Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

DarthArt
31.05.2020 13:58

spajk: ty Tvoje navržený témata - to je dobrý nápad, jenže kdo by to zvládl? Pokud by to někdo kvalitně zmapoval, tak by pravděpodobně dostal všechny světový ceny, protože to by byla gigantická, gargantuovská ba přímo pyramidální práce ... začít už od Sumeru, hmmm, kdyby člověk začal teď, tak po dopsání posledního písmena by mu bylo 285 let.

Jinak "kladeč písmen na papír" ... vynikající obrat!

 

DarthArt
31.05.2020 12:07

Přátelé, děkuju. Bude ale ještě jeden díl seriálu - pojednání o metalových kapelách, které se zabývají právě koncentráky. To historické okénko je vlastně úvod do tématu. Má to i napříště fungovat takhle - řekneme si něco o nějakém historickém fenoménu, ať víme o čem mluvíme, a pak se podíváme, kdo se tím zabýval v hudbě. Takže u těch koncentráků jsme se až v pátém díle dostali k podstatě celého projektu. Třeba u těch Lučanů to ale bude výrazně jinak - všechno zvládneme v jednom dílu, včetně těch vlivů v hudbě. U větších témat pak zas třeba rozděleno. Uvidíme, je to experiment, všechno je v běhu.

 

Stray
30.05.2020 18:33

DarthArt si s těma No Doubt ale rád odpočine, neboť mu napsání článku o nich zabere mnohem méně času než tyto tématické věci a nebude to tak mravenčí práce.

 

spajk
30.05.2020 17:27

Tak nakonec přes počáteční nedůvěru a nepochopení, šlo o velice zdařilé čtení. Chápu, že mít v řadách tak znamenitého kladeče písmen na papír, by byl hřích ho nevyužít k něčemu většímu. Vykašli se na recenze a piš jen tyto tématické články. Koho zajímají Waltari anebo No Doubt? (nebrat osobně) Já bych si třeba rád přečetl o hudbě jako kulturním a společenském fenoménu. Ale pěkně z gruntu - třeba začít tisíc let zpátky a chronologicky to promapovat až do současnosti. Nebo historie české (světové) hudební žurnalistiky. Prostě něco zajímavýho!

 

Jirka Čáp
30.05.2020 08:16

Děkuju za vynikající seriál! Jen doplním, že pokud by někoho téma lágrů na našem území zajímalo víc, tak mohu doporučit knihu Za dráty od Jiřího Padevěta.

 


 

 

 

 

TOPlist