Boomer Space


Diskuse ke článku : KREYSON - Anděl na útěku
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5

 

Pekárek
20.01.2024 19:04

Ano, na úmrtí Jana Němce mě kamarád upozornil, ale říkal jsem si ať to sem napíše zase někdo jiný. Z jeho prací se mi nejvíc líbí dvojka Zed Yago a Death or Glory od RW. RIP

 

orre
15.01.2024 21:43

Jasně, taky jsem si pár jeho desek dal. I ty Kreyson.

 

spajk
15.01.2024 21:03

Zaregistrovali jste vůbec, že zkraje roku umřel Jan Němec, producent desky?

 

orre
15.01.2024 19:49

Meres: Když napíšeš do recenze něco ohledně neúčasti Kroba a Vondrovice, mělo by to být něčím podloženo a já nic takového nenašel. Od koho to máš?

 

Alda
03.12.2021 07:36

Luxusní věc bez slabšího místa, za mě jasných 100% a jsem rád, že i pan recenzent to vidí stejně :-) Dá se říct, že ta deska - hudba/zvuk - vůbec nezestárla!

 

Valič
09.07.2018 20:51

DarthArt: O tom, že pak změnili styl a naučili se hrát, samozřejmě vím a nějaké skladby jsem tenkrát od nich určitě slyšel. Já jsem crossover nikdy moc nemusel, takže jsem se po jejich deskách nijak zvlášť nesháněl. Mám dojem, že na ně v časopisech byly celkem pozitivní recenze, takže asi úplně špatné nebyly.

 

DarthArt
09.07.2018 15:57

NAŠROT jako dobrou kapelu beru od druhého alba "Brain Investigator" - první je hnůj, ale to, co myslím, je velmi solidně udělaný crossover. Samozřejmě dnes je to staroba, ale na dobu, kdy to vyšlo, to byla na české poměry dost nadprůměrná crossover/rap/hc muzika. Zkus to, aspoň nějakou skladbu.

 

Valič
09.07.2018 14:22

DarthArt: Mě tenkrát dost mrzelo, že se ti Brian nějak výrazněji neprosadili. Sice nehráli nic originálního, ale ten jejich thrash ve stylu Anthrax a Metallicy byl na celkem slušné úrovni a hlavně měli ve srovnání s tehdejší českou konkurencí relativně kvalitní texty. Je pravda, že ten debut mohl mít lepší zvuk a o tom trapném obalu se asi nemá cenu bavit. Chápu, že kapela chtěla ukázat, že se nebere zase až tak vážně, ale i tak to vypadá dost děsně.

Já jsem ty crossoverové kapely moc nesledoval, ale SUPPORT LESBIENS, KURTIZÁNY a JOLLY JOKER jsem viděl naživo a od NAŠROT jsem si někde v bazaru koupil za pár korun to jejich první CD. Hudebně to byl sice celkem hnůj, ale zase mě pobavily některé texty a hlavně to intro a outro s hasičem.

"Ty vole, von usnul... Ty vole, hele, von je mrtvej!" :-)

 

DarthArt
09.07.2018 13:50

Valič:

To byla spíš opakovačka pro ty, kteří u naší kultovní diskuse na téma "nejlepší" obaly nebyli :)

No jo, BRIAN .... my jsme ten seriál už chtěli utnout, aby z toho nebylo sto dílů, říkali jsme si ale, že se k některým deskám, které tam chyběly, určitě chcem vrátit. Časově nevím kdy, ale myslím, že se ještě leccos objeví... chtěl bych třeba dovzpomínat na desky KRABATHOR s Brunem, pak by bylo fajn připomenout devadesátkovou crossoverovou scénu - SUPPORT LESBIENS, KURTIZÁNY, JOLLY JOKER, NAŠROT a podobně, prostě to, co bylo v té době důležitý a mělo něco společnýho s tvrdým rockem.

No a pak bych ještě rád vyplodil samostatné recenze na desky, které jsou novější, ale přijdou mi něčím vyýjimečné, třeba "Rabble Manifesto" od HYPNOS. Tak asi tím směrem bych to viděl...

BRIAN taky dobří, ale musel bych to dostudovat, tenkrát mě nějak minuli.

 

Valič
09.07.2018 12:57

DarthArt: To je přece Žlababa, tu už všichni známe. :-)

Co třeba tahle deska, nestála by za nějakou kratší dodatečnou recenzi, když už na ni minule nezbyl čas?

https://www.youtube.com/watch?v=XrjlmZExbfY

 

DarthArt
09.07.2018 12:23

rozhodně ještě zkuste Flotsam and Jetsam - Doomsday .... ;)

https://www.discogs.com/Flotsam-And-Jetsam-Doomsday-For-The-Deceiver/release/1675892

 

zdenos
09.07.2018 12:06

stef: doporučuji ještě obal Innocent victim od Urriah heep :)

 

stefanos
04.07.2018 18:26

Já mám rád tohle album v noci když courám u řeky...

zdenos
08.05.2018 13:25
"ale já často miluju právě ta alba, která mají dementní obaly"

= přesně sedí na WHIPLASH - Power and Pain

 

Imothep
25.06.2018 11:23

Zdenek: ad Kreyson a TAM: to jsou ale od poslechu dve uplne odlisne skladby, které mají podobny jen nazev.
Co se "pujcovani" tyce, tak tusim "Není Marne Zit", které vyslo na Krizacich je puvodne skladba urcena pro Citron(vyskytuje se na demo snímcích pro desku Vypustte Psy, které nazpival ještě Krizek), takze predpokladam, ze jako autor si to vzal s sebou do Kreysonu.

 

Zdenek
24.06.2018 21:11

K jednomu z hitů desky Nejde vrátit čas:
Je znamo, že Křížek zpíval před příchodem ve skupině TAM.

Mám pocit, že základy skladby Nejde vrátit čas čerpal Křížek zde (aspoň tedy refrén)tady:
Jedná se o skladbu kapely TAM s názvem Nejde čas vrátit zpátky z roku 1984
https://www.youtube.com/watch?v=kcLvs70uM64

Co se týče Křížkova projevu naživo, tak pokud si poslechnete záznam
Citron z Havířova 1988,tak tam to dával hodně dobře. Pár skladeb je na znovuvydaném Radegastu.

Nebo pár skladeb z koncertu Citronu 2001, kdy byl asi v nejlepší pěvecké formě.
https://www.youtube.com/watch?v=HIM3HuEE7Mk

Další koncert Kreyson s hodně dobrým zpěvem 1994.
https://www.youtube.com/watch?v=d5FbdrsvCA0

Takže úplně špatný zpěvak na živo to nebyl, i dkyž má ty linky hodně těžké.

Jinak mně zaráží, jak hodně lidí resp. fans metalu říká, jak Křížek rozbil plno kapel, ale že Citron přetáhl Křížka z dobře rozjetého Vitacitu, to už zmíní málokdo.

 

Stray
18.05.2018 21:19

Chápu, i když mě by nevadilo být peskován někým s mnohaletou zkušeností z Big Bengu! NAOPAK!!! :-))))

 

wuxia
18.05.2018 21:16

Ale ne, neprovozujme tady okresní přebory ve stylistice a gramatice, to snad nemáme zapotřebí. Jinak bych musel kontrovat, což se mi teď nechce. Mám po pracovní době.

 

Stray
18.05.2018 21:06

:-)) Prosím Tě vyvarovávej se těch subeerovských zadrbaností ve větách, příklad: "bla bla bla, pravda, bla bla bla" takové to vsunování jednoslovných malých vět mezi věty větší viz. "Chvíli jsem si s tím, pravda, tehdy nevěděl rady..." :-)))) Z toho se vždycky orosím, u něho to beru, že žije dvacet let ve Vietnamu, tak proč by dělal věci jednoduše, když může složitě, ale věřte mi, OBA, tohle hladké čtenosti textu neprospívá a, !!!navíc!!!, pokud jde o text článku, editor během jeho četby vypotí dvě kila.:-)

 

wuxia
18.05.2018 20:51

Stray: Co se Citronu týče, jak Plni energie, tak Radegast jsem měl taky na vinylu, ale moc jsem to neposlouchal. Tam je problém jasnej - Pařízek. Respektive bicí, automat, kdokoliv, kdo to za něj nahrával nebo programoval. Proboha! Ta hudba prostě nemá šmrnc, nešlape, je totálně strnulá. Sedí na zadku. Čili averzi k Citronu chápu, mám ji vlastně taky. Všechno kolem Rebelie rebelů, je, velmi jemně řečeno, na zvracení. Pryč s tím.
Pražský výběr - ten mám naopak rád. Všechny ty, jak píšeš, zdeformovanosti, perverze, Kocábovy klávesy, to všechno mi právě sedí. Taky to nebyl kdovíjak originální tvar, ale strašným způsobem to svištělo. Semelo mě to tenkrát mnohem víc než kdejaká metla. Chvíli jsem si s tím, pravda, tehdy nevěděl rady, ale pak jsem tomu podlehl. A aby toho nebylo málo, hodně, ale opravdu hodně se mi líbí album Běr, které považuju za opravdu ostudně nedoceněné.
No a ke Queen už jsem se, myslím, vyjádřil jasně :-).

 

Stray
18.05.2018 20:35

wuxia: Docela tě chápu. Je ale pravda, že výhrady lze mít k mnohem více veleúspěšným kapelám. Ano, ten KREYSON dnes působí jako takový odkud si seslaný zázrak nočního heavy metalu. Osobně je mne ta deska milejší než cokoliv od CITRON, asi proto, že jsem byl přímo u toho boomu, kdežto CITRON už skomírali a nikdy jsem ten jejich lauf nestihl, já třeba album "Plni energie" fakt nesnáším, přijde mě to stejně trapný jako hudba od SIFON. Když už jsem u výhrad k některým kapelám, mě třeba cosi vadí (překáží)i zvuku PRAŽSKÉHO VÝBĚRU, ta kapela jako by složila dobrý vypalovačky a pak se je snaží v studiu nějak zpitvořit, zdeformovat, jako skladatelé maj fakt divný způsoby a ten jejich zvuk taky není zrovna bez náznaku "kolotoče", za což asi mohou ty masivní Kocábovi klávesy. QUEEN osmdesátých let jsou taky jasnej kýč, období alb jako Works, a Kind of Magic nebo the Miracle leckdo bere jako revitalizaci po fiaskálním Hot Space, ale já ty desky vnímám jako neskutečné splácaniny od kapely bez stylu.

 

1 2 3 4 5

 

 

 

 

TOPlist