Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

prasezlesa
16.08.2016 19:39

Já jsem třeba člověk, pro kterýho je v hudbě nejdůležitější melodie, takže na těch zvukových vlnách, co člověk cítí i tělem, moc nebazíruju. Ale taky to mám občas rád. Třeba u Handlera od Muse, tam je to parádní.

 

Bluejamie65
16.08.2016 19:25

To Spajk: Chodil jsem všude možně a všude jsem byl směšnej tím, že jsem nechápal grunge... asi díky tomu je po mně mnoho stop:-) Za domovský místa jsem považoval Raritetno.com, batzbatz.com a hairmetal mansion, v Čechách se asi mihl na mnoha různých diskusích,netstránkách časopisů i warforech, ale spíš jen průletem, taky mám schránku na Lopuchu a vlastní stránky s naprosto eklektickým mišmašem o unsigned hudbě. To Prasezlesa + Spajk: nejsem si úplně jistej tím, že skupiny maj vždy věc ve svých rukou, protože alespoň podle (ale i písemně) uveřejněných urban legends například o Death Magnetics členové Metalliky nevěděli, že výsledný zvuk alba je horší než zvuk těch pasáží alba, které byly uvolněny ke stažení jako DLC součást hry Guitar hero III a byli tím dost nemile překvapeni. Ještě ke způsobu poslouchání. Když poslouchám hudbu, je pro mě nutné cítit ten náraz zvuku celým tělem, takže prostřednictvím sluchátek víceméně hudbu nikdy neposlouchám....

 

prasezlesa
16.08.2016 19:07

Ale já ti věřím a vím, o čem mluvíš. Ale momentálně jsem s tím, co mám, spokojenej. Až si koupím ten gramofon, dost možná obměním i repráky. Každopádně z hudba s DR 6 tě prostě bude "bolet" hlava i z nejlepšího repra. Dokonce na tom nejlepším repru je prý nejlíp slyšet ten digitální hnus a ořezanost těchto nahrávek s nízkým DR. Jako DR 10 není nic špatnýho, z čeho by mi bylo nějak nevolno, to rozhodně ne, jen se to prostě nevyrovná zvuku těch původních nahrávek s DR třeba 12. Ale taky jsou výjimky, kdy takhle zremasterovaná nahrávka má dostatek dynamiky, a zároveň v ní jdou slyšet věci, co dřív nešly. Ale většinou to podle mě dopadne spíš blbě.

 

spajk16.08.2016 19:04

Nerad bych se tě dotknul nebo nedej bože chtěl poučovat. Myslím to přátelsky. Ale až uděláš to, co jsem ti doporučoval, přijdeš domů a první co se stane, bude to, že tyhle "studiový monitory" za 3,5 tisíce půjdou do popelnice. Najít dobrej zvuk nebo najít si ten svůj zvuk je běh na dlouhou trať, někdy i na celej život. Věř mi, mám s tím dost zkušeností. Svých i z blízkého okolí.

 

prasezlesa
16.08.2016 18:47

Prosím tě, nepoučuj mě. Nebolí mě ze špuntů, nejsou nějak extra levné, bolí mě bez ohledu na to, z čeho to poslouchám. A bolí není ten správný výraz, prostě mi v ní duní, není mi to příjemné, je to únavné. Měl jsem i kvalitní špunty, poznám dobrý zvuk. Ty, co mám teď, hrajou na poslouchání venku naprosto dostatečně. Navíc těsní zvuk nejlépe ze všech sluchátek, co jsem kdy měl. Repro taky nemám nejhorší. Ano, mám repráky nějak za 3 a půl, není to nějaký highend, jsou to mainstreamové studiové monitory, ale pořád o několik levelů nad tím, co má většina lidí doma. Dynamika 10 je málo. Ano, kdyby se dnes všechny nahrávky vydávaly s DR 10, tak bych si pískal a byl bych nadšený. Jenomže co jsem tak měřil třeba něco od Zeppelinů, není dynamika 14 problém. Jenomže třeba takoví Mastodon mají dynamiku 6, a to je prostě málo. Navíc je to zrovna kapela, která má dost vrstev zvuku, takže to zní nahuštěně, a ta nízká dynamika to ještě podtrhuje.

 

spajk16.08.2016 18:27

Prase, dynamika na hodnotě 10 je velmi dobrá, obzvláště v dnešní době. Rocková hudba v 70 a 80. letech se normálně pohybovala okolo hodnoty 12. Jestli tě hlava nebolí z těch levných špuntů. Zkus navštívit nějaké hifi studio nebo hifi výstavu, aby sis udělal představu o dobrém zvuku.

 

prasezlesa
16.08.2016 18:16

Poslouchám na špuntech, co stojí ani ne ten litr, a stejně rozdíl mezi mp3 a kvalitním flacem někdy slyším. To samé, co se týká dynamiky. Jinak dynamika 10 není nic moc. Já vidím jako ideální řešení, že si časem koupím gramofon a budu si kupovat vinyly. Venku ze sluchátek budu poslouchat stažené flacy, případně mp3. Zrovna třeba takové Mastodon bych měl moc rád na vinylech, ta hudba si o hloubku vyloženě říká.

 

spajk16.08.2016 17:15

To si musíš srovnat v hlavě sám. Jestli to album chceš mít v originále s bookletem v původním vydání nebo ti stačí stažený. Uvědom si, že málokdo ti cd ripne v dobře nastaveným EACu, aby udělal přesnou kopii 1:1. Další otázka je, na čem si to pouštíš. Pokud jedeš špunty za litr z mobilu, stačí ti mp3 :-)Já vyrostl na CD plus jsme měli v rodině gramofon a spoustu desek, takže jsem měl štěstí a spoustu pecek z konce osmdesátek jsem slyšel v době vydání. V současnosti poslouchám jenom přes sluchátka z přehrávače nebo diskmena. Jinak docela zásek, dneska sehnat diskmena. Moc na výběr není. Ale na CD jsem nezanevřel. Dobře ošetřené CD hraje jak z partesu. Btw koukal jsem do dr databáze a skoro všechny Genesis mají dynamiku přes 10dB. I remastery! To už je parádní zvuk.

 

prasezlesa
16.08.2016 13:15

To už si to původní vydání můžu rovnou stáhnout, interpreta tím podpořím zcela stejně jako koupí z druhé ruky. Kdo ještě dneska používá CDčka...

 

spajk16.08.2016 12:49

Když o album fakt stojím a chci puvodni vydáni, vlezu na Discogs.com a koupim z druhý ruky. Tam sezenes téměř vše. Genesis určitě, to je masovka.

 

prasezlesa
16.08.2016 11:43

Moc rád bych poslouchal hudbu, ale co mám dělat, když mi z hudby s nízkým DR prostě duní v hlavě? Nejhorší je, že se dělají remastery i starých alb, takže je možné sehnat třeba CD Genesis ze sedmdesátých let s DR 8.

 

spajk15.08.2016 23:16

Bluejamie65 já tě odněkud znám. Ten nick jsem už hodně krát viděl na webu za posledních 10 let. Na jaký fora si chodil?

 

spajk15.08.2016 22:42

Samozřejmě "desky měly". Ach ta mluvnice....

 

spajk15.08.2016 22:40

Hoši, nepletťe si pojmy s dojmy :-) Pochybuju, že majors mluví interpretovi do toho, kolik decibelů dynamiky bude mít jeho nahrávka. Velký kapely si zvuk hlídají samy a přesto ZZ top , Metallica, Megadeth, Muse a spol vydávají nahrávky s nízkou dynamikou. Viz http://dr.loudness-war.info/album/list/year/desc Zas to pěkně hraje v autě, když zapnete loudness :-) Na druhou stranu ripoval jsem desky, které měli prokazatelně udělaný mastering z cd verze a jejich spektrum končilo na 20 kHz. Znám taky spoustu lidí, kteří poslouchají přece hudbu a ne dynamiku.....šťastní to tvorové!

 

prasezlesa
15.08.2016 21:52

Bluejamie65: No, svět je bohužel prolezlej lidma, kteří prostě dělají vše jen pro peníze a v co největším, ne z lásky a pro naplnění. Vidím to všude. Ano, nadšenci a srdcaři jsou. Ale nikdy ne ve vedení.

 

Bluejamie65
15.08.2016 21:49

Na souboj CD proti překonání kvalit LP už major labels dávno rezignovali, proč by se o něj měli snažit? Proč by měli dělat různé mixy když stejně nejvíc prodají jednotlivých skladeb pro mobily a kapesní mp3 přehrávače? ještě pár myšlenek na to téma je zde: http://kamil-tom.webnode.cz/news/major-labels-strike-back-a-mel-by-to-kazdy-vedet/

 

prasezlesa
15.08.2016 21:36

Stray: Proč jsi tak přehnaně agresivní? Ani není pravda, že považuju alternativní a nechytlavé věci za lepší. Někdy naopak. Třeba vývoj Mastodon beru velmi pozitivně a jsem opravdu rád, že ubírají čím dál víc blucích a chaotických prvků a od Crack the Skye se ubírají jiným směrem. spajk: Jojo, kdyžtak se ozvu, díky. Bluejamie65: Ale ono nejde ani tak o ten vinyl. I na těch CD by se daly vydávat dynamické nahrávky, vždyť makrodynamický potenciál je na CD vyšší než na vinylu. Jenomže ta hovada to i v mixu pro audiofily! 24/96 vydají bez dynamiky. Teď zrovna mluvím od albu Drones od Muse. Někteří odborníci jsou schopní vydat i Bluray bez dynamiky. Což už je úplně tupá zhovadilost.

 

Bluejamie65
15.08.2016 21:12

Vymíráme Strayi, s těmi, kdo by chtěli knihy, filmy, alba vlastnit se do budoucna nepočítá. Jediný, co si budeme moct legálně koupit je digitální nic na omezenou dobu. A časem nebudou ani reálný peníze, aby sis je nemohl náhodou schovat do kapsy nebo pod polštář...To Prasezlesa: dokud budou lisovny nosičů i digitální prodejny souborů patřit stejným vydavatelským firmám, tak se to určitě neodesere zpátky, protože se toho vždycky mnohem víc prodá jako soubor do mobilu nebo kapesního mp3 přehrávače, takže mix bude vždy udělán tak, aby byl slyšet z mobilu a ne z high end audio. Celosvětová záchrana normálního poslechu momentálně spočívá na Loděnici, zbohatnou-li prodejem vinylů natolik, aby mohli do podoby nahrávek, které mají vydat aspoň trochu mluvit.

 

spajk15.08.2016 20:16

Nejsem notorickej stahovač. Už jsem phono průmyslu pustil nějakej chlup ve formě cca 1000 Cd a 300 vinylů. Kdyžtak mi napiš Prase na mejl: spike75@centrum.cz

 

Stray
15.08.2016 20:06

prasezlesa: Tak si jdi číst Ripa na MP, stejně si myslím, že se znáte. Máte totiž podobně blbý názory, styl: co je méně chytlavé/alternativní, je logicky lepší.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist