Boomer Space


Diskuse ke článku : DIO - Holy Diver
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

pepua
08.07.2020 12:21

pepua zavinac seznam

 

Imothep
08.07.2020 12:00

pepua : mám zájem o oba, na jaký e-mail Ti mám napsat?

 

pepua
08.07.2020 11:52

Zdravím, ta vaše diskuze mi připomněla, že mám vinyly Fatal Portrait (RR 9721) a Them (RR9550 1), neměl byste o ně někdo zájem? A omlouvám se Strayovi, pokud je to nevhodné sem dávat, hledal jsem jiné diskuze na CD a žádnou vhodnou jsem nenašel. Tady mi to alespoň nepřijde vyloženě off topic...

 

Pekárek
27.06.2020 23:04

Jj, Voivod, Celtic Frost, to se povedlo.
Co se týče KD a MF tam se povedly výroční reedice Abigail a Melissy od Roadrunner

 

Valič
27.06.2020 22:07

Pekárek: Ne, že bych ty dobové fotografie a případně komentáře členů kapely k životu nějak nutně potřeboval, ale když už si jednou za uherský rok pár cédéček koupím, tak mám určitě větší radost z kvalitně zpracované luxusní verze než z ošizené re-edice, kde je místo tučného bookletu jen průhledný list papíru (všichni asi vědí, o které české kapele mluvím). Ta níže zmíněná vinylová replika je sice celkem dobře udělaná, ale i tak mi pořád připomíná ty papírové pošetky, do kterých se dávají CD přílohy hudebních časopisů. Podle mě daleko líp dopadl ten nový digibook Apocalyptic Raids od Hellhammer. Ty re-edice starých titulů od Noise Records mě celkově dost překvapily. Původně jsem předpokládal, že to bude ze strany BMG pouze pokus o rychlý „cash grab“, který skončí naprostou katastrofou, a nakonec to u většiny titulů dopadlo relativně dobře. Nějaké chybičky by se samozřejmě našly (jako třeba ty zmršené obaly prvních čtyř alb Kreator), ale celkově jsem s nimi byl víceméně spokojen.

 

natias
27.06.2020 21:57

1. Them
2. Conspiracy
3. Abigail
4. The Eye
5. Fatal Portrait

 

Pekárek
27.06.2020 18:03

Valič: Fotky? Ještě určitě přijde nějaká definitive version.:-)
Na The Beginnig miluju i ty rádiové verze-skvělý zvuk.

 

Valič
27.06.2020 15:42

DarthArt: Přesně tak, ty re-edice Mercyful Fate jsou dokonce na černých discích:

https://youtu.be/2IKVxI-VYnM?t=148

 

DarthArt
27.06.2020 11:53

A co je to vynilová replika? Nějak to nemůžu najít ... to je cédéčko v designu vynilu?

 

Valič
26.06.2020 23:58

Pekárek: Já už jsem sice svou sbírku před pár lety uzavřel, ale teď jsem si do ní ještě pár chybějících kousků doplnil, a to včetně Melissy, která nebyla už delší dobu na CD běžně dostupná. Vinylové repliky vyloženě nesnáším (hlavně kvůli tomu, že u nich i při opatrné manipulaci často dochází k poškrabání disku), ale tahle je celkem dobře udělaná a nevypadá jako obal na promo. Místo výpravného bookletu plného raritních fotek nicméně obsahuje pouze kopii původního černobílého vnitřňáku. Původně jsem chtěl koupit i to jejich eponymní minialbum, ale asi dám přednost kompilaci The Beginning, na které jsou všechny čtyři skladby z něj obsaženy.

 

Stray
26.06.2020 17:14

Něj KD - hm těžké, hyper těžké, první trojka je daná, ta je nad vším, akorát by se dala měnit dle nálady.

1.Abigail
2.Conspiracy
3.Them
Vše za 100%, za nima Oko, taky možná ještě za 100.

 

Pekárek
26.06.2020 16:56

vinylové*:)

 

Pekárek
26.06.2020 16:54

Hooya: správná připomínka. Jsou to navíc vynilové repliky a vypadají moc pěkně. Tak se mají tahat peníze z fanoušků, noblesně:)

Michal: Nedokončená Kremace, to byla těžká frustrace:), které jsem unikl až polskou vinylovou verzí;)

Na otázku nejlepší desky Diamonda nejsem schopen odpovědět, protože s každou, kromě poslední, jsem prožil NĚCO.

 

Prowler80
26.06.2020 15:24

Stray: Tvůj seznam zásadních kapel z 80. let jest pro mne plně akceptabilním. Osobně bych doplnil snad jen Saxon.
Ještě douška k BS. Tam je zajímavé, že se po dvou letech zčásti zopakoval scénář jako u UH. Po vydání Headless Cross pouze několik koncertů v USA, zbytek tamního turné pro žalostný prodej zrušen. Následně v Británii krom domovského Birminghamu též žádná sláva, naopak v NSR znatelné oživení zájmu. Ovšem koncem roku naprostý triumf v tehdejší SSSR, nejprve série vyprodaných koncertů ve stejné hale, v níž slavili sukces UH, načež následoval ještě stejně úspěšný nášup v Leningradu. Po vydání Tyr už do USA nejeli vůbec, v Británii též část turné zrušena. Baštou zůstala kontinentální Evropa. Po opětovném nástupu Dia a vydání Dehumanizer opět zlom. Značný nárůst zájmu v USA (naopak Evropa toho roku koncertně téměř opomenuta), který utnula až známá událost z poloviny listopadu, kdy Dio odmítl účast na předskoku dvou údajně rozlučkových vystoupení Ozzyho, načež jej za mikrákem narychlo zastoupil Halford.

