Boomer Space


Diskuse ke článku : IMMOLATION - Atonement
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Norr
07.03.2017 09:41

Vzhledem k uvedenému v recenzi a tím myslím slova a věty, zmiňující se o vstřícnějších harmoniích, pestřejších strukturách skladeb, o přesahu z death metalu, výzdobě skladeb špičkovými kytarovými party, které jen songy nepohání vpřed, ale zkrášlují je, mě napadla jiná letošní death metalová novinka a to "Torment" od Six Feet Under. Těžko donutíme Straye, aby si to poslechl, ale tohle album je opravdu v rámci tvorby SFU trochu jiné. Kytarová práce je pestrá, s přesahem mimo klasický death, bubny mne vyloženě baví posluchat a Chris je tentokrát trochu v pozadí, což je upřímně řečeno dobře, byť jeho hlas mám rád, už je trochu oposlouchaný.

 

wuxia06.03.2017 12:53

Naprosto souhlasím s Valičem. Immolation registruju od debutu a z alb z poslední doby mám dojem, že je to jedna z nejpoctivěji pracujících kapel v death metalovém ranku. Žádné namachrované kecy, ale fortelně zahraná hudba s nenapodobitelnou atmosférou. Atonement to jen potvrzuje.

 

Valič
06.03.2017 11:52

90% To původní nadšení sice už mírně vyprchalo, ale pořád si myslím, že se jedná o jednu z nejlepších desek v diskografii kapely. S ohledem na to, že autor tenhle typ hudby v současnosti zrovna nepreferuje, je recenze opravdu hodně dobře napsaná. Co se týče určité jednolitosti materiálu a všudypřítomné znepokojivě temné atmosféry, jedná se o věci, které k podobným kapelám prostě patří. Pokud od nich někdo čeká nějaké zběsilé pidlikačky, divoké experimenty, míchání různých žánrů nebo naopak chytlavé halekačky, které si bude moct s kapelou na koncertě „zabékat“ (pokud možno s plastovou vikingskou přilbou na hlavě), musí být samozřejmě zklamán. V rámci daného subžánru nicméně patří kapela už dlouhé roky k absolutní špičce. Co se týče obalu, pochválil bych i zpracování digipaku, který na rozdíl od předchozí řadovky nevypadá jako obal na promo. :-) Ještě bych upřesnil, že kapela to původní logo v podstatě nikdy používat nepřestala. Na obalech novějších desek není hlavně proto, že se kapele zdálo, že by na nich působilo rušivě (na grafické stránce svých alb jim vždy hodně záleželo).

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist