Boomer Space


Diskuse ke článku : WHITE ZOMBIE - Astro-Creep: 2000
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

sicky
30.07.2020 08:27

The Mind Is a Terrible Thing to Taste je dobrá deska. Tam už jedou ten tvrdší styl podobný Psalm. Krom uvedených mám od Ministry ale taky hodně Filth Pig, ucelená tvrdá, nekomerční industriální deska. Co přišlo potom mě pak už moc nebavilo.

 

Stray
30.07.2020 05:48

Nedával bych tomu moc nadějí. Pokud se někomu nelíbí Psalm69, tak tím spíš tenhle kravál z osmdesatek nedá. Pro mne je od starých Ministry z doby před Psalmem poslouchatelny jen debut With Sympathy a to jen okrajově, jde vlastně o takovej méně hitovej a méně napaditej Duran Duran. :-) Všechno mezi debutem a Psalm je vábive asi jak talíř hřebíků s rýží. :-)

 

jirka7200
29.07.2020 23:52

seventhe, zkus starší desky Ministry The Land of Rape and Honey (1988) nebo
The Mind Is a Terrible Thing to Taste (1989), ty já mám raději než Psalm69, to už je takovej majnstrým

 

seventh
29.07.2020 08:58

Díky za recenze těchhle vykopávek. I díky nim se vracím k poslechu věcí, které jsem v některých případech neslyšel už 20 a víc let.
Konkrétně Astro-Creep:2000 jsem kdysi vlastnil na origo kazetě a vzpomínám si, že jako tehdy čerstvý středoškolák jsem se s ním v létě 1995 (hlavně na kole se sluchátky od walkmana v uších) kamarádil opravdu hodně. Byla to taková jednoduchá nakopávací muzika (stejně jako na Demanufacture od Fear Factory, nebo třeba na Time To Move od o hodně měkčích H-Blockx) ale hodně živelná a ne úplně strojově zahraná, pořád za ní byl cítit živý muzikant.
S tím jsem měl trochu problém třeba u zmiňovaných Ministry, nikdy jsem jim nějak nedokázal přijít na chuť. Zrovna nedávno jsem chtěl dát Psalmu 69 druhou šanci, ale prostě a jednoduše ne. Ta jiskra nepřeskočila ani po letech.

 

Valič
27.07.2020 14:56

Rozhodně nejlepší deska, na které se Rob Zombie podílel (a samozřejmě taky jedno z nejpovedenějších alb z celého žánru). Předchozí tvorba kapely mi nikdy příliš zajímavá nepřišla a z jeho sólovek považuji za relativně povedené pouze první dvě. Mimochodem, Ministry pouštěl v Gung-Ho Petr Hanzlík ještě před vydáním Psalm 69 v rámci nějakého speciálního "nemetalového" dílu, stejně jako další industriální, punkové a alternativní kapely, o jejichž existenci tenkrát neměla většina posluchačů jeho pořadu ani tušení (dnes je většina z nich samozřejmě považována za naprostou klasiku). :-)

 

DarthArt
27.07.2020 13:50

A to bych se přimlouval, kdybys tyhle věci mohl postupně zpracovat do recenzí, chtělo by se Ti? Za tohle "Astro-Creep" jsem hodně rád...

 

sicky
27.07.2020 12:08

Tak Ministry samozřejmě, ti byli kolem 1992 fakt zjevení, pamatuju jak tehdy ve starým Futuru pouštěli často jejich videa ze živáku In Case.., to bylo snad ještě před Psalm, nechápal jsem co to jako je?:) Fear Factory první dvě LP + EP Fear Is The Mind killer byly taky velký parády. Godflesh jsem ale dlouho nepobíral, dnes vidím Streetcleaner a Pure jako velký pecky, tehdy to byl na mě asi moc velký ug. FLA ti jdou nějak mimo mě dosud :) Hlavně v tý době bylo muziky strašně moc. Snad každý měsíc se objevila nová deska/ kapela, která byla nová/jiná ale super.

 

jirka7200
27.07.2020 10:37

Po delší době další důležitej kamínek do mozaiky devadesátkové kovové muziky o kterém si zatím v naší kotlině fanda moc nepočetl. Směr na počátku devadesátek tehdy nastavili Ministry se svým Žalmem 69, potom už to jelo. Do hry vstoupili Fear Factory s Demanufacture, FRONT LINE ASSEMBLY s Hard Wired nebo následný rok vydaný kotouč Godflesh - Songs of Love and Hate.

 


 

 

 

 

TOPlist