Boomer Space


Diskuse ke článku : TERMINATOR - Probability Of Doom
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Kelly24.01.2018 19:59

Hudba super,zpěv pokulhává ale na rok vzniku nesmírně dobrá deska s hudbou, kterou se tu jen tak někdo bál dělat. Super ecka.

 

DarthArt
24.01.2018 10:06

Megoš: Mne moc mrzí, že jsem Attack Of Fire nikd nezažil. V době jeho konání jsem byl teenager a cesta přes půl republiky v té době pro mě prostě nebyla reálná. Chtěl bych vidět hlavně ty těsně porevoluční ročníky, když se tam etablovali Krabathor, Denet, Terminator apod. Ale i ten rok 1996 bych chtěl zažít, když už ty kapely byly na vysoký úrovni a festival měl pořád stejnýho - aspoň předpokládám - ducha.

 

Megoš
23.01.2018 18:34

V době vzniku tohoto alba jsem kapelu nějak poslechově minul, tak jsem to teď napravil a opravdu, muzika není vůbec špatná, len ten zpěv je akosi pokurvený...

K Attack of fire: navštívil jsem tento fest v 1996 a byl jsem z něho nadšený, i z kapel, tak i prostředí, kde se konal (zámecký park). K lístku bylo i 2CD. U nás teprve začínal NPH v Třinci, tak tento byl o několik tříd výše.

 

Stray
22.01.2018 23:28

P.S. Už jsem si vzpomněl, to nářečí se jmenuje Prácheňské. Mám v mluvě z něho hodně prvků.

 

Stray
22.01.2018 22:34

Tak třeba mě by plzeňácký nebo klatovský přízvuk u Bešty nevadil. :-) Páč tak mluvím sám, i když mám jihočeský (Písečácko-protivínsko-vodňanský) původ, ale taková ta mluva (Jak se jí jenom říká? Ona má specifický název), která pasuje mezi Klatovy a Horažďovice, to je přesně moje řeč. Zkrátka Plzeň-jih/ severozápad Jihu). To jsem jako malej dokonce fandil v hokeji i Motoru Č.Budějice proti Škofce. :-) Ale Litvínovu nejvíc, páč ten má rád každý. :-)

 

Petr
22.01.2018 22:29

Nápřah, rána, výkřik "ZUBY!", trefa dobře mířírená...

Jedna z nej desek mého dětství. 100%

 

Valič
22.01.2018 22:11

Přízvuk by mi nevadil u folku nebo nějaké sranda kapely, ale k těm Terminator se to prostě nehodilo.

Stray: Nevím, jak kde, ale v mém okolí už čistým nářečím nemluví v podstatě nikdo. Moji prarodiče ho ještě používali, ale u těch dalších generací už se to postupně díky televizi a později internetu smíchalo se spisovnou češtinou a různými slangovými výrazy z jiných oblastí. Něco jako jednotný "jihomoravský dialekt" v podstatě ani nikdy neexistovalo. Ta nářečí se často dost výrazně liší i mezi sousedními vesnicemi. Různé specifické místní výrazy samozřejmě stále používají i ti mladší. Kdyby ti třeba někdy nějaký Moravák vyprávěl, že den předtím na dvoře "šústal turkyň", rozhodně to neznamená, že si domů pozval nějakou zahraniční studentku a strávil s ní romantický večer. :-)

 

DarthArt
22.01.2018 21:55

Ale ta muzika je fakt nadprůměrně dobrá, jen ji tam člověk musí, kurva, hledat!

 

DarthArt
22.01.2018 21:53

Zajímavý je, že u Big Bosse i Pavla Pijáka mi ten moravský přízvuk nevadí, ale u Terminator je to příšerný. Je to prostě špatně zvládnutá produkce, i když za ten tejden se toho ve studiu asi napravit moc nedá, pokud to není nachystaný předem. Kdyby měl např. Miloš Bešta plzeňácký přízvuk, taky by tím Asmodeus taky úplně zabil.

On vlastně celý ten zpěv na Probability na mě působí asi tak, jako kdyby kluci od rána do noci makali na muzice a zpěv nechali být, protože nevěděli, jak ho tam vymyslet. Oni sami pak kolem Plugged říkali, že ten zpěv prostě podcenili a že si na to dají příště větší pozor. Je fakt, že ty texty jsou místama jak od patnáctiletejch metalistů, a i tam, kde je to líp složený a podaný, se to prostě nehodí - výbornou skladbu s filozofickým nádechem "Realita" doplňuje text o chlastu... hrozně to sráží. Ale ne každýmu to překáží, jak jsme se bavili níž. Což je fajn.

 

Valič
22.01.2018 21:10

Stray: Ale vždyť já rozumím, co zpívá. A v tom je právě ten problém. :-)

 

Stray
22.01.2018 21:05

Valič: Ale vždyť jsi ze stejného kraje, ne? Tak mu přeci musíš rozumět? Si snad blbý (jihomoravským dialektem)? :-)

 

Valič
22.01.2018 20:48

Hudba na debutu sama o sobě špatná není (80% bych desce určitě dal), ale já si ji prostě nejsem schopný vychutnat ve spojení s bláboly typu „Je to strašné, kde žijem. Je to jedno opravdu všem? Není se komu svěřit se svými problémy a srdcebolem…“ navíc ještě zpívanými pro mě vyloženě nepříjemným hlasem. :-(

 

Stray
22.01.2018 20:05

TERMINATOR jsem naživo viděl. Byli v dubnu 1995 jako předkapela ANNIHILATOR v Plzni, ale bylo to už s jiným zpěvákem. Jen týden po tom koncertě se uskutečnil v pražské Malé sportovní hale na Výstavišti první koncert MEGADETH v Čechách (Youthanasia tour).

 

DarthArt
22.01.2018 18:44

Tady ještě odkaz:

https://www.metal-line.cz/articles/rozhovor-s-ludkem-savanou-urbankem-602

Jinak já Terminator taky neviděl, ale to přikládám hlavně tomu, že na sever Čech to měli opravdu daleko a kdoví, jestli tady někde vůbec kdy hráli. Měli být ale na festivalu Metal Storm 92 Brno, jenže 1) já jako malý štěně musel bejt i o prázdninách do určitý hodiny z koncertu zpět; 2) Terminator prý stejně nehráli, protože správce haly prý sám o sobě vypnul elektřinu dřív než Bzenečtí mohli nastoupit.

 

DarthArt
22.01.2018 18:37

Děkuju za pochvalu. Je skvělý, že tady máme dva odlišný pohledy, já osobně jsem tak napůl na tu i na tu stranu. Mně víc sedí Plugged-zpěv, i když tu proggy muziku mohli kluci ještě rozvíjet.

Na webu metal-line je zajímavý rozhovor s Luďkem Urbánkem o jeho časech v Sax i Terminator.

 

Deris22.01.2018 17:16

Díky za tuhle recenzi (vlastně i za ty ostatní z téhle série jsou fakt skvělý)
Tenhle debut jsem měl od začátku moc rád a originál kazeta byla za ta léta hodně jetá :-) Na rozdíl od ostatních, mě se vokál a styl zpěvu na téhle desce moc líbil a dodnes líbí...bylo to něco úplně jiného než bylo na naší scéně v thrash metalu zvykem. Naopak změna sestavy na druhém albu Plugged! mě tehdy dost mrzela. Bohužel jsem měl tu smůlu, že jsem kluky na živo nikdy neviděl.

 

Valič
22.01.2018 15:55

Vážně nevím, jak bych měl ten debut hodnotit. Ambiciózní kapela složená z talentovaných muzikantů veškerou svou snahu nakonec pohnojila angažováním naprosto děsného „zpěváka“ a korunu tomu všemu nasadila dementními texty. V době vydání to bylo pro mě obrovské zklamání a dost možná taky jeden z důvodů, proč jsem se pak o českou metalovou scénu přestal zajímat. Druhé album jsem dosud neslyšel, ale časem ho zkusím aspoň z Youtube.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist