stray
16.04.2017 17:49

Aha aúúú, díky, tak to je nedopatření, které se tu stává maximálně třikrát za rok, nějak jsem to zalátal. :-)

 

Petr
16.04.2017 17:23

Opravdu bylo Now What první bez Lorda? A co Bananas a Rapture Of The Deep?

 

Bluejamie65
13.04.2017 16:39

Abandon samotný mám rád, vždycky si vzpomenu, jak jsem si ho pustil a měl jsem pocit že sedmdesátky jsou zpátky... neboť jak Říká Francis Rossi... a kdo si myslíte, že vám dnes hudbu se sedmdesátkovým feelingem zahraje nejlíp, no přece ti dědci, kteří to kdysi hráli

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist