Boomer Space


Diskuse ke článku : RAMMSTEIN - Zeit
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Smolik
16.06.2022 12:40

Tak kriticky bych to s Kreator neviděl, je sice pravda, že to opakování jednoho textového motivu je u nich problém už dlouho, viz asi 100x Satan is real, teď i třeba Strongest of the strong atd., nicméně jinak mě to docela baví. I ta téměř cover verze Running Wild - Become Immortal, tam je hned od začátku slyšet, že jde o kapelu z DE a tak to asi mělo být u této skladby, jde o oslavu 40ti let kapely. Celá jejich novinka mě baví určitě víc než Rammstein. Byť od Violent Revolution vaří ze stále stejných ingrediencí se stále větším podílem NWOBHM.

 

Igor Stríž
15.06.2022 09:38

jj i textově je to super, smysluplné i zábavné ... já bych se v hodnocení jednoznačně držel na 80% - 85%, ale tradiční CD 70% mi nevadí. Je to vlastně pro R+, vzhledem k určitému CD nepochopení jejich kultu, neskutečně vysoké číslo. Každopádně pánové budou chybět, to myslím už dnes chápe každý. Jo a ta němčina ... No u R+ to je jasné poznávací znamení, ale přiznám se, že Milleho Hate über Alles, Hate über Alles Hate über Alles - Hate is the virus of this world Hate über Alles, Hate über Alles Hate über Alles - Hate is the virus of this world mě úplně vraždí, stejně jako celá ta pojetá deska ... pokud někdo hledá vzorek příšernosti, když německé kapele vypadnou pojistky soudnosti, tak má hurá na Kreator vzor 2022, po přežití rychle zpět k R+

 

Tomáš
14.06.2022 21:59

70% je to i za mě, Rammstein mě už asi ničím nepřekvapí, ale pořád se jim daří vydávat slušné albumy

s němčinou problém nemám, naopak jí často rozumím v písničkách líp než angličtině, proto poslouchám i jiné kapely z Reichu. a texty Rammstein mě vždy bavili - na to jak působili (muzika, image, klipy) to bylo vždy velice promyšlené, plné zajímavých témat, obratů, dvojsmyslů, prostě hraní si s jazykem (přirovnal bych to velice opatrně k Tata Bojs)

na koncert jsem se nechal ukecat loni asi ve 3 ráno a s 3kou v žíle... nemám rád tyhle masovky, už jsem na to asi starej. Bohužel z logistické stránky se moje obavy potvrdili. Na druhou stranu jsem rád, že jsem je aspoň jednou v životě viděl, show byla supr, zvuk skvělý, výhled jsem měl luxusní. Byl jsem teda první den, teplo, jasná obloha.

 

Stray
14.06.2022 17:22

Hivris: Musíš vědět, že v článcích vždy držím korektní linii. To jen v diskusích občasně pojídám topinky ve vajíčku s kečupem a občas u toho krknu.:-) V článku jsem možná zapomněl zmínit jaké skladby považuji za nejsilnější a jaké za trochu plonkové, takže - hodně se mě líbí první dvě a pak všechno od sedmičky, za slabinu (pokud se tak něco dá nazvat) považuji hlavně to trio tucek Giftig, Zick Zack, OK. Materiál je ale poměrně neprůstřelnej, němčina mě vždycky srala a odmítal jsem se jí učit i s nožem na krku v devadesátkách!

 

Hivris
14.06.2022 17:08

Když jsem četl avízo na R+, tak jsem se trochu bál, že jim dáš céres a ono ne:). Navíc potěšily časté zmínky o textech (i přes odpor k NJ), protože až právě díky textům dostávají některé skladby ten správný smysl a náboj. Za mě nesmírně zábavné a vyrovnané album, na hodnocení bych ještě přitlačil a to jinak ten prušácký marš zas tak rád nemám.

 

Igor Stríž
14.06.2022 10:41

je to výborná deska :) popravdě řečeno ... velká jarní radost ...a u mne Zeit letos přebíjí, a to vzhledem k navštíveným koncertům, pouze Projekt XIII s životním zážitkem z Planetária a Letní kapela s uvolněným koncertem na vernisáži J99. Jináč je to vážně hodně dobrý. Koupil jsem si k to mu i ty klavíristky

 

Hooya
14.06.2022 10:29

Zdařilá recenze. Album se mimořádně povedlo. Po nevýrazném eponymní desce jsem toto nečekal. Za posledních 20 let to nejlepší, co z Rammstein vypadlo.

 

Fenris 13
14.06.2022 08:57

Fajnová recenze na fajnovou desku. Titulka Zeit je prostě nádherná a na ty Velký kozy je zase nadmíru povedený videoklip. Kdyby to měla být poslední nahrávka, tak je to rozloučení více než důstojné, nicméně návštěvnost koncertů napovídá že se končit jen tak nebude.

 


 

 

 

 

TOPlist