Boomer Space


Diskuse ke článku : KREATOR - Violent Revolution
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

zdenos25.01.2017 18:35

to valič - ano, Mind on fire je překopávka té staré šlupky z PTK. Album jsem slyšel fakt stokrát, titulní věc mi rozjezdem a tempem bicích zase hodně připomíná skladbu Leave this world behind :) No a pak jsem slyšel mraky skladeb těch mladých thrash úderek (vznik 2000+) který naopak kopírujou přímo z téhle desky. Srovnej Kreator - System decay a Suicidal angels - Control the twisted mind, to je jen příklad :) Ono celkově ti andělé si hodně půjčují z Kreator či Slayer, podobně jako Warbringer. A dělají to tak, že si půjčují jak pradávné, tak novodobější motivy

 

Valič
24.01.2017 12:43

90% Já bych si tuhle desku sice na pustý ostrov nevzal (pokud už bych si měl vybrat něco z novější tvorby Kreator, zvolil bych spíš následující Enemy Of God), ale k lepším položkám diskografie ji určitě řadím. V době vydání mě sice trochu zaskočilo, že kapela naprosto upustila od snah posunovat se někam dál a zkoušet nové věci a místo toho začala "recyklovat" svá klasická alba (v Mind On Fire to možná i trochu přehnala, zajímalo by mě, jestli jsem jediný, komu silně připomíná začátek skladby Awakening Of The Gods z roku 1986), ale když si uvědomím, kam ji s předchozími progresivnějšími deskami poslala značná část fanoušků, tak to Millemu rozhodně nezazlívám. Rozhodně tak nevznikl žádný vykalkulovaný bezduchý produkt, ale velmi povedené thrash metalové album, které sice nepřekonalo kvalitu alb z konce 80. let, ale rozhodně s nimi srovnatelné je.

 

zdenos24.01.2017 01:01

absolutní srdcovka, konec výlevu :))

 

zdenos24.01.2017 00:57

Budu obhajovat ze všech sil :) Zvuk úžasný, monolitní - možná monotónní a přece krásný. V tý syrovosti, až sterilnosti je všechno (a všechno krásně slyšet, podoba na Coma of Souls, jasně). Ke zmíněné Replicas of life - určitě jeden z vrcholů alba. Která jiná skupina docílila právě tak sugestivního depka zvuku při melodickým vybrnkávání, jako slyšíme právě ve zmíněné skladbě? Něco úžasnýho, i hrubý riffy zní jak hrom. Co skladba, to trefa - kompozičně daleko zralejší než třeba Hordes, co se týče riffování určitě nahuštěnější než Phantom. Přechodů milion, bicích fines taky. Délky skladeb mluví za vše:) Nenudí, jen mrazí. Jedno ze dvou alb, který si beru na takříkajc na pustej ostrov. (Zajímavý, že to druhý album co bych si s sebou vzal, by bylo taky německý výroby - IFTOS od Blind Guardian :-)

 


 

 

 

 

TOPlist