Boomer Space


Diskuse ke článku : ULTRAMETAL - I
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

DarthArt
17.10.2017 23:31

Byli jsme na tom úplně stejně :) a lebka s upíříma zubama znamenala nejvyšší hodnotu :):)

 

Norr
17.10.2017 20:36

Tak na mně ta lebka zabrala určitě ☺ Jako mladý, začínající metalista, jsem ve všem hledal smysl, nedocházeli mi věci jako metalová póza, nebo klišé... A v tom byla ta síla ☺

 

DarthArt
17.10.2017 19:49

Norr: Já myslím, že se to tenkrát asi moc neřešilo. Prostě se tam napsaly nějaký tvrďárny, aby to metalisty zaujalo ve výlohách, doplnilo se to šilhající lebkou a hotovo :) Psal se rok 1990 a vzduchem létaly názvy jako "sadistic thrash", "total mystic occult black metal" a podobně :)

 

Norr
17.10.2017 16:30

Když jsem v období vydání tohohle sampleru poslouchal a studoval onu kazetu, přemýšlel jsem, která kapela hraje jaký styl z uvedených na obalu tj. thrash, death, black metal. Tak jasně thrash byl Debustrol, Kabát,V.A.R. a Ferat, black Masters Hammer a na death jsem pasoval Moriorr. Jenže ti Moriorr jsou spíš takový ten český black ala Torr, takže kde máme ten death?

 

DarthArt
26.08.2017 22:05

Dave78: S Designation se počítá :)

 

Bluejamie65
26.08.2017 19:44

Asia - 82, Alpha, Astra...

 

Bluejamie65
26.08.2017 19:42

Jakkoliv to pořád ještě na plnou hubu nebylo přiznáno, tak LP je jediné trvalé médium.

 

down
26.08.2017 18:37

Já zas na gramec nedám dopustit, teď mám v plánu i nějaký cassete deck ať můžu ze sklepa vytahat těch cca 300 kazet co tam hnijou. Snad ještě budou hrát. Sice jsem moc nesledoval českou scénu, ale poláky mám z té doby našprtané celkem obstojně :) Do dneška poslouchám metalové KAT, Acid Drinkers, Mech, TSA, Turbo apod., nebo rockové staré pecky jako Kombi, Bajm, Lady Pank, Perfect, Lombard, nebo Maanam.

 

Dave7826.08.2017 15:50

S vinylama jsem na tom podobně jako tady skoro všichni, s nástupem CD šla většina za pár korun pryč. Nechal jsem si jen pár stěžejních. Moc toho ale nelituju, zhruba před rokem jsem si pořídil pod tlakem módní retro LP vlny znovu gramec, ale moc často ho nepouštím. I přes poměrně kvalitní aparaturu mě prostě zvuk LP při poslechu rocku a metalu neuspokojuje, digitál je digitál :-). Jinak další tip na případnou recenzi: Gladiator - Designation, (povedená) slovenská Sepultura, která se později vyvinula v (nepovedené) slovenské Coldplay...

 

DarthArt
25.08.2017 23:49

Sny o Marii budou:) A Věnováno Lemniskátě je moje srdcovka...

 

Valič
25.08.2017 23:18

DarthArt: Já jsem k nějakým velkým fanouškům Kryptoru nikdy nepatřil, ale Time 4 Crime a Greedpeace mám celkem rád. Jen si myslím, že u té druhé jmenované desky měla kapela zůstat raději u češtiny. Album Septical Anaesthesia jsem chtěl zmínit v souvislosti s těmi autorskými právy, ale nechám si to až do komentářů k jeho recenzi. :-)

Z těch kapel, které tenkrát vydával Monitor, mi nejoriginálnější přišli Sebastian. Na poměry Crazy Diamond to ale už jsou asi moc velcí "intoši", takže by případná recenze alba Sny o Marii u pana domácího asi neprošla. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=XK-Tp7SnxJk

 

DarthArt
25.08.2017 23:07

Valič: Já tehdy dopad´ stejně, ty vinyly jsem pro změnu rozdal, ale je pravda, že jsem je předtím dost zrychtoval (možná že tomu pomohl můj superkvalitní gramec - pamatuju si, že když jsem domů přinesl vinyl Ritual, vůbec mi to na tom křápu nehrálo a za hodinu jsem ho běžel do obchodu vyměnit za kazetu Time 4 Crime). A musím říct, že mě tyhle boje s gramcem natolik otrávily, že mě dnešní návrat elpíček nechává naprosto chladným. --- Brian mě taky překvapili, když jsem tu desku se značným zpožděním poslouchal. Zajímavý, že Brian tehdy táhnul kytarista Tonda Rauer, který se pak realizoval už jen v těch svých hospodských partičkách.

 

Valič
25.08.2017 22:56

Hodně dobří a dost nedocenění byli v té době Brian. Jejich album Čelem ke zdi sice nemělo moc povedený zvuk, ale jinak se jednalo o vysoce kvalitní thrash ve stylu Metallicy a Anthrax. Skladby byly navíc opatřeny celkem dobře napsanými inteligentními texty, což byla v rámci tehdejší české metalové scény spíš rarita.

https://www.youtube.com/watch?v=TsAcZWfrYIo

Dost mě mrzí, že jsem si to album nekoupil na CD v době, když šlo ještě sehnat (a to jsem ho ještě před pár lety viděl někde ve výprodeji). :-(
Co se týče starých vinylů, jsem na tom stejně jako Stray. Všechny staré desky jsem prodal už někdy před 15 lety, kdy to vypadalo, že už se jedná o mrtvý formát. Moc jsem jich sice neměl (kupoval jsem hlavně kazety a později CD), ale jednalo se převážně o alba českých kapel ze začátku 90. let, která se dnes často prodávají za dost vysoké ceny. Někdy před rokem jsem někde viděl původní vydání Zjevení od Root, které jsem kdysi prodal za pár šupů do antikvariátu, za sedm stovek a málem to se mnou švihlo. :-)

 

DarthArt
25.08.2017 22:49

Valič: Jasně, Kryptor. Rád bych zpracoval Septical Anaesthesia (v balíčku s demy), Time4Crime, Leprocide a první desku Alkeholu.

