Boomer Space


Diskuse ke článku : METALLICA - Death Magnetic
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

jimmys28.11.2016 15:33

níže se volá po remixu... Na Apple Music je již nyní nahrávka jednoznačně remixovaná, protože se na rozdíl od CD dá velice dobře poslouchat :)

 

Imothep
25.11.2016 14:14

Plch78: a kde beres dopredu jistotu, ze druha pulka bude kvalitativne plnohodnotna? :D

 

Plch7825.11.2016 09:25

Skvělé stránky s výstižnými recenzemi a trefnými diskuzemi, od teď sleduju pravidelně, díky za ně! Jen poznámka k délce DM (to stejné povzdechnutí ale očekávám i v recenzi/diskuzi k nové desce), při frekvenci vydávání desek (není to jen Metallica, ale třeba i Maideni) jednou za X let, doporučuju pustit si druhou půlku nahrávky až za dva, resp. čtyři roky a máte dvě skvělá plnohodnotná alba, která Vám svou délkou nebudou lézt na nervy a udělají Vám radost:-)... Jinak to Stray: skvělá práce u všech recenzí (nejen Metallica), u mě jasně vede Pán loutek, nepřekonatelné!!

 

Stray
24.11.2016 17:12

Tyto stránky budou vždy dělat maximum pro to, aby se z pouťového candrbálu zaházeného smradem z cukrové vaty, přepálených wurstů, klaunských ksichtů, osvalených tanečnic v podvazkách, rozšklebených rockerských gest, harley dědků v kožených bundách, bodrých popěvků se symfo-aranží, hektolitrů mnohobarevného chlastu, nikdy nestalo trvalé pravidlo rockového a metalového mainstreamu. :-)

 

Bluejamie65
24.11.2016 16:58

To Louža: Au!

 

Louža
24.11.2016 16:25

Jo jo. Sabbati jsou, nebo spíš byli skvělí a to téměř ve všech etapách svého vývoje. Sice je fakt, že je jednodušší dělat pokaždý trochu jiný album, když máš pokaždý trochu jinou kapelu, ale Sabbaty beru. Na nich to taky všechno stojí. Proto je tak trochu paradoxní, že v nedávné době když ještě relativně obstojně fungovali je komerčně předčili jejich učedníci, typu Metallicy, nebo Maidnů. Bohužel asi není daleko doba, kdy i učedníčci budou pro dědky a hlavní proud pojede na Avantasii a Nightwish.

 

DarthArt
24.11.2016 15:43

Já bych jako takovou ideální kapelu, která se neopakovala, každé album bylo trochu jinak, ale vždycky si udržela kvalitu a mělo to poznávací ksicht, viděl Black Sabbath. Ti toho navíc napsali tak čtyřikrát tolik než Metallica.

 

Imothep
24.11.2016 13:32

Louža: no problem bych nevidel ani tak v mixu(standard), ale spis v naslednem a zbytecnem natlaceni hlasitosti pri finalnim masteringu. Cili je to spis adept na re-master, resp. v tomhle pripade de-master. Diky temto skutecnostem, je poslech DM problematicky, misty bolestivy a chapu, ze pro mnohe lidi je to deska neposlouchatelna i kdyz obsahuje spoustu vybornych momentu a dava vzpomenout na zlatou eru MetallicyJa pridavam jeste minus za opet ukrutnou stopaz, 45ti minutova verze se zvukem na vyssi urovni by byvala teprve skutecna pecka. Jeste k tomu "zvuku": nejsem zadnej nobl zvukovej fajnsmekr, ale zrovna vcera jsem mel moznost slyest na sluchatkach LP Europe - Out Of This World a doslova jsem si chrochtal blahem nad rozsahem dynamiky, cistotou zvuku, kazde zacinakni bylo citelne, zadne prebuzene nastorje, tristici se nebo naprosto znicene dozvuky, atd.

 

Louža
24.11.2016 13:08

Pokus o fůzi Justice for All a devadesátkové Metallicy. DM je první album v historii, kdy Metallica nesměřovala někam do předu. I proklínaný St.Anger i podle těch nejvíce zlých jazyků směřoval aspoň do sraček (což je z hlediska kapely dopředu, protože tam ještě nebyla) a sračkoidní optikou měřeno byl rozhodně nadsračkoidní záležitostí. Na DM se kapela mermomocí snažila vrátit tam kde už byla...a ono to už nešlo. Skladby jsou asi formálně lepší než na předchůdci, ale pořád je to míle a míle za tím co kapela produkovala v předchozích obdobích. Krom pár průměrných skladeb je tu nepovedená variace na One a asi jediná obstojná Unforgiven 3. Možná ne v absolutní hodnotě, ale svým způsobem nejhorší album rozpačité kapely neumějící si poradit se sebou samou. Album doslova pohřbil finální mix, který z alba udělal výrobní zmetek. Pokud si fanoušci chtějí hudbu užít, tak výhradně z nedokončeného mixu pro hru Guitar Hero, kde bylo album odevzdáno ještě před finálním zprzněním. Jasný adept na remix.

 

DarthArt
24.11.2016 12:45

Imothep: No a jsme zase u toho kvákajícího Larse. Já jsem taky Death Magnetic bral jako kalkul, nevíme kudy dál, tak dáme stádu co chce a ono zabučí a podojí. Ale s odstupem Loady a St. Anger poslouchat nechci a Death Magnetic jednou za čas (u mne tak jednou za půl roku) potěší, tak vlastně proč ne. Není to ani Ride ani Justice, ale má to ty znaky, ta muzika zní jako z doby, kdy jsem Metallicu miloval, tak proč ne. Jen ty kecy, ať už jich Lars nechá. Kerry King to vystihl dobře, na druhou stranu, jeho Slayer je už taky hodně dlouho za zenitem a i když se nikdy neztrapnili jako to Metallica dělala snad patnáct let, taky už při novým albu Slayer nejsem v žádným vytržení (i když World Painted Blood bylo velmi slušný retro)... myslím, že všem těm superthrasherům to třeba takoví Kreator natřeli s dlouhým nosem :)

 

Imothep
24.11.2016 08:49

daveyy: no on to velmi vystizne charakterizoval Kerry King v jednom cisle Guitar Worldu - "nemuzes hrat thrash metal, pak zkouset nejaky alternativni kraviny, pote zase zacit hrat thrash metal a tvarit se jako zes hral celou dobu thrash metal" . . . . cili ano, neni od veci zabrousit do jinych stylu, ale proboha, opatrne s tim, co kvakame do eteru(medii) :o)

 

Danny7th
24.11.2016 08:29

Tuto desku nelze poslouchat. Totálně zprasený zvuk, nechápu jak to mohli pustit ven. Jakékoliv demo z obýváku zní lépe. St. Anger, má taký zvuk o ničem, ale alespoň baví, toto je nudné retro s přehuleným zvukem...

 

Valič
24.11.2016 00:28

80% Až na ten zprasený zvuk se jedná o celkem povedené retro, které ovšem kvality prvních pěti alb bohužel nedosahuje.

 

daveyy24.11.2016 00:27

Death Magnetic je v zásadě zdařilá věc. Nechápu ty výtky o návratu zpět o zavděčení se staré gardě! To bylo těch pokusů v devadesátkách a na St Anger málo? Jděte mě do .... s experimenty! Vyhladovělost po normální Metallice se tu konečně nasytila a jsem za to neskonale vděčen. Už jsem skoro nevěřil že Metla ještě udělá normální album které mě bude bavit. A hurááá ono se podařilo. I s odstupem osmi let se mě to líbí. Má to duši je to barevné a je tam i normální agresivita (ne ta z Anger). A proč každý pomlouvá instrumentální Suicide And Redemption!? Já jí mám za jednu z nejlepších. Nesouhlasím že sóla nejsou zas až tak nápaditá naopak konečně se Kirk zase ukázal. 80%

 


 

 

 

 

TOPlist