Boomer Space


Diskuse ke článku : INNERSPHERE - Amnesia
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

gin
17.05.2021 19:36

Nové cd jsem si samozřejmě pořídil a to u českých kapel zase tak často nedělám. Poslouchám už od pátku a stále to roste. Mimochodem moc pěkně zpracovaný obal, který koresponduje s tím, co se děje na disku. Na recenzi se těším.

 

DarthArt
17.05.2021 17:52

gin: Máme v plánu, už jsem mohl mít od INNERSPHERE referenční nahrávku k recenzi, ale já si nechci zkazit ten rituál, že si album fyzicky koupím od kapely, rozbalím, naposlouchám a zrecenzuju. Takže bude, stopro, jen to lockdown trochu zdržel !!!

 

Pekárek
16.05.2021 20:37

Jj, těch zajímavých věcí vyšlo víc. Rád bych si poslechl The Split
https://thesplitprog.bandcamp.com/

 

gin
16.05.2021 16:50

Nové album INNERSPHERE-Omfalos se moc povedlo. Deska má uhrančivou atmosféru a produkčně je o třídu výše než Amnesia. Doporučuji k poslechu. Za mě velké letošní překvapení.

 

DarthArt
12.10.2020 15:15

Hivris: Mě taky překvapuje výběr alba - přece jen, "Master Of Puppets" je tak notoricky známé, že jej okamžitě rozeznáš, i kdyby jej hráli na triangl, takže to i v tý osmibitový verzi má smysl - jako sranda - ale nové album IN FLAMES, které pravděpodobně nebude ani v 1000 nejznámějších metalových albech, tam se většina posluchačů nikdy nechytí. Pro takovýhle úlety se prostě musej používat jedině ultra notoricky známý záležitosti, jinak to nemá smysl. Nebo je to součást strategie? Vymyslet nějakou blbost k promu, aby se o albu začalo mluvit a pak si ho někdo koupil? (tedy tu plnou verzi :):)

 

Hivris
12.10.2020 13:15

DarthArt: je to tam:):
https://open.spotify.com/album/1YO73oo4pHgdlCzAFozJsl

Možná by mi nepřekvapil ani MetalTrump, tam je opravdu všechno:). Teď vážně, fakt jsem se dost divil, co lze na Spotify sehnat i z metalového undergroundu. Kvůli tomu a novinkám jsem si předplatný ponechal.

 

DarthArt
12.10.2020 13:01

Hivris: A to se nabízí na Spotify a je to takhle rozšířený? Já myslel, že to dělá jeden nějakej člověk jako raritu, v podobném duchu jako je třeba MetalTrump :) Samozřejmě to musíš brát s čirou nadsázkou a obrnit se trpělivostí, protože některé pasáže jdou fakt těžko vydýchat - třeba Thing That Should Not Be nebo Dispossable Heroes. Naproti tomu Master Of Puppets nebo Orion se docela dají .... jako rarita.

 

Hivris
12.10.2020 12:52

On ty osmibity fakt někdo poslouchá?:-). Já zkoušel chvilku poslední In Flames, když mi to nabídlo Spotify, ale to se nedá. Možná kdybych k tomu řídil na monitoru malou raketku nebo tančík, bylo by to OK:)

 

DarthArt
12.10.2020 12:21

Hivris: Skvělý, moc děkuju :) Všechno si to prostuduju, ještě dřív ovšem musím doposlouchat osmibitový "Master Of Puppets" a "Rust In Peace", je to sice totální úchylárna, ale já blbec tomu úplně propadl :)

 

Hivris
12.10.2020 11:15

DarthArt: v pohodě. Cením si každé recenze, která je psaná s chutí a vášní. Pro mě je muzika taky víc o pocitech než o objektivní matematice:).

Zkusím ti ze Skandinávie něco doporučit, začneme Finskem, tam bude pro tebe asi nejzajímavější skupina - BARREN EARTH, ve které hraje Sami z WALTARI (a KREATOR samozřejmě:)). Chvílema jsou sice víc do doomu, ale to není na škodu:). Jejich alba jsou hodně konzistentní a kvalitní, je jedno, který si vybereš, začni třeba debutem Curse of the Red River.
INSOMNIUM - Heart Like a Grave; WOLFHEART - Wolves of Karelia; OMNIUM GATHERUM - The Burning Cold; NOUMENA - Anima.
Švédsko - IN VAIN - Ænigma; IN MOURNING - The Weight of Oceans; FEARED - Synder; WITHERSCAPE - The Northern Sanctuary; THE CROWN - Cobra Speed Venom (to už bude možná moc nářez:)).

 

DarthArt
11.10.2020 21:37

Hivris: Však já píšu, že nejsem v téhle hudbě žádný znalec a nemůžu posoudit, nakolik je to originální. Recenze byl čistě můj pocit z té muziky, bez ambice dát k tomu nějaký odborný rezultát :):)

Můžu poprosit o pár tipů na kapely, o kterých píšeš? Několik konkrétních alb, abych se tím nemusel příliš prokousávat ... rád bych si rozšířil obzory. Moc dík.

 

Hivris
08.10.2020 10:44

Díky za recenzi, je fajn si pro změnu přečíst o tuzemské kapele. Pokud hraje navíc náležitě tvrdě, tak o to lepší:). Ale s hodnocením bych šel přeci jenom o něco níž. Debut je to sympatický, oceňuju třeba hru basy i její odvážnej zvuk, ale jinak hudba nepřináší bohužel vůbec nic nového. Na koncertě určitě super, ale CD bych si doma opakovaně nepustil. Podobných kapel jsou např. ve Švédsku a Finsku zástupy. Ale třeba to byl jen rozjezd a zmiňované druhé album bude víc osobité. Nejlepší skladba - titulní Amnesia, tam bych viděl cestu.

 


 

 

 

 

TOPlist