Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Subeer21.10.2017 05:15

Já mám takovej děsnej návyk... vždy musím doposlouchat skladbu do konce..připadám si blbě, když jí přeruším (pokud to není vyložená hovadina-slátanina)... taky se snažím poslouchat celé alba na jeden zátáh...nikdy si nedělám vlastní set listy, nepřeskakuji skladby na albu...baví mě dramaturgie celé desky - celková atmosféra.
A jsem taky pošahanej zběratel.. většina CD na polici má za sebou ni nějaký příběh (např. HELMUTOVU ŠTŘÍKAČKU jsem poprvé slyšel v Třeboni v biliár klubu na čundru, za rok jsem tak jel znova a přemluvil je ať mi CD Helmut A Hilda prodají -dost poškrábaný, ale za CZK 200 mi ho dali.. doteď hraje.. poslal jsem ho poštou domů abych ho při věčným chlastání nestratil léto l.p.1997)
To sbíraní je takový balzám na duši, dělá mi to radost a zatím si to mohu dovolit....až budu stařec, tak koupím houpací křeslo a denně si budu ordinovat hudby...Vždycky říkám lidem, co se nad mojí úchylkou podivují "Jsem si vědom, že tady v policím má naskládané pěknýho converetible Forda Mustanga, ale ten by mi takovou radost nedělal"

 

Valič
20.10.2017 21:10

Sicky: V tvém případě by nákup CD ani vinylů neměl asi žádný smysl. Pokud vím, tak v současné době na trhu žádné "pivuvzdorné" hudební nosiče nejsou. :-) Tu mechaniku si každopádně zkus vyčistit. Možná by stačilo vymést z ní ty buráky, chipsy a vajgly, co v ní pravděpodobně zůstaly po těch tvých divokých mejdanech. :-)

 

Stray
20.10.2017 11:54

Napsaných recenzí na novinky 2017 mám za sebou 69. Z toho zakoupeno 23. Takže třetina. Právě jsem si to projel.

 

Stray
20.10.2017 11:36

Na morální efekt nemyslím, ten originál má pro mě hodnotu a i když novinku kolikrát poslechnu taky ve sluchátkách v telefonu, protože kde jinde bych si jí poslech desetkrát ještě před vydáním, tak si jí pak nakonec (pokud se mi líbí = má minimálně 70%) stejně určitě koupím. Letos za rok 2017 mám origo novinek nějak přes dvacet, což je trochu míň než v roce 2016 a 2015, vždy se to pohybuje tak okolo 30-35 novinek na rok, tedy 2-3 na měsíc, jsou měsíce kdy nic (prosinec-únor) a pak jsou měsíce, kdy musím koupit třeba osm věcí (červen a září).

 

Stray
20.10.2017 11:09

sicky: ty to máš stejný jako můj pan bratr, pro něj taky céda nemaj žádnou cenu a poslouchá jen mp3 z iPodu a to je muzikant. Opovrhuje sbíráním nosičů, i když v tom hraje roli úplně opačnej způsob života - frmol, ruch, rodina. Bere hudbu jako spotřební zboží. To já rád klid, houpací křeslo a poslech originálů.

 

sicky
20.10.2017 11:06

Ale jo , máte pravdu. Já už radši mlčím :) a samozřejmě uznávám, že pak je tu samozřejmě ten morální efekt, že vy si to koupíte..

 

sicky
20.10.2017 10:55

Valič: tak v tom případě bych spíš pochopil ten vinyl.To je jakože máš něco. Ty CD jsou kolikrát dnes jen digipacky, kde není ani pořádnej booklet. Naposledy jsem si koupil třeba CD na koncertě Ufommamut (Eve), a tam vevniř nebylo vůbec nic.

 

Valič
20.10.2017 10:52

Sicky: Podle toho, jak to popisuješ, je zázrak, že ti aspoň některá ta cédéčka vůbec ještě hrají. :-) Já samozřejmě taky poslouchám hudbu v empétrojkách z mobilu, přehrávače nebo notebooku a to často i v případě alb, u kterých vlastním originální CD. V dnešní době si ty fyzické nosiče kupují hlavně sběratelé, náročnější posluchači a skalní fanoušci kapel, kteří prostě chtějí mít doma "the real thing" a ne jen nějaká data uložená na flashce. :-)

 

sicky
20.10.2017 10:50

Ano, přesně tak. Já třeba taky poslouchám celá alba, ale častěji si spíš vytvořím playlisty, 3 skladby toho, 4 toho, 2 toho .. a nastavím si třeba na hodinu muziku, kde mám 7 kapel. S CD na to bych musel mít dj, kterej by mi ty Cdčka prohazoval :)

 

Stray
20.10.2017 10:43

Tuhle jsem četl v Rock and All názor Honzy Muchowa, který tvrdí, že v dnešní době si nedovede představit, že si někdo sedne a poslechne si celej nosič od začátku do konce, že to musí být jenom nějakej astronaut. On v podstatě popřel celou mou existenci. :-)