 

DarthArt
25.08.2017 22:46

Stray: Jasně, hned po Patologovi a Rituálu. Mám v plánu Motorovku, což byl blesk z čistého nebe, Děvky, které dodnes považuju za naprostou špičku domácího hospodského rocku (bez legrace ji cením na 100 %) a pak ještě Colorado, což byla první metalová deska, která naprosto prorazila do mainstreamu. V.A.R. mám jako takovou osobní záležitost, přece jen Vratislavice mám skoro za barákem :) No a pak dál, ale nebudeme prozrazovat všechno :)

 

Valič
25.08.2017 22:32

DarthArt: Já musím tu recenzi taky pochválit. Původně jsem k ní chtěl přidat nějaké komentáře, ale ono už vlastně ani není co. Všechno zásadní už tady v těch příspěvcích zaznělo. Já jsem toho názoru, že na albu jasně vedou Master´s Hammer, potom dlouho nikdo, pak Debustrol a po nich teprve ti ostatní. :-) Kabát je tu celkem v pohodě, ale ani ve snu by mě v té době nenapadlo, že zrovna oni budou z těch kapel v budoucnu komerčně nejúspěšnější. V.A.R. byla tenkrát celkem zábavná kapela, ale z těch dvou skladeb jsem momentálně schopný si vybavit pouze to, jak na začátku jedné z nich zpěvák zařve "Scheisse!". :-) Ferat mi tenkrát připadali jako totální kopírka Kreator (fakt jsem měl chvílemi dojem, že poslouchám nějaké méně povedené nevydané skladby z Terrible Certainty). Později jsem od nich slyšel pouze jednu skladbu na nějaké kompilaci, kde zněli pro změnu jako Sepultura. Moc nechápu, jak se na tohle album dostali zrovna Moriorr, podle mě v té době bylo plno lepších a populárnějších kapel. Třeba takoví Kryptor by se sem hodili daleko víc, ale ti se s nějakými kompilacemi nezdržovali a vydali rovnou celé album. Musím ale uznat, že lepší název než Termonukleární jatka pro metalovou skladbu snad ani vymyslet nejde. :-)

 

Stray
25.08.2017 22:26

DarthArt: A ještě něco. Jde to dlouhodobě dělat jen pokud to budeš brát jako způsob regenerace/ zábavu, dokážu si totiž představit lidi, co celej den čumí v práci do kompu, takže Ti určitě na něco podobnýho už doma nemaj pomyšlení. Neuvažuješ taky o sepsání recenze na Má jí motorovou od Kabátů? :-) Dle mého určitě lepší album než debut V.A.R..

 

Stray
25.08.2017 21:49

Valič: Fakt? No tak vidíš, někdy mám pocit, že se kdesi v dálce rýsuje Alzheimer, podle určitých situací, kdy se třeba zvednu od stolu v pracovničce a pro něco jdu do obýváku, a třeba po čtyřech krocích zapomenu pro co. On v 3+1 jeden zabloudí. :-) Ten TERMINATOR jsem snad 24 let neslyšel, ale vybavuju si, že mne ke koupi ponoukl klip k jedné jejich skladbě, co byl v Janaray hard Show, celkově mě ta deska ale přišla taková, no hrozně blbě lezla do hlavy.

DarthArt: Přesně takové nadšení potřebujeme. Tak je to správně. Piš na co máš zrovna největší slinu. Byla by škoda se násilně nutit do něčeho jen z důvodu dřívějšího vydání. Při takovém dlouhém běhu, jaký představuje projekt Crazy Diamond, se nejvíce cení trpělivost a mravenčí zaujetí. Rozšokovanost a záchvaty paniky ničemu neprospějí, dovedu si představit, že se v důchodcovském županu, kalhotech od pyžama a s neučesanou plackou šedivých vlasů na vrchu hlavy, budu drbat a přemýšlet nad tím, co se ještě v roce 2041 NENAPSALO.:-)

 

DarthArt
25.08.2017 21:42

Valič: Jasně, právě se s tím morduju. S Terminator máš naprostou pravdu, zrovna včera jsem ho sjížděl a taky jsem byl na dvou pólech - výborná technothrashová muzika, zpěv o dvě třídy níž, navíc s rušivým moravským přízvukem a texty fakt nic moc, viz třeba song Postaveni mimo hru o hokejovém zápase v bytě. Naopak obal alba je jeden z nejlepších, co u nás kdy vznikl.

 

DarthArt
25.08.2017 21:37

spajk: Moc dík, ode mne to teď bude jedno zásadní domácí album za druhým, a těším se, jak je pak vždycky propereme v diskusi. Starý Metaliště, Darkness Actualy nebo Metal Broom (první aktivita Shindyho z BA) asi jen tak nezavřu :)

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist