Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Valič
07.01.2021 10:25

Stray: Tu novou verzi mám taky, tam to určitě není. Jak už jsem napsal níže, není to zase až tak podstatné, i když by mě celkem zajímalo, jaké byly ty vztahy mezi členy obou kapel během dalších let (na albu No More Color je u skladby Why It Hurts uveden jako autor textu zase Martin E. Ain). Určitou vzdálenou podobnost mezi těmi skupinami v některých pasážích taky slyším, ale to hlavní, co je spojovalo byl celkový seriózní přístup k tvorbě (tedy když nepočítám úlet Cold Lake), snaha oprostit se od typických metalových klišé a posunovat se na každém albu o něco dál. Další, co měly společné, byla bohužel i nepříliš velká komerční úspěšnost (za to si ale Celtic Frost koncem osmdesátých let mohli sami). U Coroner se těch důvodů sešlo víc (nevýrazný zpěv, ve srovnání s většinou konkurence o dost hůře stravitelná hudba, ne moc povedený zvuk prvních dvou alb, špatná propagace ze strany Noise Records). Tedy ne že by Coroner v osmdesátých letech nikdo neznal, ale jejich popularita se určitě nedala srovnávat s jinými evropskými kapelami jako Sodom, Kreator nebo Destruction.

 

Stray
07.01.2021 09:02

Buď to bylo napsané přímo v bookletu nejnovějšího remasteru alba R.I.P. a nebo to uvádělo několik anglických recenzí na Metal Archives k příslušnému materiálu.

 

Valič
07.01.2021 08:45

Stray: Jedná se samozřejmě o nepodstatnou drobnost, které si pravděpodobně nikdo jiný nevšiml, takže ta případná oprava určitě nespěchá. Já si opravdu nevzpomínám, že bych někde četl o přítomnosti Thomase Fischera ve studiu při nahrávání debutu Coroner (vyloučit to ale nemůžu). V bookletu je každopádně uveden pouze jako autor jednoho textu. S těmi třemi řadovkami mi to včera nějak ujelo, Horynovu povedenou recenzi na Grin jsem samozřejmě četl (při psaní příspěvku už jsem napůl spal). :-)

 

Stray
07.01.2021 06:57

Vycházel jsem ze zdroje, který tu informaci přímo uváděl. Nějakým způsobem tu věc upravím, ale určitě ne zbrkle a hned, musím si promyslet jak to téma minimálně obejít. Tři řadovky? Grin psal přeci Horyna. Dnes vyšla recenze na No More Color a na Mental Vortex si dám tak dva týdny čas, tím pádem s touhle obtížně psatelnou záležitostí, kde se doluje ze sucha a betonu, končím. Hroznej rozdíl oproti Cracked Brain od DESTRUCTION, kde to ze mě lítalo samovolně, s nadšením a ve vodopádech vět.

 

Valič
06.01.2021 23:59

Stray: Díky za obě recenze, doufám, že časem přihodíš i ty další tři řadovky. Jen bych chtěl upozornit na jednu drobnou chybičku. Tom Fischer ve skladbě Spiral Dream z alba R.I.P. ve skutečnosti nezpívá, je uveden pouze jako autor textu. Její původní verze se nachází na demu Death Cult z roku 1986. To naopak Tom nazpíval celé (tedy když nepočítám instrumentálku Aerial Combat), je autorem všech textů a je uveden i jako producent. Mimochodem, Tommy a Marky dělali u Celtic Frost bedňáky na turné Tragic Serenades.

 

Pekárek
30.12.2020 12:17

Stray, jak ho máme rádi, pěkná recka! :)

 


 

 

 

 

TOPlist