Boomer Space


Diskuse ke článku : ROCKMAPA - Rockmapa I
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Valič
26.02.2018 23:26

Rockmapu jsem vlastně vcelku nikdy neslyšel, měl jsem ale skoro všechny singly. Jako většina tehdejších metalistů jsem se tenkrát nejvíc těšil na Torr, Arakain a Vitacit a ti rozhodně nezklamali. To samé se bohužel nedá říct o Kern. Do háje, to tenkrát vážně neměli "na skladě" lepší skladbu než naprosto nevýraznou V sobotu ne? :-( Zbytek kapel byl celkem v pohodě, ale většinu těch skladeb už si dnes nejsem moc schopný vybavit, což bude asi i tím, že jsem si je tenkrát nepouštěl ani zdaleka tak často jako Poutníka životem nebo Kult ohně. :-)

 

Megoš
20.02.2018 17:57

Darthart: Jasně, chápu. Mě se tam líbil Řetěz, Kabáti dobří, ten Dux taky v pohodě. Neměl jsem srovnání s jedničkou, takže ty kapely byly pro mě dobré všechny. Postupně jsem se pak dostával k jiným věcem a pak už to bylo dost měkké :-)
Na Titanic se těším, jedna z dalších mých originálních prvotin...

 

DarthArt
20.02.2018 16:12

Megoš: Dvojku nechystám. Ono by vlastně už nebylo o čem psát, kromě výčtu kapel. Snažil jsem se to shrnout do tohohle článku, a občas ta dvojka možná někde vykoukne z jinýho článku - jako třeba v recenzi na první Kabáty. Teďka se chceme rozjet o kapelách z Rockmapy, tenhle týden je plánován Titanic.

Já osobně měl Rockmapu 2 taky jako jednu z vůbec prvních desek. Nejvíc se mi líbil Dux - Narkoman a samozřejmě Kabát. Dobrej byl i Řetěz, Merlin mě zas tak moc nebral, i když Nevada byla dobrá skladba. Na týhle Rockmapě je ale už víc nemetalovejch věcí, takže je to takový... jak to říct... jakoby ta deska trochu nevěděla, jaká má bejt :) Ale ve své době samozřejmě počin a vzpomínky na ni mám silný :)

 

Megoš
19.02.2018 19:48

Rockmapu č.1 jsem neslyšel, ke mě se dostala Rockmapa č.2 a byla to moje první originální MC. Dartharte, bude i na ní recenze? Myslím, že tam bylo taky pár kapel dobrých.

 

Pekárek
17.02.2018 21:37

Výborně napsáno!!! Rockmapu jsem poslouchal moc. I teď si ji rád pustím. Naposledy se mi hodně libili Vitacit, správně syrový zvuk kytary. " .... balzamuje zaživa":)

 

Kelly16.02.2018 23:30

wuxia: Přéééésněěěě :-D

 

wuxia
16.02.2018 23:28

Kelly: Ještě že se vám nevybavilo něco z puberty, doktore, tam byly ty říkačky podstatně horší :)

 

Kelly16.02.2018 22:50

Tak se mi to vybavilo celé, celé mládí....SUPER. Sampler jsem neměl ale skoro všechny singly ano. Když jsem si je vždycky nesl z Hudebnin na Václaváku a hnal domů je hodit na gramec a točit je dokola, krásná doba. ten pocit, že mám něco skoro zakázaného, nenapodobitelné.

 

Fenris 13
16.02.2018 13:28

Ty kráso, to jsou vzpomínky...brácha to dotáhl na vinilu (mně v té době bylo dvanáct a žil jsem Keepery a Jolly Rogerem). Hned napoprvé mně tehdy chytli Motorband a Kern, takoví Torr nebo Arakain na mně byli ještě moc brutální :-) Samozřejmě jsme měli i singly - opět Motorband, Kern, Vitacit, Arakain... Metal Celebration od Titanicu pak byl asi první vinyl, který jsem si koupil za svoje kapesné. Super článek!

 


 

 

 

 

TOPlist