Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Endyamon
06.03.2021 07:26

Keď sa povie ranný Pink Floyd, skôr tak vnímam tento album než debut. Trochu mi ťahá uši striedanie pesničkovej polohy s dlhšími psychedelickými/vesmírnými skladbami. Pustil som si to po rokoch: Remember a Day - zrazu je z toho geniálna vec. Corpolar Clegg - naopak, tu soudruzi šlápli vedle. Záverečná pasáž Celestial Voices z titulky top moment dosky (na Umma Gumme je ešte v lepšej verzii).

 

DarthArt
05.03.2021 21:35

Ještě jedna coververze k téhle desce - WALTARI A Saucerful Of Secrets:

https://www.youtube.com/watch?v=ue-gZRSCAMs

 

DarthArt
05.03.2021 21:31

Merrick: Teda ten cover od KYLESA je skvělej - takhle zachytit původního ducha a zároveň to překopat po svém, to dokáže u coververzí málokdo. Navíc spousta coververzí PINK FLOYD v metalovém světě je opravdu špatných, tady to je naopak skvost. Vůbec jsem to neznal, děkuju za info !

Vatutin: Early Years jsem si študoval zrovna včera, kvůli těm původním nahrávkám k Zabriskie Point. Každý díl seriálu bude malinko jiný a "More" bude shrnovat filmové téma PF té doby - Tonite, Committee, More i Zabriskie ... uvidíme, jak to vyjde. K Ummagumma pak bude vedlejší téma Sydovy sólovky, aspoň letem světem. Jinak ten komplet je teda něco, ale cena 13 000 .... hmmm, bude muset stačit YouTube :) Pompeii se tam dostalo mám pocit omylem místo alternativního mixu Obscured By Clouds (což tam pak nějak přidali). Ale to už jen tak tuším.

Jinak je vážně neuvěřitelný, jak tehdy FLOYDI byli plodní. Udělat v jednom roce 1969 More, Ummagumma, Zabriskie Point a ještě dodělat Sydovu sólovku, to je neuvěřitelný výkon...

 

Vatutin
05.03.2021 21:15

:) byly doby kdy jsme s kamarádem neřešili nic jinýho než Floydy a Hobity. Dokonce jsme se prokousávali i tím neskutečným archivem bootlegů CZ fankklubu Dark Matter, ani nevím jestli to ještě existuje, je to pro mne prostě kus života a těžko se mi to komentuje a hodnotí. Každopádně A Saucerful Of Secrets je skvělá deska. Když se dnes k Floydům vracím, tak většinou ve sbírce vylovím právě tenhle kus, pak mne baví ten komplet Early Years-Cre / Ation - hlavně Pompeje, Meddle, samozřejmě Dark side, Wish you a pak třeba poslední Gimourovy sólovky a i ta nedávná sólovka Watersova je super. Vlastně se vůbec nevracím ke všemu co začalo The Wall. Pravda Division Bell mám rád, hlavně díky strahovskému koncertu. Těším se další recenze, přeci jen nadcházející období hledání bylo krasné právě protože je tak neuspořádáné a mnody i nedokonalé :)

 

Merrick
05.03.2021 17:06

Přispívám svou troškou k tématu coververze raných PF :) Kylesa - Set the Controls For the Heart of the Sun. Psychedelie a narkotika jako v originále, jinak sludge bagr. Baví :)

 

DarthArt
04.03.2021 13:34

Fenris 13: ;) Mně se "Astronomy" na "P.U.L.S.E." vůbec nelíbí - v tom bombastickým stadionovým pojetí to ztratilo kouzlo, chce to daleko niternější prostor. Naopak ta robotická varianta od VOIVOD je super !!!

 

Fenris 13
04.03.2021 13:18

Super! V rámci vnoření se do tvorby si z YouTubu pouštím živák Pulse a je to pecka. Jenom ta Astronomy Domine mi prostě víc sedne od Voivod :-)

 


 

 

 

 

TOPlist