 

sicky
20.10.2017 10:36

zajímavá debata :) Ok, moje Cd jsou poškrábaná špatným zacházením (váleli se zpravidla v autě v kastlíku bez obalů, dříve na mejdanech je zpravidla někdo polil anebo jsem je půjčil a vrátili se ve špatným stavu) ale to je minulost. Dnes je problém v tom, že málokdy mám možnost sednout si doma do křesla, opatrně vyjmout disk s obalu a soustředěně poslouchat. To jde, jen když jsem sám doba a rodina je pryč, což je málokdy. Muziku si zpravidla beru do auta, nebo do sluchátek, když jdu běhat, nebo do práce, kde buď není možnost a ani chuť tahat sebou CD disky, mnohem jednodušší je vzít si flashku/mp3přehrávač kam si nahraju 30 alb a píchnu ji tam, kde zrovna chci poslouchat. A nakonec i doma je rychlejší připojit noťas k zesilovači a překlikávat než vytahovat a zasouvat CD..

 

Imothep
20.10.2017 10:25

mel jsem samozrejme na mysli HW CD prehravace / multifunkcni veze .... s PC mechanikama pomoct neumim.

 

Imothep
20.10.2017 10:21

Predpokladam, ze vetsina to vi, ale pokud ne tak ke skakacim/sekajicim se mechanikam dodam to, ze se ve valne vetsine nejedna o zanesenou cteci cocku(coz resi stetecek, nebo cistici CD), ale problem spis byva v nanosu letite spiny(v zavislosti na prostredi) na ose, po ktere se cocka pohybuje. Je proto potreba jit dovnitr pristroje a osu ocistit(popr. znovu nalubrikovat). Osobne jsem takto vycistil uz nekolik vezi/prehravacu, ktere se zdaly byt na odpis.

 

Valič
20.10.2017 09:28

Sicky: Pokud si někdo ty fyzické nosiče kupovat nechce, je to jeho věc. Mě jen zaujal ten absurdní argument, že poškrábaná cédéčka skáčou. To je samozřejmě pravda (a platí to i u vinylů), ale jak píše pan domácí, „CD se samo nepoškrábe“. Pokud člověk používá kvalitní mechaniku a ten disk ihned po přehrání opatrně vrátí do krabičky, může mu vydržet v původním stavu i několik desítek let, což můžu potvrdit z vlastní zkušenosti. Občas se můžeš setkat s diskem, který se seká i bez nějakého viditelného mechanického poškození, ale v podobných případech se pravděpodobně jedná o nějakou vadu, která vznikla už při jeho výrobě. Já jsem se během těch 25 let, co CD používám a prošly mi jich rukama minimálně tři tisíce (včetně těch z různých půjčoven), s něčím podobným setkal tak maximálně desetkrát. Pokud někomu mechanika přestane načítat některá CD, s největší pravděpodobností je to způsobeno jejím opotřebováním a pokud nepomůže její vyčištění, dá se to vyřešit pouze koupením nové.

 

Stray
20.10.2017 00:07

Poškrábaný? Proč? CD se samo nepoškrábe. To se chce o to starat a ne na to lejt mastnotu z grilu a otevřenej Gambáč, tak jako posluchači Wohnoutů. :-) kdo ví zdali nemáš ve sbírce i debut Tří sester, ty látro. :-)

 

sicky
19.10.2017 20:20

CD je mrtvý medium :) kdysi jsem si je taky kupoval, mám jich doma ještě cca 50 org, většina ale už nehraje, je to poškrábaný, přeskakuje to. Třeba oblíbený Beastie Boys - Check Your Head, se už ani nenačtou. Jebat na to :)

 

Stray
19.10.2017 17:54

Sicky jezdí do Prahy deset minut. Za vším prostě vidí problém, třeba i za koupí céda.:-)

 

Subeer19.10.2017 17:49

Sicky: Nevím, jak daleko to máš to Práglu...ale oblíbený kapely by ti neměli rozhodit předskokaní (i když jeden skokan je ideální, 3 už docela dost)... ber to tak, že kolikrát projebeš hodinu až dvě většíma hovadinama než čuměním na předskokany...

 

Stray
19.10.2017 09:21

Chápu. A proto je dobrej Brutal Assault, kde ti vše základní shrnou za tři dny a ty si jenom vybíráš jednohubky, bavíš se a pluješ na vlně. .-)

 

sicky
19.10.2017 08:54

Vysvětlím ti to:) Nejsem přímo z Prahy, a protože jdu ráno do práce tak chci být doma zavčasu, jedu tedy většinou autem. Tím pádem pivo nejde. A obyčejně jedu sám, protože v mém okolí není moc těch, kteří by šli na to, co já. Nechci jezdit až na devátou, aby se mi nestalo , co tobě na Satyricon, takže pro jistotu dorazím na půl osmou a zpravidla zjistím, že hraje teprve první předkapela :) Nikam pryč se mi na tu hodinu většinou chodit nechce, (přeci jen koupil jsem si lupen), tak tam dvě hodiny čumím na něco, co mě nezajímá. Těžký život rockera :-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist