Boomer Space


Diskuse ke článku : TÖRR - Institut klinické smrti
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

zdenos
22.12.2022 22:24

Tak tady vůbec nejde o procenta. :) Je to Hereš.

Jde o to, že dědci šlapou a mají špinavou produkci, která má smysl. :)

Poslední dobou hodně sleduju i videa s Balčirákem, kterej dává produkci zásadní význam. A to dokonce i v případě, že byla levná, ale zanechala memorovatelný sound.

Já jednu takovou desku mám. Je to Rage a album Black in mind. Zvukově horší než předešlé a následující, a přesto je plná hitů a troufám si říct, že strčí i Trapped do kapsy.

 

Pekárek
22.12.2022 22:20

S Honzou jsme o tom mluvili, dobře máš ho výhledově mít, ale jestli to nakonec vyjde na 80, tak mě už asi zabije.:-)

 

zdenos
22.12.2022 22:15

Ten nejnovější Torr - jo, už to bude za chvíli dvě léta, je parádní materiál. Dobré střídání vokálů, temnotka, silné riffy, skvěle nahalované bicí..

Co na toto retro Pekárek?

 

ANGER
17.12.2021 20:53

Skvělý album - dnes jsem si to po letech pustil na LP a pořad me to ohromně baví. Nejlepší na tom je, ze před víc jak 20ti lety jsem tu desku kupoval v nějakém antikvariátu spolu se Sex Bombaba od CITRONu za 10,- slovy DESET korun a dneska se obě desky drazí na Aukru za naprosto šílený prachy. A pamatuju si, jak na jenom koncertě uvedl Vlasta Henych song Predcasnej pohřeb nějak takhle: “Tuhle píseň jsem napsal, když jsem si uvědomil, ze v tomhle státě je NE úplně všechno v pořádku - režim, nerezim…”
Predcasnej pohřeb hej hej
prožívám bolest i vzdor
na kněze volám hej hej
VYLIZ MI ŘITNÍ OTVOR!!!
Tohle by se mělo vytesat do kamene 😀

 

wuxia
21.04.2018 09:51

Máme tady i lednici. Je v ní zima...

Miluju tenhle skeč.

 

Pekárek
21.04.2018 09:39

Cyberolas: super záznam ....

 

Stray
20.04.2018 22:59

Jinak já viděl Torr na koncertě v září 1990, ještě před čtyřčlennou sestavou. Sice plzenskej kulturak nepraskal ve svech jako na Arakain v červnu 90, ale atmo bylo pekelný...do řeky do který budeš zhozen...:-) ty vole to bylo peklo:-)

 

DarthArt
20.04.2018 22:34

Samozřejmě tady:

https://www.youtube.com/watch?v=bcvr_W0dBCo

 

DarthArt
20.04.2018 22:33

"Pan Pavel k nám přijel ze Starého Plzence. Vy jste přijel na hlavní nádraží...."

"Ne...vlak z Plzence jede na Smíchov!"

"Hmmmm... na Smíchov...."

---

"Poštovní směrovací číslo Plzence... jaké je poštovní směrovací číslo Starého Plzence?"

"232 12"

"To není správně..."

"No to JE správně, já to musím vědět, když tam bydlim... co je to za blbce?"

"Pojďte, zavřete to a deme domů, dyť je to hovado!"



ALE NA TU ROTUNDU SE CHYSTÁM VYRAZIT UŽ ASI DESET LET... NA RADYNI TAKY!

 

Stray
20.04.2018 22:13

Přínosné komenty, budu si muset tu desku po letech poslechnout. Dnes hospa po cyklo výletu: Radyně a romanska rotunda ve Starém Plzenci, dobrá nálada, z práce jsem od těch tří ještě nedorazil, hmmm "V podzemí ...osamělý":-)) musím neprodleně doplnit vzdělání. Bavim se u piva nahlížením do diskuse CD.

 

cyberolas
20.04.2018 22:12

No, YT vyvrhl alespoň tento záznam s Monroem...

https://www.youtube.com/watch?v=FF9MsmXXFhQ

 

Valič
20.04.2018 21:12

100% Původně jsem chtěl dát taky devadesát, ale když už jsem tu nedávno udělil během nějakého dočasného pominutí smyslů plné hodnocení tomu Saltu Mortale, tak proč bych ho nemohl dát i nejlepšímu albu Törru. :-)

Deska sice není dokonalá, ale je z ní cítit snaha kapely posunout se někam dál a přimíchat do svého stylu i prvky jiných metalových subžánrů. Určitá zvláštní dekadentní atmosféra se mu taky upřít nedá.

Je velká škoda, že Monroe pak z kapely odešel. Už se neobjevil ani ve videoklipu ke skladbě V podzemí, ve kterém místo něj na playback „zpívá“ Vlasta Henych:
https://www.youtube.com/watch?v=NsRko12fe68

Obal byl v té době určitě dost kontroverzní, ale spíš jen v rámci české scény. U zahraničních kapel byly už v té době podobné rouhavé motivy relativně běžné, viz třeba obal EP Rotting (1989) od brazilských Sarcófago:
https://www.metal-archives.com/albums/Sarc%C3%B3fago/Rotting/6454
Jinak by mě celkem zajímalo, jak je to s tou Kristovou levou rukou. Vypadá to, že ji má buď zlomenou v půlce předloktí, nebo si tu postavu autor obalu špatně rozvrhl a ta ruka mu tam pak moc nevyšla. :-)

Pokud vím, tak zmíněný text skladby Seru krev je psaný z pohledu těžké narkomanky a byl inspirován nějakým románem (buď My, děti ze stanice Zoo nebo něco podobného).

Nevím, jestli je ten Kremator opravdu poctou Kreatoru (taky jsem si toho dříve nevšiml), ale odkazů na různé zahraniční kapely se na albu dá najít víc. Třeba věta „These words he speaks are true, we´re all humanary stew if we don´t pledge allegiance to the BLACK WIDOW“, která zazní na začátku toho závěrečného outra, by měla být povědomá fanouškům Alice Coopera. :-)

 

DarthArt
20.04.2018 18:41

No je to fakt... vážně Kreator jak z Extreme Aggression. A vidíš, mě to vůbec netrklo.

 

cyberolas
20.04.2018 18:34

Tahle exhibice je jen smutnou ukázkou toho, kam může člověka dohnat alkohol. Líné prsty, které si už moc napamatují co všechno hrály atd... Ta pocta Kreator mě a mé vrstevníky napadla, tehdy jsme si to říkali mezi sebou taknějak všichni...

 

DarthArt
20.04.2018 18:24

Vidíš, to mě vůbec nenapadlo, ale máš pravdu... vážně postupy jako od Kreator. A to někde zaznělo, že je to pocta, nebo Tě to jen napadlo?

Ta kytarová exhibice mohla vypadat nějak takhle:

https://www.youtube.com/watch?v=9FvnqnGrNEE

Akorát asi tehdy na pódiu Šakal za sebou neměl psí granule a kočičí kapsičky :)

 

Cyberolas
20.04.2018 14:27

Já si hodně vybavuju tu sólovou exhibici obou kytaristů. Předháněli se v kulometných palbách stupnic a myslím, že Monroe měl svojí hráčskou technikou navrch. Když už ty jejich onanie dosahovaly vrcholu, přišel Henych, hodil jim na hlavu ručník a vysušoval vlasy. To je jeho klasickej vtípek, bylo to jak v boxerským ringu, dva zpocení rivalové a basista s nadhledem. To mě bavilo...
Pak si pamatuju, jak se Henych zmínil o legalizaci lehkých drog a publikum ho odměnilo neskutečným pískotem. Seru krev začínalo skutečně basou, která zněla napůl jako basový rejstříky klavíru. Nevím, jak to dělali, ale znělo to zlomocně.
Jinak v recenzi není ani zmínka o tom, že Kremator je asi nejspíš pocta Kreatoru, nejen díky názvu, ale i výrazně inspirované pasáži se sólem...

 

DarthArt
20.04.2018 09:20

Cyberolas: Tak ten koncert bych chtěl taky vidět, tuším, že to turné se jmenovalo Massacre Show. Muselo to být vážně inferno... škoda, že to pak Törr zaválo takovým divným směrem... a škoda, že se Monroe poté dost rychle vytratil ze scény (už pak, myslím, jen produkoval dvě desky Kryptoru a Chirurgii).

Pekárek: Děkuju za pochvalu. Já si tam nechal ještě těch deset procent rezervu, ale je to naprosto skvělé album, souhlasím.

 

Cyberolas
20.04.2018 07:04

Měl jsem to štěstí, že jsem viděl tuto sestavu i živě - a bylo to peklo na prknech! Dodnes mám před očima sólovou exhibici obou kytaristů. Torr na této desce vyrostl hlavně aranžesky, vrstvení kytar je skvělé a umocňuje už tak dost ponurou atmosféru.

 

Pekárek
19.04.2018 23:47

Opět vynikající recka. Institut, neznám podobně znějící desku. Pod 100 % jít nemohu:)

 


 

 

 

 

TOPlist