Na závěr ještě jedna záhada. Koncem září 1989 Sepultura předskakovala Sodom v Docích. Výtečné vystoupení obou kapel, avšak doslova mne do země zarazil pohled na plakát k probíhajícímu turné. Po úvodním koncertu túry v Lurdách následoval zápis 11.9.1989 CSSR, poté tři koncerty v Polsku(již v únoru téhož roku doslova Sodomanie v katovickém Spodku). Nikdy jsem nezjistil, zda byl onohož data u nás nějaký koncert původně skutečně plánován. Odpověď na tuto otázku zůstane skryta zřejmě již navěky.

Jinak bodový průměr Conspiracy v MH kdysi dosáhl téměř ideální hodnoty 6,60/7.
Pro mne Kingovi medailisté - 1.Abigail 2.Conspiracy 3.Fatal Portrait.

 

Michal
26.06.2020 14:30

Kinga jsem začal poslouchat v roce 89 s velkým štěstím. Táta dělal na šachtě s basákem místní legendy Gentiana a ten mi věnoval kazatu - Conspiracy, na druhé straně OZZY, mám dojem. Conspiracy se na jednu stranu kazety nevešla a dodnes, když si pouštím Cremation, uleví se mi, že skladba nekončí v půlce jako na té kazetě :).

(Kremaci hrála chvíli i Gentiana na zábavách, strašnej nářez, ale byl jsem asi jedinej, koho to bavilo, tak od toho radši upustili...)

Do konce toho roku jsem sehnal a naposlouchal Kinga komplet a čekalo se na Oko (a černý album od Metalliky a spoustu dalšího...), které už se dalo sehnat u nás legálně na originálce. Mám dojem, že o Oku byl ještě před vydáním článek v českým bravíčku :))). To byly časy :)

Z níže zmíněných "důležitých" kapel jsem většinu znal už v té době. Ale i tak si resty doplňuju dodnes i díky Crazy Diamond. Kompletní Death, "základy Kreator" a v korona krizi Testament, Overkill a Exodus (i když ty na tom seznamu asi nejsou).

Teď se chystám na Dia, po přečtení těch recenzí to nejde jinak, než se dovzdělat :)

 

Louža
26.06.2020 12:27

Alda : Give Me Your Soul myslím nemám, skončil jsem někde u Puppet Mastera. Nejradši mám Graveyard, ale ten taky nemám :-) Mercyful Fate je něco jiného. Tam to má samozřejmě trochu jinej přesah. První dvě alba jsou kult a našly by se i jiné zajímavé desky.

 

Hooya
26.06.2020 11:47

Když už se tu přetřásá King, tak milovníkům asfaltu by neměla uniknout zpráva, že Mistr znovuvydal svá klasická alba v klasickém, neremastrovaném zvukového hávu. Unikat.

 

Alda
26.06.2020 09:37

KING DIAMOND - Portrét + Oko + Voodoo!
Louža: "Alba Kinga mám skoro všechny, mám pocit že jsou to základní milníky, ale vlastně si je nepouštím a kdybych to udělal, asi bych se cítil trochu přiblble."
Já mám taky v podstatě všechny, pouštím si je docela často (i Mercyful Fate) a cítím se u poslechu skvěle :-))) A fakt mám nejraději Fatal Portrait. Do sbírky mi chybí akorát Give Me Your Soul...Please 2007, tak kdyby jsi to CD třeba měl, tak bychom se určitě domluvili. Díííííky

 

Horyna
25.06.2020 18:18

Kropis: nedělám. Tak to vyznít nemělo, jestli jsi to špatně pochopil, tak se omlouvám. Toto je slušný záběr. Death Angel (i když jen jednu desku) mám vedle Creedence C. R. taky :-)

 

Kropis
25.06.2020 17:19

Louža: Když je zájem, tak to zkusím zeptat :) Snad to trochu osvětlím, protože Horyna ze mě dělá joudu, co ani neví, kdo je Angus Young a fandí obrněncům ze Sabaton.
Nebrat dle pořadí:
AC/DC; Accept; Aerosmith; Annihilator; Anthrax; Armored Saint; Beth Hart; Billy Idol; Black Label Society/Zakk Wylde; Black Sabbath; Cream; Creedence Clearwater Revivel; David Lee Roth; Death Angel; Deep Purple (Hughes era); Dire Straits; Eric Clapton; Europe; Foo Fighters; Lynch; Glenn Hughes; Guns N Roses; Chris Cornell; Chris Rea; Joe Bonamassa; Joe Satriani; Joe Walsh; Judas Priest; Kiss; Led Zeppelin; Lenny Kravitz; Mark Knopfler; Megadeth; Metallica; Monster Magnet; Motorhead; Ozzy; Pantera; The Police; Prince!!!; Prong; Rammstein; REM; Red Hot Chilli Peppers; Richie Kotzen!!!; Sting; System of a Down; Ted Nugent; Tesla; Thin Lizzy; Tom Petty; Van Halen; ZZ TOP
+ mraky solovek a odnoží od těchto kapel a projektů.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist