Boomer Space


Diskuse ke článku : IRON MAIDEN - Piece Of Mind
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 1

 

Endyamon
26.04.2021 09:56

Do pozornosti by som dal živák Live Ipswitch 83 (8.5.1983), ide o bootleg s najlepším zvukom z celej World Piece Tour. Cenné skladby su Still Life a To Tame a Land, ktoré sa už neskôr naživo nehrali. Nahrávka má podobný feeling (t.j vhodne poskladaný Best of danej éry) ako Live After Death, ale už o 2 roky skôr.

 

stefanos
12.04.2021 21:27

Tak po letech jsem si to pustil, nemusím skladby typu Trooper a podobně, ale jinak je to výborná deska, to spíš IM mají i lepší.

 

lukáš
07.04.2021 10:37

Still life mě hodně chyběla na returné Maiden england.fantasticky jí zazpíval i v minulosti na maiden england Dickinson.
To tame a land - fantastická progresivní věc a neskutečně nedoceněná ! Hráli jí v roce 83. I Blind Guardian udělali píseň podle Duny.

Where eagles dare - opět fantastický výkon Dickinsona

Flight of icarus - nádherný song, opět skvělý Dickinson, i v roce 2019 skvěle zazpíval !!

 

Demonick
06.04.2021 23:15

8/10 - u mňa o chlp lepšie ako TNOTB, dokonca i tie hitovky mi prídu omnoho menej vlezlé ako na predchodcovi (TNOTB a Run ma proste už rokmi iritujú, ale to je môj problém...) a The Trooper, no hlavne fantastickú Flight Of Icarus beriem všetkými desiatimi. K tomu úžasný opener Eagle, koncertná tutovka Revelation, chytľavé Boots/Sun, výpravné hymny Still Life a nezabudnuteľná To Tame A Land - jedna z najmenej docenených veci v celom katalógu IM, ktorá si zaslúžila omnoho častejšiu "live" prezentáciu. K tomu celému ten úžasný artwork...

 

Lord Džoudemort
06.04.2021 20:55

Krásný článek. Díky. Kdysi jsem ke svatbě dostal takový plechový Eddies Archive box a v něm byl i takový vytuněný plakát s rodokmenem kapely, dneska ho pohledám a instaluji v práci. Každopádně mi u současných Maidnů vadí, ty kvílivé stále se opakující živáky i taková nevymakaná práce s vlastním katalogem. Pač já bych do nějakých parádních anniversary edic určitě šel (tím nemyslím ty nedávné s figurkou)

 

Hooya
06.04.2021 17:53

Před pár dny jsem si Píece of Mind několikrát připomněl, abych se ujistil, zda mi těch spoustu let něco neunikalo, protože jsem ho nikdy nepovažoval za stěžejní, ale žel, názor jsem naň nezměnil. Pro mě je to album se zhruba čtyřmi skvělými songy a zbytkem, tvořícím vatu. Vlastne to samé se dá i o Powerslave, kde ty rozdíly mezi geniálními a nicnerikajicimi písněmi jsou ještě větší. Poskladat z těch diamantů jedno album, tak není co řešit, ale jako celky v porovnání s NotB, SiT a 7Son u mě neobstojí.

 

Fenris 13
06.04.2021 08:12

Super album a výtečná recenze!

Ještě zajímavost k Trooperovi a onomu „Útoku lehké brigády“ – jedná se o událost z 1854 z Krymské války mezi Británií a Ruskem, která na jedné straně poskytuje obraz obrovské odvahy britské jízdy, na straně druhé to byl obrovský průšvih. Lehká brigáda složená z husarů, dragounů a kopiníků měla zabránit tomu, aby Rusové zajali turecká děla, bohužel vinou nedorozumění ve velení lehká jízda zaútočila na jiném místě, kde byli Rusové velmi dobře opevněni a palbou ze tří stran útočníky zmasakrovali. Někteří sice dosáhli ruských pozic a podařilo se jim zaútočit, ale byli rychle zatlačeni zpět. Ze 760 mužů padlo 156, 122 jich bylo zraněno a zabito bylo zhruba 355 koní, kolem 60 mužů pak vzato do zajetí. Reputace britské kavalerie poté velmi stoupla, na rozdíl od reputace jejich velení.

 

Mickej
06.04.2021 08:07

Lukáš: s Powerslave absolútny súhlas, z môjho pohľadu v zrovnani s dvoma skvostnými albumami pred a dvoma po absolútne neobstojí a vždy som mal pocit, že ta doska vyšla tak nejak "z musu" a tie vyslovené pecky sú nastavené šialenou vatou.

 

lukáš
05.04.2021 23:39

V roce 1992 jsem kámošovi říkal , že za 10- 20 let bude největší hit Maidenů Fear of the dark. Každá sekunda z tohoto songu je hitová !
Piece of mind mě baví z jednoho důvodu - je to asi nejpestřejší deska Maiden.
Žádnejch pět skladeb ve středním tempu za sebou, ale každá skladba se odlišuje.

To Stray :
říká se - co uslyšíš poprvé, to bude tvé nejoblíbenější.
takhle řeba vnímám arakain. Poprvé jsem slyšel hodně písní z let 85 - 87. A když vyšlo History live..
Vím ,že Powerslave od tebe dostane tady maximum.. Pro mě je to album s výbornou poslední písní, kvalitním otvírákem a Powerslave. Ale ostatní písně jsou pro mě výplň

 

Jan Tleskač
05.04.2021 23:25

10/10, tady není co řešit, léty prověřený skvost metalové historie. Ale pořád je mi záhadou, proč na obalu nebyl motiv z The Trooper, který pokládám za nejlepší, jaký kdy Iron Maiden měli. Dát ho jen na singl byla podle mě škoda.

 

Stray
05.04.2021 23:14

Ještě jsem odpověď lehce upravil. Za plnopočtové skvosty beru vše mezi 1982 a 1988, tomu se už nikdy nepřiblížili.

 

Stray
05.04.2021 23:13

KrebsKandidat: Těžko říct. Vždy jsem tu desku vnímal jako hodně hutnou, nehitovou. Oproti Number, Powerslave či Seventh Son. Ale mám ji rád prakticky stejně - je to zlatá truhlice Maiden. Úvodní song je v porovnání s ostatníma skladbama na albu asi na správném místě, ale jeho poslech je zvláštně bolestný. Já Piece of Mind hodnotím bez pochyb jako celek a neřeším, která skladba by vyznívala na tom a tom místě líp. The Tropper a Revelations mě přijdou nejchytlavější, ale zas to nejsou otvíráky. kdyby byl otvírákem A strany The Trooper, tak by Béčko kleslo. nevím, album má asi správné pořadí, je tvořeno vyrovnanými a semknutými songy, to co lze aplikovat na Fear Of the Dark, kde jsou jak hity či bomby, tak vata, to tady nejde. Vstoupil jsem do hry s Maidenama, kdy mě měli šanci formovat skladby jako Can I play With Madness :-) O dva roky později všude zněla Holy Smoke a o další dva roky Be Quick Or Be Dead (prototyp otvíráku) a From Here To Eternity, tak holt mě otvírák Piece Of Mind vždy zněl hutně, bolestivě, nevábně. Ale v rámci celku, pohoda. Desku mám v diskografii někde mezi třetím a pátým místem. To jsou příčky kam vlastně No Prayer For The Dying nebo Fear Of the dark nedosáhnou.

 

KrebsKandidat
05.04.2021 23:07

Stray: Ďakujem za lepšie objasnenie.
Som zvedavý na pokračovania, pre mňa prichádzajú tri skvosty.

 

Stray
05.04.2021 22:55

KrebsKandidat: Těžko říct. Vždy jsem tu desku vnímal jako hodně hutnou, nehitovou. Oproti Number, Powerslave či Seventh Son. Ale mám ji rád prakticky stejně - je to zlatá truhlice Maiden. Úvodní song je v porovnání s ostatníma skladbama na albu asi na správném místě, ale jeho poslech je zvláštně bolestný. Já Piece of Mind hodnotím bez pochyb jako celek a neřeším, která skladba by vyznívala na tom a tom místě líp. The Tropper a Revelations mě přijdou nejchytlavější, ale zas to nejsou otvíráky. kdyby byl otvírákem A strany The Trooper, tak by Béčko kleslo. nevím, album má asi správné pořadí, je tvořeno vyrovnanými a semknutými songy, to co lze aplikovat na Fear Of the Dark, kde jsou jak hity či bomby, tak vata, to tady nejde. Vstoupil jsem do hry s Maidenama, kdy mě měli šanci formovat skladby jako Can I play With Madness, o dva roky později Holy Smoke a o další dva roky From Here To Eternity, tak holt mě otvírák Piece Of Mind vždy zněl hutně, bolestivě, nevábně. Ale v rámci celku, pohoda. Desku mám v diskografii někde mezi třetím a pátým místem. To jsou příčky kam vlastně No Prayer For The Dying nebo Fear Of the dark nedosáhnou.

 

KrebsKandidat
05.04.2021 22:15

Tento album som počul od IM celý asi až ako ôsmy v poradí a predsa patrí k mojím top päť od nich. Určitú rolu pri tom zohráva to, že to bol McBrainov debut.
To Tame a Land mi učarovala na prvé počutie (plus inšpirácia textu).
Čo sa týka recenzie, jediné čo ma irituje je názor na otvárajúcu pieseň.
Stray - menil by si poradie skladieb?

 

lukáš
05.04.2021 20:35

Steve Harris jednou řekl, že nejlepší Iron Maiden pro něho jsou Piece of mind, Seventh s a X factor !

 

Sanntrik
05.04.2021 17:43

Opet trefa do čierneho, aj keď mi nejaký čas trvalo než som prišiel tomuto albumu na chuť, pustil som si to z odstupom niekoľkich rokov a album nestratil nič na svojej sile a kráse, záverečná skladba je bomba. 10/10.Musím pochváliť a poďakovať za túto recku výborná práca.Tesim sa na ďalší diel

 

Prowler80
05.04.2021 17:42

Souhlasím s Petrem, Where Eagles Dare je parádní úvod. V samém závěru vpravdě skvostná demonstrace Bruceova modálního rejstříku - D5/E5:
https://youtu.be/NGqbJiq675s?t=336
Ještě bych zmínil pozpátku nahraný Nickův vzkaz všem falešným mravokárcům na počátku Still Life, dále pak zdařilou coververzi Cross-Eyed Mary na B straně singlu The Trooper.

 

Petr
05.04.2021 17:04

Where eagles dare je otevírák jak řemen, miluju tu skladbu. Tady asi taky nemám co dodat, Usain Bolt na startu ...

 

Kuklač
05.04.2021 07:36

....taketo albumy už nikdy nikto neprekonaá. Totátlna dokonalosť....tu ani nemám či vypisovať. Skrátka jedno z naj albumov metalovej éry....a stále ešte veľké veci sa budú diať. 10/10

 

1 1

 

 

 

 

TOPlist