Boomer Space

Proč právě CRAZY DIAMOND?

Chápu to tak, že název CRAZY DIAMOND (když se navíc jedná o web, ve velmi většinové míře zaměřený na dění na rockové případně heavy metalové scéně) bude mnohým připadat nepatřičný, ale ať už budu na tuto záležitost nahlížet z kteréhokoliv úhlu, vždy mi vyjde, že tahle poměrně neurčitá značka v sobě skýtá mnoho operačního prostoru k nejrůznějším manévrům. Nechci tím říct, že se zde po nějaké době přejde úplně někam jinam (to si buďte jistí že NE), kupříkladu do oblastí filatelie, i když právě z toho by měl asi největší radost můj děda, tedy kdyby žil, ale přes tento určitý prostor získaný abstraktní nálepkou, může i v rámci hudebního světa docházet k velmi častým  neočekávanostem (tím mám na mysli styl uchopení tématu, nikoliv nějaké změny obsahu). CRAZY DIAMOND bude vždycky především o žánrech spadajících do kytarové hudby a o jejich hlavních proudech, s tím účelem byl založen. Bylo by naivní čekat zde elaboráty, mapující nedodělky undergroundu, natož pak zájem o hudbu zhotovenou IT nadšenci.


 

CRAZY DIAMOND mi zkrátka přišel natolik výrazný a svým způsobem i zajímavý název, že mu  nešlo odolat. Spojitost se Sydem Barrettem, zakladatelem legendárních PINK FLOYD, je tedy čistě náhodná, byť přiznávám, že tahle ujetá persona je právě tím nejtypičtějším zosobněním určité nekonformity a snad i překvapivosti, o kterou se tu občas pokusím v sekci ASYLUM. Úmyslně jsem se tak chtěl v názvu webu vyhnout slovům jako music, rock nebo dokonce metal, navíc mám pocit, že v prvé řadě rozhoduje zejména kvalita obsahu, nikoliv nějaká prapodivná značka.

 

Název jsem tedy shledal vhodným zejména díky tomu, že autorům umožní zapojit do stránek v nemalé míře jistý prvek konceptuálnosti (historické profily rockových velikánů se i tak stanou jeho nedílnou součástí) a textové provázanosti obsahu samotného. Jisté koncepty by se mohly do budoucna řadou zdejších článků a příspěvků prolínat. Bude tedy CRAZY DIAMOND nějaká osoba, nebo naopak předmět vykazující se určitou magickou silou? Odpověď nechť zatím zůstane ve hvězdách, zkrátka a dobře, tahle značka může autorovi umožnit vtěsnání detailní perspektivy z vlastních osobních zážitků či imaginací do něčeho, co jej plně pohlcuje, což je v našem případě hlavně kytarová muzika. Ale teď nepředbíhejme, sám ještě přesně nevím kam se to celé vyvine. Jedno je však jisté, jsme a budeme malý web, který nebude fungovat po stránce zpravodajství a uvádění malých aktuálních zpráviček a novinek. Zde je tedy CRAZY DIAMOND a jeho okamžik nula… tedy osm úvodních článků. Přeji tedy příjemné čtení...


13.01.2013Diskuse (0)Stray

 

 

 

 

TOPlist