Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

spajk
19.04.2021 08:18

lukáš a Lukáš, to je nějak moc náhod najednou...:-)

 

Zekon
18.04.2021 23:40

Ano, souhlasím s kolegou níže. Tam jde opravdu spíše o to, že Mr. Olympia(IFBB) je jednoznačně nejprestižnější kulturistickou soutěží světa. Mr. Universe(NABBA) vyhrál poprvé v amatérské kategorii, poté třikrát v profesionální, roku 1969 získal tento titul v soutěžích obou organizací(IFBB, NABBA), celkem tedy pětkrát. Jen pro malé srovnání. Za nejúspěšnějšího českého kulturistu lze považovat Lukáše Osladila, který na Mr. Olympia 2019 obsadil skvělé osmé místo.



 

lukáš
18.04.2021 23:16

To DarthArt :
Na Mr. Universe byl Arnold ještě mlaďoch. Mr. Olympia je nejprestiznější soutěž v kulturistice ! Mr. Olympia je o dva levely a dál výše. Takže to není totéž !
Něco si o tom přečti!

 

DarthArt
18.04.2021 21:18

Jak čtu na wikipedii, tak na Mr. Universe zvítězil šestkrát a jednou byl druhej. Což je skoro totéž jako že zvítězil sedmkrát. Tedy pokud heslo nelže. Olympii vyhrál sedmkrát, to je pravda.

 

Stray
18.04.2021 12:31

Ověřeno a opraveno. Dík.

 

lukáš
18.04.2021 12:06

Dělám kulturistiku už 29 let. Mr.olympia má velkou tradici. Už od roku 1965 !
Kdyby nešlo o Arnolda tak to tu psát nebudu. Je to stejné jako kdyby někdo napsal, že například Kennedy nebyl politik.

 

lukáš
18.04.2021 11:59

! V článku je chyba - Arnold 7 krát nezvítězil na soutěži Mr. Universe, ale Mr. olympia !!

 

KrebsKandidat
17.04.2021 18:33

DarthArt: Priepasť je celkom podarená záležitosť. Pred prvým vzhliadnutím som bol skeptický ohľadom priestoru, kde sa film odohráva. Veď, čo už len môže zaujať na sci-fi filme pod hladinou oceánu. A to ešte na našom domovskom svete. Dobré sci-fi musí byť z vesmíru, nekonečného.
Ako veľmi sa dokážu ľudské mláďatá mýliť...

No a aby som nezabudol, recenzia je, ako sa tu stalo už dobrým zvykom, zaujímavé čítanie na úrovni.

 

J.Rose
17.04.2021 14:51

Hivris: Jo, občas zajdu. CSFD mi slouží především jako přehled o mé filmotéce. Zanedlouho mi do ní přibude tahle paráda:
https://www.filmarena.cz/4k-ultra-hd-navrat-do-budoucnosti-35-vyrocni-edice-kolekce-digipack

Jinak nick používám všude stejný :-)

 

Hivris
17.04.2021 12:07

J.Rose - super článek👍. Připomnělo mi to časy, kdy jsem si kupoval Cinemu nebo Premiere a hltal všechny informace o Hollywoodu. Chodíš ještě na CSFD? Prozradíš pod jakým nickem?:)

Jinak Terminátora jsem kupodivu viděl až po fenomenální dvojce, takže mi tehdy tolik nezaujal. Dneska samozřejmě kultovka. Ani nevím, proč mi tenkrát unikl, asi ho neměl nikdo v mojí VHS bublině.

 

Stray
17.04.2021 08:00

spajk: Jasně, že je zde současná pisatelská sestava nejlepší za celou dobu webu. Vždyť poslední rok/dva mě jde právě o to, aby zde byli ty nejvíc cajk lidi - skvělý pisálci, bez ega, ochotní perfekcionalisti, v pohodě na komunikaci.

 

J.Rose
17.04.2021 00:15

Spajk: Dík za pochvalu. Super články a recenze o hudbě hledám právě tady. Co se muziky týče - jsem pouhý konzument. Neznám pozadí, příběhy hudebníků ani zvukových mágů. Tedy na hudební články bych si asi osobně netroufl.

Do filmů jsem ale magor, tam je to něco jiného. Vlastním tak dvacet knih jen o filmech, nehledě na tuny filmových dokumentů, co mám na disku v pc. Asi bych se ale nenabídl, kdyby nepřestal psát Lima. Jeho styl psaní mě moc baví.

Co se tohoto článku týče, tak Futurista je jednou z knih, ze kterých jsem vycházel. Dále kniha James Cameron: Interviews. Ta sice nevyšla v cz, ale já jsem magor a nechal jsem si jí přeložit, pro osobní účely. Pak biografie Arnolda Schwarzeneggera a výborná kniha Kronika sci-fi. Mám i pár dokumentů o historii sci-fi a pak samozřejmě má kebule, to je také solidní zásobárna i když někdy trochu vynechává :-)

DarthArt: Už jsem ti to psal do e-mailu, ale je to opravdu bizár. Baba se hádá kvůli půl minutě decentně natočeného sexu, ale vyvraždění policejní stanice, to je pohodička a nic se neděje :-)





 

DarthArt
16.04.2021 23:31

KrebsKandidat: Jo, máš pravdu, Propast byl ten první ... úplně mi to vypadlo. Tam se to Cameron naučil a v T2 to napálil v plným množství. Krásný průkopnický časy.

 

spajk
16.04.2021 23:30

Jeden z nejlepších článků, co tu kdy byl! Ve vší úctě k ostatním členům CD týmu.
Jako hoši, až začne Rous psát i o muzice, to bude zajímavé. Dokonce bych řekl, že v současné době jsou tady ti nejlibovější autoři za celou dobu existence webu.
Tak se prosím Vás nerozhádejte! :-)

Co k filmu? Osobně mám radší druhý díl, který jsem si mohl užít v premiéře pěkně v kontextu dané doby. You Could Be Mine tomu dost pomohlo :-)
Ale zase za 5 mičudů natočit takovouhle drsnou a syrovou podívanou, to je svým způsobem majstrštyk. Článek se tomu nevěnuje, ale ty časové smyčky a paradoxy byly častými náměty zajímavých debat. Nechci do toho moc zabředávat, tyto kouzla s časem se musejí umět zpracovat, jinak mě to v kině moc nebaví viz poslední Nolanův kousek.
Nejvíc mě bavily pasáže z přípravy filmu a všelijaké zákulisní dobrůtky. Až jsem si vzpomněl, že před lety jsem v LK koupil Futuristu, knížku o Cameronových filmech. Asi by bylo dobré si jí přečíst, protože málokterý režisér má v portfoliu takové block bustery jako James.
Těším se na další Rousovy články a kdyby takovou péči dostal i můj vele oblíbený Highlander, bylo by to skvělé.
Klidně si dej o pár set znakův ětší limit!

 

KrebsKandidat
16.04.2021 23:27

DarthArt: Myslím, že prvý film, kde sa takto dá uvažovať o efektoch je Priepasť. Tam si vlastne Cameron vyskúšal technológiu, ktorú použil pre Terminátora 2. Aj keď, tá technológia bola vyspelejšia v mladšom filme. Ak sa nemýlim, teda.

Mňa Terminátor akosi obišiel, alebo skôr ja tieto filmy. Videl som len Spásu a to som do kina, po pravde, nešiel kvôli filmu ale kvôli spoločnosti. Ale ani jedno ani druhé nedopadlo dobre :D

 

DarthArt
16.04.2021 21:19

Ještě něco - v první půlce devadesátek vycházely u nakladatelství Premiéra (možná to mělo něco společnýho s dnešní Primou) knižní přepisy hollywoodských trháků - takhle jsem si přečetl například Star Wars V a VI ještě než k nám přišly filmy (na videokazetách). Vydali také Terminátora I a II a vážně to stojí za to - v tom druhým díle se hodně zabývaj časovým paradoxem ve filmu, popisujou tam centrum Skynetu v Coloradu a podobně, duševní trýzeň Johna Connora když odesílal Kyla Reese do minulosti a věděl, že je to jeho otec .... stojí to za to.

 

stefanos
16.04.2021 21:17

Mě nezajímaj pánové, vaše dolary, mně stačí jen můj mozek a pytlík s BONPARI, to byla reklama 91-92, klidně to smažte, a ta jeho baba tam s drdolem :D

 

DarthArt
16.04.2021 21:14

Já viděl oba díly poprvé v kině. U dvojky jsem seděl s otevřenou hubou - je potřeba si uvědomit, že to byl úplně první (nebo se pletu?) film, kde naplno vybuchly digitální efekty, který jsou nerozeznatelný od skutečnosti - viz rozteklej terminátor na podlaze u automatu na kafe nebo rozstřílenej ve slévárně, to jsem si myslel, že jsem se ocitl na Marsu. A když hodili T-1000 do strusky, rozsekal mě kámoš hláškou "Hele, Františkovy Lázně" :):) O něco později pak přišel Jurský park, kde se poprvé rozhýbala živá zvířata, ale ten šok a nástup digitálního věku, to byl T2. Z toho jsem byl tejden opařenej, podobně jako z koncertu Metalliky v Brně.

K T1 mám taky dobrou historku - před vstupem do sálu tehdy stála extrémistická uvaděčka, strašlivá baba, která řvala na všechny, kdo chtěli jít dovnitř a nebylo jim 15. Že je tam nepustí, protože jsou tam postelový scény. Ten pohled na desítky smutných očí třináctiletných kluků, co tam byli s rodičema, na to nikdy nezapomenu. Ani na hádku rodičů s tou babou, že o tom, jestli půjdou jejich děti na film nebo ne, rozhodujou oni jako rodiče a ne nějaká baba u dveří. Jenže babu to ještě víc rozfajrovalo a finální bitva Connorových vojáků o velitelství Skynetu v coloradských horách byla proti tý válce s babou naprostej čajíček. Pak se to podařilo utiskovaným návštěvníkům prolomit a přes babu se provalili do kina. Když pak rodiče hleděli společně s dětmi na scénu, jak si Arnold kudličkou vyřízne oko do umyvadla, možná toho litovali, ale bylo to tehdy velké vítězství !!!

 

stefanos
16.04.2021 21:10

Neviděl jsem Terminátora a viděl v devadesátkách Herkules v NYC, Policajt ve šk, Dvojčata (kvůli D.deVitovi) a Běžícího muže, jsem zaostal :/

 

stefanos
16.04.2021 21:06

No vida, že se můžu těšit na slavný film, co jsem neviděl, ale Predátor i pokračování se mi líbily a kvůli Total Recall jsem se bál testů Covid, tak se podívám, co znám z obrázků Bravo a Filip pro náctileté jejé nebo co to ve škole měli.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist