Boomer Space

TOP ALBA 2016

Z mého pohledu byl uplynulý rok po hudební stránce velmi nadupaný a celá řada stálic v něm vydala, když ne své dosud nejlepší album, pak alespoň materiál, který se mohl bez problémů měřit s jejich starší tvorbou. Zde je tedy můj žebříček top věcí za rok 2016.



1. OPETH - Sorceress

Srovnání mezi historickými milníky švédských progresivistů a jejich novinkou u mne vyznívá ve prospěch nového alba, které se mi jeví jako naprosto bez slabin, neboť kapela na něm velmi přímočaře a bez zbytečných oklik zhudebňuje svou lásku k sedmdesátým letům a navíc je dnes schopna dodat tu nejparádnější sadu skladeb. Je lepší patnáct let starý milník Harvest nebo aktuální balada Will O The Wisp? Na tuhle otázku odpovídám - novější ze skladeb.


2. GOJIRA - Magma

Byl to rok francouzské GOJIRY a to ve všech směrech, neboť kapela se hudebně značně posunula a svůj brutální styl obohatila působivou atmosférou, ze které stříkala bolest a prázdnota po ztrátě blízké osoby na všechny strany. Songy však poprvé nepostrádaly uhrančivé melodie, kterými se kapele dařilo získávat si stále početnější fanouškovskou základnu. Nic však v jejich případě není prvoplánové, jelikož skutečnost, že nejbližší budoucnost bude patřit právě jim, GOJIRA dokáže stvrdit kolosálními koncerty, tak jako tomu bylo v srpnu na Brutal Assaultu. 


3. ANTHRAX - For All Kings

Z mého pohledu nejzajímavější z legend thrash metalu osmdesátých let. Koncertně velmi aktivní až neúnavní se jeví právě ANTHRAX a když k tomu jednou za pět let naservírují poctivou metalovou sbírku, jenž neztrácí ty nejdůležitější ingredience jejich starého stylu, mají Newyorčané stále vyhráno.


4. DAVID BOWIE - Blackstar

Asi nikoho před rokem nenapadlo, že Blackstar bude nejenže Bowieho uměleckým rozloučením s vlastní kariérou, ale vlastně i životem, neboť zpěvák po dvouletém boji s nemocí zemřel jen krátce po vydání své poslední desky. Ta se jeví jako jeden z umělecky nejodvážnějších a nejpůsobivějších kroků během posledních dvou dekád jeho kariéry, protože neztrácí zajímavost a neočekávanost legendárních Davidových projektů ze sedmdesátých let. Zkrátka rozlučka jak se patří a zachycení génia jednoho z největších umělců popu a rocku dvacátého století.


5. FATES WARNING - Theories Of Flight

6. KORN - The Serenity Of Suffering


7. MASTER´S HAMMER - Formulae

8. VEKTOR - Terminal Redux


9. TESTAMENT - Brotherhood Of The Snakes

10. SODOM - Decision Day


11. METALLICA - Hardwired ... To Self-Destruct

12. IGGY POP - Post Pop Depression


další podnětná alba:

PRONG - X - No Absolutes
FLOTSAM AND JETSAM - Flotsam And Jetsam
MEGADETH - Dystophia
BORKNAGAR - Winter Thrice
DEATH ANGEL - The Evil Divide
THE CULT - Hidden City
SPIRITUAL BEGGARS - Sunrise To Sundown
DARK TRANQUILLITY - Atoma
AVANTASIA - Ghostlights
SIXX A.M. - Prayers For The Damned Vol.1
ABBATH - Abbath
OBSCURA - Acroasis
IN FLAMES - Battles
DEFTONES - Gore
PARADOX - Pangea
RED HOT CHILI PEPPERS - The Getaway
ASPHYX - Incoming Death
SUICIDAL TENDENCIES - World Gone Mad


31.12.2016Diskuse (2)Stray

 

Sam02.01.2017 15:20

Za mňa to je KATATONIA - The Fall of Hearts

 

Kropis
01.01.2017 13:14

Zajímavá volba, osobně jsem čekal Metallicu výše. Já to mám takto: 1.Glenn Hughes - Resonate, 2.Megadeth - Dystopia, 3.The Dead Daisies - Make Some Noise, 4.Prong - X - No Absolutes, 5.Anthrax - For All Kings, 6.Mudcrutch - 2, 7.Sully Erna - Hometown Life, 8.Metallica - Hardwired... To Self-Destruct, 9.Zakk Wylde - Book Of Shadows II, 10.Sting - 57th. and 9th.

 

 

 

 

TOPlist